Hopp til hovedinnholdet

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)
DOPING: Når man tar anabole steroider i doser som er større enn kroppens naturlige produksjon av testosteron, vil kroppen få en ubalanse i hormonsystemet.

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Offentlig og kvalitetssikret
trening (colourbox.com)
DOPING: Når man tar anabole steroider i doser som er større enn kroppens naturlige produksjon av testosteron, vil kroppen få en ubalanse i hormonsystemet.

Hvilke virkninger og bivirkninger kan man få av å bruke anabole steroider, og hvorfor skjer dette?

Når man får økt testosteron i kroppen, kan man i starten oppleve økt energi, mindre behov for søvn og hvile, at muskler bygges raskere og at sexlysten øker. Når kroppen etter hvert slutter å produsere testosteron naturlig, vil dette kunne påvirke kropp og hode på mange forskjellige måter og gi fysiske og psykiske bivirkninger.

Se en av filmene til Antdopingskolen nedenfor og lær mer om hvilke konsekvenser dopingbruk kan få for din helse:

Fysiske bivirkninger:

 • Mange får kviser eller akner fordi kroppen får økt fettproduksjon ved bruk.
 • Strekkmerker kan man få fordi musklene vokser så raskt at huden ikke rekker å tilpasse seg.
 • Noen får muskelskader eller avrivninger av sener i kroppen, fordi muskelstyrken utvikles så raskt at senefestene og musklene ikke rekker å tilpasse seg.
 • Ungdom som starter med anabole steroider før de har ferdig utviklet lengdevekst er i fare for å stoppe lengdeveksten, altså høyden din. Dette er fordi modningen av vekstsonene i skjelettet skjer raskere enn normalt.
 • Det er vanlig å få hevelse i kroppen når man bruker steroider.
 • Noen kan oppleve å bli tynnere i håret eller miste håret tidlig.
 • Testiklene kan bli mindre og slutte å produsere sædceller. Dette skjer fordi kroppens naturlige produksjon av testosteron og sædceller i hovedsak foregår i testiklene. Når den naturlige produksjonen av testosteron slutter, vil også testiklene slutte å produsere sædceller. Noen vil kunne miste evnen til å lage barn.
 • Noen får redusert evne til å ha sex fordi man får problemer med ereksjon. Noen får ikke ereksjon i det hele tatt, mens andre kanskje får ereksjon, men uten at den varer lenge nok eller at penis blir stiv nok til å fullføre samleie.
 • Menn kan utvikle kvinnebryster fordi mer av testosteronet fra de anabole steroidene omdannes til østrogen i kroppen, noe som gjør at kroppen har større mengder østrogen enn en mannekropp normalt skal ha. Det er østrogenet som påvirker veksten av brystkjertler.
 • Kvinnelige brukere kan utvikle et maskulint utseende, som for eksempel hårvekst i ansiktet og på kroppen, mørkere stemme, større klitoris og mindre bryster. Noen får uregelmessig menstruasjon og kan også få problemer med å bli gravid. Alt dette skjer fordi de får en større mengde testosteron enn kvinner skal ha, noe som igjen kan undertrykke østrogenproduksjonen.
 • Hjertet er en muskel, og i likhet med de andre musklene i kroppen vil steroidebruk kunne føre til at også hjertet kan bli større. Hjerteproblemer kan oppstå fordi hjertet blir stivere og ikke er like effektivt til å pumpe blod rundt i kroppen. I tillegg kan man få fettavleiringer i blodårene (økt dårlig kolesterol) som også kan føre til mer belastning på hjertet.
 • Langtidsbruk kan også føre til nyrekreft og leverkreft.

Psykiske bivirkninger:

 • Angst
 • Depresjon, i noen tilfeller blir den så sterk at noen ønsker å ta sitt eget liv
 • Avhengighet av steroider
 • Irritasjon eller aggresjon som hos noen kan lede til økt risiko for vold, spesielt hvis man bruker rusmidler
 • Sosial tilbaketrekning
 • Nedsatt impulskontroll
 • Økt sjalusi
 • Økt mistenksomhet
 • Mindre omtanke for andre
 • Søvnproblemer
 • Hukommelsesproblemer
 • Mindre energi

Fare for forandringer i hjernen

Det er ikke slik at alle får alle bivirkninger, noen kan få mange, noen får kanskje ingen, noen kan få bivirkninger med en gang, mens andre igjen kanskje ikke får før etter mange års bruk. Grunnen til at det er så store forskjeller er fordi det også er store forskjeller i hvordan man bruker steroidene, og fordi alle kropper er forskjellige og det er derfor forskjell på hvor mye kroppen kan ta i mot av steroidene før det kommer reaksjoner.

Noen kan ta store doser i mange år uten å kjenne noe, mens en annen kanskje kan få bivirkninger allerede helt i starten av sitt bruk. Dette gjør at det er dumt å høre på andres anbefalinger, fordi din kropp vil antageligvis ikke reagere på samme måte. En annen ting som er viktig å vite, er at faren for å utvikle bivirkninger øker om man kombinerer bruk av anabole steroider med alkohol eller andre rusmidler.

Er det lett å avslutte et bruk med steroider?

Å avslutte bruk av steroider kan være vanskelig av forskjellige grunner. Bruken av anabole steroider fører til en forstyrrelse av kroppens egen produksjon av testosteron, og hos noen stoppes denne egenproduksjonen helt opp. Når man stopper å bruke anabole steroider er en vanlig kroppslig reaksjon at testosteronnivået må helt i null før den naturlige produksjonen kommer i gang igjen. Hvor lang tid det tar før kroppen begynner å produsere testosteron naturlig igjen, kan variere veldig fra person til person.

Hvilke stoffer man har tatt, hvor ofte man har tatt dem og hvor lenge, samt mengden av preparatene man har inntatt, kan ha en stor betydning for om kroppens egen produksjon kommer i gang igjen. Hos noen kommer produksjonen aldri i gang.

Tar tid

Det kan ta lang tid for kroppen å hente seg inn igjen etter bruk av anabole steroider, og i den perioden kan brukeren oppleve en del bivirkninger som kan være vanskelig å håndtere alene. Mange brukere kan ha kjent på en følelse av kontroll, overskudd, glede over muskelvekst, økt selvtillit og økt kapasitet på trening mens de har brukt steroider. Når de slutter, kan mange oppleve at alle disse følelsene forsvinner og erstattes med usikkerhet, mindre energi, mindre selvtillit, angst og depresjon. Dette kan det være vanskelig å være alene om, og for mange vil fristelsen til å starte opp igjen med steroider eller andre rusmidler være stor.

 

Søk hjelp til å slutte eller for å få hjelp med bivirkninger

Det kan være mange ulike grunner til at man ønsker kontakt med helsepersonell etter å ha brukt anabole steroider. Noen har kanskje fått fysiske bivirkninger som de trenger hjelp med, andre sliter kanskje med å slutte på egen hånd eller har fått psykiske problemer, mens andre igjen kanskje har både psykiske og fysiske problemer. Du kan få hjelp i helsevesenet uansett hvor små eller store problemer du har.

Oslo Universitetssykehus har et tilbud om en informasjonssamtale der man selv kan ta kontakt på epost, SMS eller telefon for å få informasjon om hva slags hjelp og behandling man kan få. Etter en slik samtale er det valgfritt om man selv ønsker behandling eller ikke, og for hva. Om man ønsker behandling, vil man få videre hjelp til å finne fram til denne. Denne tjenesten kan man ta kontakt med uansett hvor i landet man kommer fra. Om man har andre spørsmål om anabole steroider, kan man ta kontakt med dopingkontakten på chat eller telefon 80050200,(åpningstider er tirsdag-fredag fra kl.11-19)eller send inn et spørsmål her på ung.no.

steroidelab.no kan du ta del i erfaringer fra tidligere brukere og pårørende om virkninger etter bruk. Her kan du se animasjonsfilmer om hvordan anabole steroider virker, lære mer om hvilke virkninger bruk kan føre til og hvilke behandlingstilbud som finnes.

Les om hva anabole steroider egentlig er.

Sist oppdatert:
02.10.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Teo
0
28.05.2018 20:26:38
Ok, det står så jævlig mye feil informasjon her, som er sjukt irriterende. Dere burde heller skrive riktig fakta om dette sånn at folk som faktisk har brukt steroider som prøver å slutte, blir redde fordi de tror ballene har forsvunnet for alltid. Jeg vil bare si at det er mange typer steroider der ute, men det er hovedsakelig testo som minker naturlig testosteron i kroppen, som gjør at du kanskje ikke produserer sædceller eller veldig lite av det i perioden du bruker testo og en stund etter, men hvis du faktisk klarer å kontrollere bruken i riktige doser og gjør det med riktig mengde pauser, så mister du like mye av ballene og naturlig testo som en vanlig person som ikke bruker. Til alle som vurderer å starte som bestemmer seg for å gjøre det, vær forsiktig, bruk rene sprøyter, bytt ut sprøyter etter hver gang for å unngå infeksjon, pass på alt det ikke er noen luftbobler i sprøyta, ellers kan det føre til at du dør hvis du treffer en blodåre, ha servietter som har sprit på seg og vask området du skal injeckte, jeg anbefaler en av rumpeballene, ettersom det er minst sjanse for å treffe andre ting en det du skal, og gjør ikke serlig vondt. Du skal stikke den på yttersiden litt nede på rumpeballen. Hvis du bruker piller så vær forsiktig ettersom det skader nyrer og lever, og aldri bruk mer en anbefalte doser. Jeg skriver ikke dette for å oppfordre til at folk bruker steroider, men for at Hvis noen bestemmer seg for å bruke, så skal den ikke skade seg selv pga feil informasjon.
:)
0
21.11.2017 13:07:51
hvorfor står det ikke datoen denne er skrevet
Optimisten
2
04.07.2017 15:56:42
Har brukt av og på steroider i 5 år. 1 kuren gikk det helt fint for hodet, brukte " Thai russer, da var jeg 17 ogkjørte på helt til mamma og pappa fant pillene mine, som ikke gjorde det så veldig kult i det sosiale og tilitt til dem. 2 kuren var 18, ( noe jeg aldri i mitt liv skulle ha gjort) da kjørte jeg 3 mnder på D-Bol, pilleform og kjørte på, gikk helt fint etterpå, men fikk knekken etter 5 mnder, og siden den gangen har ingenting vært dom normalt, jeg klarte ikke og snakke skikkelig for meg. Sosiale antenner var jo helt på jordet, så det gikk til helvete. Hadde pause helt til jeg var 23, noe jeg angrer så inn i helvete på. Mellomtiden fra jeg var 19 til 23, ja jeg prøvde alt av pre workout creatin, lykkepiller osv... Så tenkte jeg, ja hvorfor ikke bytte litt testo, som ble til 1 år? Nå har det gått 1 mnd uten noen verdens ting, og har vært på randen til og ta livet mitt, ( ser ikke poeng i og leve dra til fremmedlegionen ) men innerst inne så vet jeg snart den depresjonen er over. Så nå er det i bunn og grunn, bare og kjøre knallhardt på sund livsstil ( Kosthold ) og mye cardio. Så anbefaling til alle dere mindre inntiligente der ute i verden som ikke er ferdig med puberteten osv som tenker og kjøre en kur, vær så snill og ikke gjør det. Ja, alle kan reagere forskjelle, men til slutt så får du mentale problemer som ingen kan skjønne seg på. Takk for at du leste innlegget mitt.
mamaana12
0
07.02.2018 22:33:55
Homie man kjører aldri dboll over 4uker max 6 om du er på beginner ellr advanced nivå på steroidbruk utifra det du skriver så ser jg du bare har ødelagt nyrene dine md pillene, du hadde sikkert ikk med milk thistle ellr enginaar. har starta med steroider siden jg var 15 år og jg er 19 idag 0problemer, har bare fått bivirkning en gang og det var da jg ville prøve ut test deca uten antiprolactine når jg var 16
The motherfucker
4
04.04.2017 21:49:47
Takk ung.no har vært fristet men vil fortsatt knulle dama...
The best of all time low
4
19.09.2016 20:00:27
Jeg liker pærer
Zeus
0
11.07.2016 23:03:05
ZyZZ test
Lille bror
3
12.05.2016 10:01:10
broren min døde i går pga dop så jeg ville bare si at ikke bruk dop:( (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
karl
2
13.02.2018 09:20:07
det var synd jeg har en søster som brukte dop men nå blir hun hold fange i kjellern pappa går ned dit en gang i uka når mamma ikke vil ha mer. så jeg ville bare si kondolerere og at vi kan finne på noe i kjernern min vis du vil:) klem karl
Herregud
3
06.04.2016 22:14:04
Hva faen er dette for en gjeng som kommenterer her? Er mangen proffesionelle idrettsutdøvere som bruker anebole steorider ved skader, alt fra skiløpere til MMA udøvere som anderson silva f eks, som knakk leggen på midten og brukte steorider (kontrollert) for å bygge opp igjen. Han fikk riktignok ikke være med i UFC pga bruken men var klar på 0 komma svisj. Så ikke kom her å si "det er bare tull og farlig, og ulovlig. Ikke begynn på steorider det er noe dritt forde alle andre sier det. Går du flere kurer i året bør du virkelig passe deg men ingen kan si at noen i hele verden har fått skader etter EN kontrollert kur. Bruker selv ikke steorider da jeg er redd for skader, avhengighet og min egen testosteronproduksjon, men slutt å vær så jevla kjerringer å skriv alt dere leser i avisen på slike sider.
bob
0
10.03.2016 19:46:36
"bygge opp styrken i muskulaturen ”ekte” enn ved å tilføre stoffer som ikke hører hjemme i kroppen!" stoffer som ikke hører til i kroppen å ekte muskler? sist eg sjekket har alle testosteron i kroppen så jo di hører til kroppen å ekte muskler får du med eller uten steroider eneste forskjellen er farten du får musklene å beinbygningen blir bedre av testosteron du får mye bedre beinmasse så nei de ødelegger ikke skjelette, viss dokker som styrer siden ikke har peiling på ka dokkar snakker om så bare svarer dokkar "sorry vi har ikke peiling så vi kan ikke svare" eller les opp på fakta blir så frustrert når eg leser dritt som dette halvparten av de dokker har skrevet er riktig andre halvparten har dokker enten diktet opp eller lest opp fra steder som ikke har noen bevis på de som er skrevet de er alt for mange myter om steroider i norge. Så dokker at på til skrev at skadene av steroider kan vere livsfarlige i USA har di en liste over ka som tar liv av hele befolkningen dies å den er på flere hundre millioner gjenomsnittlig hvert år dør 2-5 personer av steroider av mange 100 millioner mensker å alkohol fedme tobbak osv dreper flere 100000 hvert år å dette er ikke alle tingene dreper 100000 til sammen de er hver av tingene som dreper over 100000 hver så neste gang dokker begyner å mase om ting dokker ikke har peiling om så sjekk opp i fakta først.
Champ
3
23.02.2016 22:30:17
Begynn på boksing og få det som kalles "muskler".
Kult!
4
12.12.2015 01:10:51
Jeg vil prøve det med en gang!
sandros
0
25.08.2015 13:24:09
Hei. Jeg er en gutt på 24 år og lurer på hvor lenge anabole stroider kan spores i urinen? Testo og sustanon er det jeg lurer på. Mvh fortvilet gutt
SteroidsMan-1337
3
09.06.2015 22:31:49
dont do drugs kids
GayGandalf123
1
03.03.2015 11:14:33
steroider er usportslig og falskt
yehhh man
5
22.01.2014 10:04:22
hei jeg har dopa meg jeg er 17. jeg gjorde det for å bli svær, jeg har gjort det i noen dager er dette skadlig?
(red: Du kan skrive inn til ung,no/oss og få svar)
bob
1
10.03.2016 19:51:10
de er farligere å drikke alkohol i noen dager enn å bruke steroider sjekk litt rundt på nette å finn svar ikke ta greier å spørr etterpå i usa dauer 2-5 årlig av steroider men over 100000 dauer av alkohol så tror nokk du er ganske safe så lenge du ikke har fått noe falske greier
Slutt
3
30.01.2015 12:43:46
jeg har selv brukt steroider i 6-7år og jeg angrer no forferdelig my slutt før du går på hjerte piller og har vansker med å snakke
All natural 18
3
13.11.2013 14:58:32
Har ikke brukt anabole steroider selv men sitter med en del kunnskap om det. det første man skal tenke på er at i dag er kroppen et veldig fokus for stort sett alle er selv 18 og blir så klart påvirket av alle rundt meg. om man vil bruke anabole steroider så skal du vite akkurat hva du driver med ikke ta noe ca doser eller noe du ikke vet hva det er, og før du i det hele tatt begynner les mye og kanskje hør med noen som har gjort det, de fleste på min alder vet om en kompis som har gjort det. om man er 100% sikker på at man vil bruke det, så ikke ta store doser små gutta på gymmen bruker mange ganger mye mer en de ordentlige svære voksne folka... det er fordi at små gutta som bare vil bli svære tar idiot doser aldri ta mye begynn i det små og øk først dosen når du er sikker på at det er trygt. Om man tar idiot doser kan man i aller værste fall dø, få spsykiske problemer, skade kroppen, osv et eksempel på dette er den vel kjente Zyzz som bola som bare det! han døde som 22-23 åring av hjerteinfarkt.. noen vil kanskje påstå at det ikke var av de anabole steroidene men mest sannsynelig så var det.
Zyzz brah
0
22.05.2017 08:30:13
Zyzz døde av at kroppen hans ikke kunne regulere varmen når han tok Ecstacy og var i en sauna. Det hadde ingenting med bol å gjøre. Han fikk hjerteinfarkt, og organene hans svikta.
Hitmann
1
23.08.2013 11:24:37
Hmm, Vel ja usportslig å falskt er en siden av saken, Hvis dette kommer av skader vev/ben så har jeg hatt god erfaring med/ TB-500, Ghrp-2 å har vurdert vekst men jeg ville aldri ha utsatt kroppen min for steroider eller "vekst" for den slags skyld !.
Mange steroidebrukere er aggresiv og dum
6
15.02.2013 09:00:19
No need to say more. Usportslig og falskt.
Fakta, ikke fleip
5
15.02.2013 08:55:35
Anabole Steroider er først og fremst et meget mildt dop. Det gir ikke store skader på kroppen over 1-5 år nei. Men ved å bruke dette over tid, vil det få bivirkninger. Testosteron er det manlige kjønnshormone, og da dette blir inført unaturlig, og på en kunstig måte, vil binyrene og testiklene slutte å produsere dette naturlig. Altså, den dagen du blir 60-70 år, og er sluttet å ta Anabole Steroider, vil du rett og slett ikke ha noen muskler på kroppen. Igjen, Anabole Steroider er ikke bare farlig på den måten at kroppen slutter å produsere Testosteroner naturlig, men det begynner å overprodusere det muskelnedbrytende hormonet, og dermed er det større sjanse for å få muskulær kollaps. Steroider er av liten grad kreftfremkallende, men det er bare et fåtall som har fått svulster av det. Nå er det sikkert en hau med sinte og aggresive Steroidebrukere som sier at dette er feil, men da må de nok se seg selv i speile. For å ikke snakke om at Anabole Steroider er en av mange usportslige måter for å få muskler. Hvis man bruker Anabole Steroider er man rett og slett en pingle mot smerte, og tåler ikke smerte og hard arbeid.
kstyle
4
16.05.2015 15:44:27
Hvordan kan du si at folk som boler er pinglete og ikke tåler smerte? Merke du ikke helt vet hva du snakker om. Prøv det kjenn pumpen press deg hardere enn noen gang and love IT;) 12 år med bruk ingen alvorlige bi virkninger her.
abadulla fasi
8
11.01.2013 16:02:10
Mye vrææl av kommentarer... tror folk bør se dokuen bigger stronger faster. Anaboler må brukes med måte. Man må spise sunt, høyere ren protein/carb inntak og trene tyngre for å få bra resultat. Ja ballene krymper, dette kommer dog tilbake til normalen når du er av kuren... Enkelte får mer kviser, hårvekst på kroppen og bitch tits. det siste må oppereres for å bli kvitt.....
Logikk
4
19.11.2012 01:18:03
Makan til svartmaling av et legemiddel. Anabole steroider er helt trygt på samme måte som allergimedisin hvis det blir brukt med måte. Alle som synes anabole steroider er juks og fanteri vitner bare om sjalusi og uvitenhet. Anabole steroider er bare signal stoffer som sier "prioriter muskelbygging" til kroppen. Man må aldri tro helt og fult på slike artikkeler. Ta alt man hører med en "klype salt" og sjekk flere kilder. For all del vær kritisk til dette innleget også, drøft all av info og finn din egen mening.
Tosk!
4
05.11.2014 19:33:08
dæm som bruke sånn dritt dæm e jo dritt svak fer hælvete. dæm sjer stor ut men det e jo itj nå stryke inni musklan jo. Arbe i skogen så bli du strærk
RR
8
07.10.2011 03:04:22
Dette er det dummeste jeg har lest om AAS på utrolig lenge... Mange tror at de som bruker AAS er en liten gruppe, men da må du tro om igjen. AAS har blitt svært utbredt de siste årene, har sett alt fra snekere til folk som studerer på skoler der man trenger et vanvitig høyt snitt. Tullete å si at bolere er en liten gjeng med idioter.
h.d.a.g
9
23.09.2011 10:32:20
tusen takk for infoen no ska æ slutt tvært med denne dopingen selv om jeg fikk store muskler og damer..
Maria
21
11.12.2010 12:19:24
Kona til min halvbror mista broren sin som bare var 24 år da han tok overdose av steroider, drit i steroider, vær heller mann og tren til du blir stor!
zyzz
1
29.12.2014 16:01:56
lol det der er bare løgn
Fis
6
08.08.2014 19:04:11
Hehehe TREN til du blir stor xD
Robby
3
15.10.2014 23:53:58
Hehe. De fleste vett ikkje at du refererer til trenbolone :P
DOPMASTER
20
09.11.2010 12:08:58
Jeg gjorde det... nå har jeg større muskle enn Arnold Schwartzneger!!!!!
Karamell
0
08.02.2016 16:50:42
Jeg tror ikke det! Lær deg å skrive Schwarzenegger
Arne
0
19.12.2013 19:16:55
sant. hahahahahah det er vild hvordan livet blir . blir som å være på topppen av jorda. men jeg har hørt mye rart! så ikke overdriv!
Dop misbruker
10
14.01.2011 12:21:44
Tøff du da
magnus!
4
14.07.2010 15:00:38
dere må høre etter all form for narkotika er extremt farlig for kroppen anabole steroider jaja det er greit de første åra helt til man får liten penis knekker sammen får hjerteinfarkt jeg anbefaler ingen å prøve sånne midler det er en grunn til at de er for medisinsk bruk av folk som har vekttap å sånne ting ikke prøv disse midlene !!!!
Lars Ove
2
19.12.2013 19:16:07
kommer fra en gammel veteran:)
Lars Ove
0
19.12.2013 19:15:25
det som er greia at steroider er farlig. spesielt når du er ung. men paracett kan være like farlig for leveren på mange måter!! overdoser og overdreven lengde kan alt være skadelige bro!!! til og med vann kan drepe deg. lol bruker du DE mindre farlige steroidene. og normale doser og varighet. går det bra man
Mr. Lotion
0
24.03.2016 00:59:49
Får håpe det går bra, mann..., får håpe det går bra...
kim
10
11.02.2010 18:41:00
Hei :) jeg lurer på en ting. jeg skal gå til jevnlige urinprøver for rus (narkotika) hos politiet, også bare lurer jeg på om anabole steroider også kommer fram på de prøvene de tar. (red: du kan sende inn ditt spørsmål på ung.no/oss)
maguns
5
04.11.2009 10:02:00
jeg kjenner et par i fra miljøet "gjøvik-oslo" der er det mange som er større en at de bare har fått i seg morsmelka! en av de er så store at han ikke kan kjøpe vanelige t-shorter. det må være noe dritt å måtte klyppe opp ermene på en fin t-shorte for de han ikke har plass til armen der, og tenk når han er 54 år og ikke orker å trene mer, alle musklene blir bare til fett og klumper. er det virkelig noen som vil ha så store armer at de ikke får holdt begge hendene på rattet sammtidig når de kjører bil`?
Go'jenta
7
18.08.2009 15:16:36
Har møtt mangen mennesker som har bolet seg. Og alle sammen er helt like! Det at kroppen ser ikke ut, i forhold til alt annet er en ting, men det som er skikklig farlig er det som skjer med hode.. En ting er at hode vokser og your wooho blir mye mindre. Det er en veldig vansklig livstil. Men for all del, det er mange som klarer det fint, og ikke overdriver. Selv om det finnes en stor hovedgruppe som viser hvordan det er, de som har null kontroll over sinn eller kropp. Herregud & Fader! "Se hva jeg har a, alt det nyeste! Har ei skikklig babe og masse barn. Ja, jeg er nok blitt for dum i hode til og noen gang få meg en jobb eller et normalt liv. For jeg har nemlig svidd av alt av sosial antenner. Dessuten vet jeg heller ikke hva som er rett & galt lenger, så for min del gjør det meg fint lite og banke opp et totalt ukjent menneske:)" Poor thing..
arild h
10
08.01.2011 22:08:36
det er ballene som blir mindre ikke penis.testo blir laget i testikklene og når du boler så stopper produktsjonen av testo og ballene krymper til slutt inn til 2 små erter ;)
Kim
5
11.05.2009 20:24:30
"Øker testo prod naturlig", Hvor i all verden har du det ifra? Ja, steroider kan senke testo-prod. Alle reagerer forskjellig, men de fleste vil fortsatt ikke merke noen forskjell. Om du kjører en kur og venter noen få mnd så er testo-produksjonen tilbake der den var. Om man bør bruke anabole steroider eller ikke er helt opptil hver og en, noen synes det er dumt og andre synes det er verdt sjansen. Vurderer du bruk av steroider bør du sette deg ned og lese de neste 2 ukene, lær deg så mye som mulig om steroider og kroppen, og se heller hva du vil når du vet hva du utsetter deg for. Er det fortsatt verdt det, ja da kliner du til. Selv vet jeg rimelig mye om steroider, og kommer til å kjøre minst en kur, mest fordi testosteronet mitt ikke strømmer igjennom kroppen som det skal. Hadde jeg bygd like fort som gjennomsnittet, og ikke trent i 5mnd uten noe som helst resultater, ville jeg nok ikke tatt sjansen.
Mio
2
03.06.2013 19:29:30
Det er her du tar helt feil! En hviken som helst ungdom, som deg selv, på gymmet med minimal innsikt i fysiologi, biokjemi og farmakologi, vil ikke ha den kunnskapen som er nødvendig for å kunne vurdere konsekvensene av et utstrakt "legemiddel" forbruk. Når man kjører en kur tilfører man kroppen 50-100 ganger mer testosteren enn den produserer selv (avhengig av alder og egenproduksjon, samt hvor heftig kur man kjører) Når man tilfører kroppen slike mengder stopper den helt å produsere selv. Det tar fra 3-6 måneder før kroppen starter egenproduksjonen igjen. I denne perioden har man INGEN hormoner i kroppen og går inn en tom tilværelse totalt uten mening. Uten hormoner er man ikke et menneske, man går helt i kjelleren og mange tar selvmord i denne perioden! Steroider KAN ikke senke testo-prod og alle reagerer IKKE forskjellig. Det som skjer mens man er på steroider er at man fremmer aggresjon og fjerner empati og frykt. Man blir en aggressiv og selvsentrert og man terroriserer omgivelsene sine fysisk og psykisk. Du skriver at du vet mye om steroider og kommer til å kjøre en kur. Det betyr at du ennå ikke har prøvd og det eneste du har lest er hva andre selvopptatte steroidemisbrukere legger ut om "fakta", eller fra sider som tilbyr steroider. Der er det selgerne som rår og driter i deg som person og hva du putter i deg så lenge de tjener penger. Få brukere som har kommet seg ut av problemene har snakket fra miljøene, så man ser sjeldent baksiden av medaljen! Og hvordan vet du at testosteronet "ikke strømmer gjennom krppen som det skal"? Du er tydeligvis svært ung og naiv, og ikke særlig kritisk. Jeg advarer deg mot dette på det sterkeste! jeg har brukt steroider i ti år og herjet i Oslos underverden. Jeg har endelig kommet ut av det og det har kostet blod, svette og tårer. Til gjengjeld har fem av mine kamerater dødd pga steroidene på veien!
Kain
7
27.01.2009 10:46:27
Steroider er ikke bra uansett, jo mindre du har hormon problemer bør man absolutt holde seg unna. Det og bli stor og sterk kan man oppnå med vanlig trening. Fordelene egentlig med dette er at det går fort og at man restituerer mye forter.Ellers kan man oppnå det andre naturlig. Dessuten når man er ren og øker testo prod naturlig så vil jo det lønne seg i det lange løp fremfor og dytte det i seg.Da vil man jo ha en grei testo prod gjennom resten av livet.
Girl
10
24.01.2009 11:29:47
Skjønner ikke helt hvorfor noen gutter er så sinnsykt opphengt i store muskler. Ja, det er fint med litt six pack og kanskje litt muskler i armene, men man trenger ikke se ut som en bodybuilder. Selv synes jeg det IKKE er fint i det hele tatt med gigantiske menn/gutter, som ahr blodårene tytende ut over alt. Hvertfall ikke når de har gjort det på en "falsk" måte. Mye mer sexy med gutter som er fornøyd med kroppen, spiser sunt og trener!
arild h
22
08.01.2011 22:12:34
sjønner ikke at damer tar silikon i puppene, mye mer sexy med naturlige damer
blå
7
09.01.2011 23:17:31
agree !
Ola
3
27.11.2013 14:06:03
Bare kødda, det er braaaaaaaa! og Digg
Ola
2
27.11.2013 14:05:29
ÆGRI ÅN DAT
Jenter er dumme
9
28.10.2010 16:50:25
"falsk" måte? Steroider er som noen over sa, et legemiddel. Du får ikke muskler på en falsk måte ved bruk av anabole steroider, du må fortsatt trene deg ihvjel i gymmen, du må faktisk trene mer, spiser mer enn vanlig. Så ikke snakk om noe du ikke vet hva er, og hvor hardt du må jobbe hvis du bruker det.
Herregud
6
22.11.2010 16:28:23
Man får jo muskler på en falsk måte. Selv om man må trene hardt, så vokser jo musklene 10 ganger fortere. Vedder på at du bruker det selv.
tjaa
2
22.01.2009 01:14:51
Hva med creatin? mere :)
ShutUpAndSquat
6
12.12.2008 16:13:13
Haha propaganda på høyt nivå det her. Dere som virkelig er interessert i AAS bør sjekke ut noen andre mer nøytrale sider, for det her er bare skremmetaktikk. Men, jeg er delvis enig med deg hardgainer. Jeg synes ikke at AAS skal brukes av fjortisser som har trent i ei uke og ikke vokser. Problemet til de fleste er at de har ikke rett kosthold. Kosthold har så utrolig mye å si hvis du vil bli stor. Hiv deg på en diett med 6-7 måltider til dagen med masse prots. Jeg trente selv i 4 år før jeg i det hele tatt rørte AAS, og jeg leste meg opp på alt før jeg satte første sprøyta. En annen ting til dere som har lyst å prøve, ikke bruk tabletter. Det er så jævlig hardt på nyrene at du kan ende opp med varige men. Bruk sprøyter, ha PCT og bruk kontrollerte doser så har du minimert bi's som du kan få. Verste jeg har fått er kviser. Shut up and SQUAT!
Mr. Lotion
1
24.03.2016 01:05:09
Hvis du tar steroider så råtner blodet ditt
The best of all time low
1
19.09.2016 19:59:42
Jeg liker godteri og pærer
Mio
1
03.06.2013 19:32:58
Du kommer til å tråkke på en mine før eller senere. Føler med deg! Vært der selv!
hardgainer
4
11.08.2008 21:51:13
de som føler de 'må' begynne med steroider burde kanskje gjort litt research på å perfeksjonere til 100% base øvelsene, bevegelighet, tøying, ernerings behov, søvn behov. kanskje sjekke ut naturlig trening/bygging. kanskje man finner ut at 'hardgainers' trening er verdt å prøve istede. en type trening med kun en base øvelse pr kroppsdel i uken i 1 sett (type rest-pause, all out), splitt så man trener max 3 dg/uke. hver uke prøver man å øke belastningen med 1/2-3 kg. i kombinasjon med protein rik kost og skikkelig mat (lite prossesert) bør det løsne for dere. kunnskap er makt. full front squat rules. ord.
anon
3
25.06.2008 15:43:13
Ja, helt greit det som står der. Steroider har mange - mange negative sider. Men, de har også " posetive " sider. Du vokser fort, motivasjon, selvtillit. Nå skal ikke jeg sitte og forsvare doping. Men, dere kan ta med "posetive" sider ved anabolesteroider. Og dere tar med alle bivirkningene som er ved - Anadrol og de værste steroidene. Hva med Primobolan ? Winstrol? som er mye mildere og " snillere " steroider. Takk.
STAR
4
05.06.2008 23:05:31
Veldig bra tips! Jeg skal slutte med steroider med en gang! Takk!

Spørsmål og svar

Hva er straffen for å bestille steroider på nett? Blir foreldre påvirket?
Hei Hvis man bestiller dopingmidler som steroider på nett, er det sannsynlig at dette blir stoppet i tollen. Det å bestille dopingmidler over nett ...
Gutt 20 år som lurer på hvordan man kan få kjøpt, og bruker steroider.
Hei Så fint at du tar kontakt med oss. Svar om hvordan skaffe seg steroider kommer jeg ikke til å gi deg svar på her. Dette grunnet at kjøp av s...
Hva er straffen hvis man blir tatt for importering av AAS (steroider)?
Hei Takk for at du skriver inn! Det virker som om du er veldig reflektert, og det er bra du har lest deg opp på steroider. En utfordring ved å vurd...
Bruk, effekt og bivirkninger av Sustanon.
Hei Så fint at du tar kontakt med oss. Det å bruke Sustanon eller andre preparater som inneholder testosteron uten å få det medisinsk foreskrevet...
Er proteinpulveret mitt på dopinglisten?http
Hei Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det er tydelig at du har klare mål for treningen din, og det er jo bra. Men samtidig ber jeg deg v...
Er naturlige d-bal (steroider) lov i norge?
Hei Jeg er ikke kjent med stoffet du spør om, og kan derfor ikke svare konkret. Generelt følger det av legemiddelloven § 24a at det "uten lovlig...
Spørsmål om testosteron.
Hei Jeg kan ikke hjelpe deg å bruke testosteron ulovlig. Jeg er lege og forpliktet på dét.  Jeg må fortelle deg at det er ganske farlig å bruk...
Hva er forskjellen på anabole steroider og testosteron booster? Funker det?
Hei Dette har vi nylig svart på. Svaret finner du her:   https://www.ung.no/oss/doping/314317.html Hilsen Dopingkontakten Chat (tirs-fre kl 1...
Kan man få sprekker i huden hvis musklene vokser for fort?
Hei Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du er så aktiv med trening. Jeg skjønner at du tenker litt på dette med sprekker i huden, for det hø...
Anavar og smerter i hjertet
Hei Flott at du skriver til ung.no.  Det er en veldig god ide at du drar til legen og undersøker hvorfor du har smerter i hjertet. Du er 13 år ga...
Jeg er en gutt på 20 år som har tatt en kur med anabole steroider, men testiklene er ikke gått tilbake til normal størrelse tre måneder etter endt kur. Hva skal jeg gjøre?
Hei Hei.Så fint at du tar kontakt. Anabole steroider er syntetisk fremstilte androgener og har den samme effekten i kroppen som testosteron. Når kr...
Politiet utfrørte kontroll for anabole steroider på treningsenteret, folk måtte kle av seg. Noen måtte bli med på stasjonen for å avgi urinprøve. Er det lov? 
Hei Bruk av anabole steroider er ulovlig, og sidestilt med doping. Det er helt vanlig at politiet kontrollerer treningssentere på den måten du bes...
Sen pubertet i forhold til andre, og steroidetips!
Hei gutt 16 år. Takk for at du skrev til ung.no Spm 1: Ja, hvis man starter senere i puberteten enn jevnaldrende, blir som som oftest senere ferdig...
Vil prøve steroider, er det farlig med bare 1 sprøyte?
Hei Godt at du er interessert i trening. Det er en viktig forutsetning for å kunne svare på det spørsmålet du stiller. 1 sprøyte med steroider ...
Virker lavt stoffskifte og lavt testosteronnivå inn på muskelnivå?
Hei Takk for spørsmål. Det er et konkret og godt spørsmål, som nok krever litt spesifikk ekspertise for å svare godt på.  Du har fått påvis...
 Spørsmål om anabole steroider og ejakulasjon/sædproduksjon. 
Hei  Anabole steroider, som anadrol og clembutenol, har mange mulige bivirkninger.   Anabole steroider er syntetiske stoffer som ligner kroppens...
Tok penis forstørrende piller, og når har jeg fått mannepupper
Hei Takk for at du skriver til oss i Ung.no.Det finnes ingen medikamenter som kan gjøre at penis blir større. Du sier ikke noe om hvor du har fåt...
Spørsmål om hvordan jeg skal legge på meg.
Hei! Takk for at du skriver inn til oss...og beklager at det tar litt tid i disse ferietider før du får svar. Du er inn på mange ting, og jeg ten...
Straff for dopingmidler og betydning for politiutdannelse
Hei Det følger av legemiddelloven § 24a at det er forbudt å erverve, besitte eller bruke dopingmidler. Ifølge straffeloven § 234 er det ulovlig ...
Se alle