Hopp til hovedinnholdet
Par sitter og koser seg i sola

Er du lesbisk, bifil eller homofil?
Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida blir ein opptatt av seg sjølv på ein heilt annan måte enn tidlegare. Ein prøver å finne ut kven ein er, korleis ein skil seg ut frå andre eller kva som er spesielt med akkurat meg.

Aseksuell eller aromantisk?
Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Ung og skeiv i Sápmi
Ung og skeiv i Sápmi

Uttrykket «en minoritet i minoriteten» blir ofte brukt til å beskrive skeive samer. Dette sier noe om hvordan spesielt unge kan oppleve seg selv som unntak fra en gruppe mennesker som allerede er «annerledes».

Nedsatt funksjonsevne og sex
Foto: Brian Cliff Olguin/Unge funksjonshemmede,Jegelsker.blog.

Kroppen fungerer ofte litt annerledes når man har en funksjonsnedsettelse eller en kronisk sykdom, men følelser og tanker om sex og forelskelser har de fleste mennesker til felles.

Av ungefunksjonshemmede.no

Ung, skeiv og funksjonshemma?
Skeiv ungdom med funksjonsnedsettelse

I ungdomstida prøver vi å finne oss selv. Gjerne gjennom grupper hvor vi føler vi «passer inn». Noen av oss tilhører flere minoriteter. En og samme person kan være skeiv, ha en funksjonsnedsettelse eller kronisk sykdom.

Kaja - om å komme ut av skapet
Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Homofobi i skolegården
Jente siffer aleine på en benk (colourbox.com)

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Ordliste LHBTIQ
Ordlist LHBT

Lesbisk, homofil, bifil, trans, interkjønn eller queer. Det er sikkert ord du har hørt før, men hva betyr de egentlig alle sammen?