Hopp til hovedinnholdet

Alt du må vite om interrail

Tog som går gjennom grønt landskap (Foto: Colourbox.com)
TOG: Å oppleve verdenen fra togskinner kan være en fin opplevelse!

Sommeren er høytidssesong for interrailere. Nye mennesker, store inntrykk og minner for livet gjør det verdt å drasse på tunge ryggsekker og slite gamle togseter i timevis.

Offentlig og kvalitetssikret
Tog som går gjennom grønt landskap (Foto: Colourbox.com)
TOG: Å oppleve verdenen fra togskinner kan være en fin opplevelse!

Sommermånedene byr ofte på nye utfordringer og spennende erfaringer for eventyrlystne mennesker. I lang tid har impulsreising med tog vært svært populært blant spesielt ungdommer.

 

Hva er interrail?

Når man reiser på interrail kjøper man som regel en togbillett som gjelder innenfor ønsket antall land i Europa. Denne billetten har gyldighet i alt fra 3 dager til 1 måned. Da reiser man fra by til by, og land til land, med tog i denne tidsperioden. Mange velger å fly til ønsket land, og deretter benytte seg av tog når man skal komme seg fra by til by.

Finnes det noen aldersgrense?

Akkurat som med flybilletter, finnes det ingen aldersgrense på å reise på interrail. Det anbefales likevel ikke å sende barn og unge på en slik reise alene, da det innebærer stort ansvar og man kan komme til å støte på ulike vanskeligheter og problemer.

 

Hvor kan man reise?

Interrail-billetter gir deg mulighet til å reise til alle land i Europa hvor toget stopper. Se ulike muligheter på interrail.eu.

Kjøpe billett

Den enkleste måten å kjøpe en interrail-billett på er på en jernbanestasjon. Reisebyråer kjenner ofte ikke til alle detaljene om interrail. Du kan også kjøpe billetten din i et fremmed land. Du kan også kjøpe billetten din over internett. Les mer på europarundt.no.

Hva koster det?

Billettprisen regnes ut etter hvor gammel du er og hvor mange dager du tenker å reise. Du kan velge mellom global pass og en soneinndelt billett for det enkelte land over kortere eller lenger tid.

 

Pristillegg

Vær også klar over at det finnes enkelte pristillegg i ulike land. Blant annet vil hurtigtog og nattog by på ekstra mellomlegg. Dersom du må benytte deg av ferge, inngår som regel ikke dette i billetten din. Beregn derfor litt ekstra lommepenger.

Hva må jeg ha med meg på turen?

 • Alltid pakk i ryggsekk. Det er mer praktisk, du får pakket mer i den, og den er lettere å bære med seg. Ryggsekken bør være omtrent 75 liter.
 • Behagelige sko som er gode å gå i er et must. Interrail byr ofte på lange gåturer, og det er kjipt om vonde bein stopper deg i å nyte opplevelsene.
 • Ta med deg vaskemiddel i reisestørrelse. Da har du mulighet til å vaske klær hvis det skulle være nødvendig.
 • Det kan være lurt å ta med seg et reiseapotek som inneholder plaster, smertestillende, gnagsårplaster, Idoform og lignende.
 • Planlegger du å sove ute i det fri? Da må du huske å ta med deg både telt og sovepose.
 • Det er alltid lurt å ha med seg sysaker i reiseformat i tilfelle noe skulle rakne eller bli ødelagt.

 

Tips til turen

 • Oppbevar penger, billett og pass på et trygt sted. Interrailere er ofte utsatt for tyverier.
 • Ta alltid med deg identifikasjon.
 • Ikke gå alene på kveldene.
 • Vær heller skeptisk enn naiv til folk du møter.
 • Drikk masse vann dersom du oppholder deg på et varmt sted med tørt klima.
 • Ta heller med deg et lite kontantbeløp når du skal ut på kvelden eller på dagtid enn å bruke bankkortet.

Interrail byr på nye bekjentskaper, mange nye inntrykk, gode erfaringer, og sjansen til å se verden og oppleve nye ting!

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no.
Sist oppdatert:
11.06.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Har så lyst til å dra på utveksling, men det blir for dyrt..
Hei Beklager at jeg svarer så sent. Jeg skjønner godt at du syntes det er trist og dumt at det blir for dyrt å gjøre dette. Det å dra på utvek...
Tips om interrail.
Hei Det er ikke noe i veien for at du som er 17 år reiser på interrail, men så lenge du ikke er myndig har f.eks. foreldrene dine lov til å nekte...
Vil på interrail neste sommer
Hei   Så spennende å glede seg til reise på egenhånd! Interrail er en fin måte å reise på, fordi man kan stoppe mange steder og samtidig har...
Tips til interrail?
Hei! Så lenge man passer på seg selv, ikke oppsøker de verste stedene, lytter til råd og tips, ikke stoler blindt på alle man treffer på, er ...
Pris interrail.
Hei I denne brosjyren (pdf-format) fra NSB finner du priser på de ulike interrailbillett-typene. Listen er oppdatert for 2011. Hilsen redaksjonen...
Jeg skal på interrail denne sommeren, og jeg sliter med å finne informasjon om billettkjøp.
Hei! Du kan lese vår artikkel om Interrail for mer informasjon. På Nettsidene Interrail.net kan du lese mer om hvor du får kjøpt billetter. Det e...
Har planer om å reise på interrail.
Hei Vi har en artikkel her på ung.no om det å reise på interrail. Les den - i tillegg til å lese mer på NSBs interrailsider.   God tur! H...