Hopp til hovedinnholdet

Dette er de viktigste spilluttrykkene

Ordliste (colourbox.com)

Usikker på hva ordene noob, quest og LAN betyr? Her er en miniordliste over de viktigste uttrykkene i spillverdenen.

Offentlig og kvalitetssikret
Ordliste (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å forstå alle ord og forkortelser i spillverdenen. Derfor har vi laget en oversikt over de viktigste uttrykkene, slik at du på kort tid kan gå fra å være enn noob til å bli en ekspert.

Expansion: Tilleggspakke eller større innholdsoppdateringer som bygger spillet videre, og introduserer nye områder, fiender og muligheter. Tilleggspakker koster mindre enn hele spill.

Guild: Grupper i online rollespill som spillerne selv danner og administrerer. Noen er organisert for å få til best mulig samarbeid og prestasjon i spillet, mens andre i all hovedsak fungerer som vennskapelige sosiale plattformer. Et guild kan bestå av alt fra noen få mennesker opp til flere hundre.

LAN (local area network): I private LAN samles venner og bekjente for å spille mot og med hverandre på samme sted. Datatreff dekker derimot en mye bredere forståelse og handler oftere om større begivenheter hvor det er flere aktiviteter tilgjengelig.

Level: I offline-sammenheng er dette et begrep som ofte betyr det samme som nivå eller brett i spillet. I onlinespill henger dette sammen med erfaringsnivået på spillerens figur. Spilleren begynner vanligvis på Level 1, og stiger gradvis opp etter hvert som man får erfaringspoeng (XP) for å utføre oppdrag.

Loot (Utstyr): Gjenstander (rustninger, våpen o.l.) som spilleren blir belønnet med i spillet, når han for eksempel dreper en fiende eller gjennomfører et oppdrag.

Noob: Nedsettende betegnelse på nybegynnere eller dårlige spillere.

Patch: Regelmessige oppdateringer som introduserer nytt innhold, justerer spillets regler eller løser tekniske problemer.

Quest: Et oppdrag som tar utgangspunkt i en historie eller en fortelling, som spillere fullfører i spillet.

XP (experience points): Erfaringspoeng spilleren samler ved å fullføre oppdrag. Dette øker figurens erfaringsnivå (Level) og gjør hun eller ham sterkere.

AFK: Dette er forkortelsen for "away from keyboard" som betyr at spilleren har tatt seg en pause fra spillet, og ikke sitter ved tastaturet.

 

Kilde: Medietilsynet / problemspilling.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Er det farlig å spille fire timer i helgene?
Hei, og takk for spørsmålet ditt Det er ikke per definisjon farlig å spille fire timer i helga. Dette handler egentlig ikke om bare tid, men det h...
Jeg sliter med å få med meg nye ord og uttrykk. Hva kan jeg gjøre?
Hei Jeg kan anbefale en side om heter "Urban Dictionary" som har de fleste uttrykk. Det er heller ikke noe feil å spørre hva ting betyr. Hvordan tr...
Hvorfor synes alle Fortnite er et bra spill?
Hei, og takk for spørsmålet ditt Det er jo sånn at vi alle er forskjellige og liker ulike ting. Noen liker FIFA best, andre Minecraft  og noen Fo...