Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
Gutt spiller på PC (colourbox.com)

A-Å

Alkohol ølflasker

Fakta om alkohol
Flasker med alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet i Europa, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen, hva promille er, og mye mer.

Hvorfor skal JEG drikke?
Gutt drikker øl (colourbox.com)

Ungdomskolen er en tid hvor mange utforsker både alkohol og tobakk. Ungdomskolen er en spennende tid. Man får nye venner, og nye impulser, men alle disse impulsene er kanskje ikke like gode og nødvendige for en 13-14-åring.

Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Promille
Promille

Hva er promille? Hvordan reagerer kroppen på alkohol i blodet? Her kan du lese hva som kjennetegner promilletilstanden på 0,2 til 4.0.

Slik beregnes alkoholpromille
Regner ut promille (ung.no)

I gjennomsnitt vil alkoholen fordele seg i 60 prosent av kroppsvekten hos kvinner og i 70 prosent av kroppsvekten hos menn. Som en hovedregel anslår vi at alkoholen forbrenner med 0,15 promille per time (0,10 - 0,25).

- Har fest der mindreårige drikker alkohol
Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Utelivsguide - kom deg trygt hjem
Drikker øl

En utelivsguide for deg som har begynt å gå på fest! Hva kan du gjøre for å unngå vold? Hvordan kan du forsøke å reagere dersom du kommer opp i en voldelig situasjon? Husk å ha det fint - og kom deg trygt hjem!