Hopp til hovedinnholdet

Retur til hjemlandet

fly i lufta
UTVISNING: Blir du utvist av Norge fordi du mangler oppholdstillatelse må du returnere til hjemlandet ditt.

Hvis du ikke har oppholdstillatelse i Norge, må du returnere til hjemlandet ditt.

Offentlig og kvalitetssikret
fly i lufta
UTVISNING: Blir du utvist av Norge fordi du mangler oppholdstillatelse må du returnere til hjemlandet ditt.

Utvisning

Hvis du blir utvist, må du forlate Norge. Samtidig mister du muligheten til å reise tilbake hit, enten for en periode eller for alltid. Innreiseforbudet vil som regel også gjelde for de andre Schengen-landene.

For deg som er borger av et EU/EØS-land

For deg som er borger av et land utenfor EU/EØS

 

Bortvisning

Som utenlandsk statsborger kan du bli bortvist fra Norge. Bortvisning betyr at du nektes å reise inn i Norge, eller at du må forlate landet.

Kan du som er bortvist komme tilbake til Norge?

En bortvisning er kun et midlertidig forbud. Du kan komme tilbake til Norge senere.

Et eksempel: Du blir bortvist når du skal reise inn til Norge fordi du ikke har med deg et gyldig pass. Hvis du senere kommer igjen med gyldig pass, vil ikke det at du ble bortvist sist, hindre deg i å reise inn i Norge.

 

Grunner til å bli bortvist og mulighet til å klage:

Borgere av land utenfor EU/EØS

EU/EØS-borgere

 

Uttransportering

Uttransportering vil si å bli sendt ut av Norge av politiet.

Personer som ikke har lovlig opphold i Norge eller har fått et vedtak om utvisning fra UDI, kan bli uttransportert.

Det er Politiets utlendingsenhet som har ansvar for uttransportering, noen ganger i samarbeid med et lokalt politidistrikt i Norge.

Hvis du har blitt uttransportert av politiet, og senere ønsker å komme tilbake til Norge, må du først betale de pengene som uttransporteringen kostet.

 

Retur

Hvis du er i Norge uten gyldig oppholdstillatelse må du returnere til hjemlandet ditt. Du kan søke om støtte til å reise hjem og starte et nytt liv.

Les mer på udi.no

 

Kilde: UDI

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
frank
0
22.07.2014 15:54:51
Hei! jeg vil spørre om irakisk asylsøker som har fått endelig avslag på saken, er det noen ny nyhet? er stoppet tvang returen til irak nå? jeg setter pris på svaret!
andreas
4
20.01.2011 00:06:32
Jeg syntes det egentlig er ganske teit med innvandrer som søker asyl, får avslag, men blir her alikevel! Alle har sikker hørt om hun derre maria jenten på nyhetene... Jeg syntes hun er veldig teit! Jeg er ikke rasist eller noe sånt... Men måten hun har gått via media bare for å få mest mulig oppmerksomhet... syntes Jeg er helt sykt teit! Og Jeg syntes at selv om hun har bodd her siden hun var 16 år, er det bra at hun sendes tilbake til russland! For vist vi lot henne bli.... Hva skulle vi da gjort med nestemann som hadde ulovlig opphold? Da hadde det Vert utrolig teit å la han/hun ikke få vere igjen siden maria fikk vere her! Dessuten sier loven at hun har ikke lov å vere igjen vist hun har ulovlig opphold Så derfor syntes Jeg det bare er bra at hun blir sent ut. Men Jeg har ingenting imot at hun søker på nytt!!

Spørsmål og svar

Har fått avslag på asyl og vil dra til Sverige
Hei   Jeg forstår at du er i en fortvilet og vanskelig situasjon. Jeg synes det er fint at du skriver til oss på ung, for det er viktig at du h...
Hvorfor kan ikke flere innvandrere få bli i landet?
Hei Jeg forstår at du engasjerer deg. Det er lover, regler og praksis som er med på å bestemme hvilke asylsøkere som får bli i Norge. Det er man...
Jeg vil bo hos faren min men han er utvist fra landet
Hei Takk for at du skriver til oss! Det er leit å høre at faren din har blitt utvist fra landet. Jeg kan forstå at du savner han og vil være med ...
Mamma har det vanskelig fordi hun har problemer med å få bli i Norge!
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg skjønner veldig godt at hele familien din får det vanskelig når dere ikke vet om dere får bli i Norge. ...
Hjelp til onkel som har fått avslag på asylsøknad
Hei Du skriver ikke om din onkel har fått ett avlag på asylsøknaden eller flere. Dersom han har fått ett avslag fra Udi (Utlendingsdirektoratet) ...