Hopp til hovedinnholdet

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Jente er forelska

Det er aldri lett å måtte være langt unna kjæresten sin over lang tid, og å vite at dere ikke kan se hverandre så ofte som dere vil. Men hva skal dere gjøre hvis du eller kjæresten din plutselig må flytte, eller reise bort for lengre tid? Skal dere bestemme dere for at det ikke går, og gjøre det slutt, eller skal dere prøve å få et avstandsforhold til å fungere?

Finnes det noen fordeler?

Det er vanskelig å tenke seg at det i det hele tatt finnes noen fordeler med å være i et avstandsforhold. Den mest åpenbare er jo at du faktisk får beholde den personen du er glad i, og som er en av dine aller nærmeste! Men det kan også være andre fordeler:

En test

Avstandsforhold kan ofte være en test på hvor sterkt forhold man egentlig har. Dersom forholdet ikke overlever at man er borte fra hverandre en stund, er det kanskje ikke så sterkt likevel? Og hvis man klarer det uten å måtte gi slipp på forholdet kan man være ganske sikker på at forholdet overlever ganske mye!

Styrker forholdet

Det å være borte fra hverandre kan også styrke forholdet. Når man klarer å være borte fra hverandre lenge uten at forholdet ryker, tyder det på at man kan være ganske sikre på at man har et sterkt forhold, og at man har god grunn til å stole på kjæresten sin.

Enda bedre å møtes igjen!

Tenk hvor godt det blir å se kjæresten igjen når dere får muligheten til å treffes etter å ha savnet hverandre lenge! Dere slipper definitivt å gå i 'hverdagsfellen' når dere har avstandsforhold. Å være sammen blir litt mer spennende, og tiden dere har sammen blir utnyttet til det fulle!

Leve egne liv selv om man er sammen

Ofte må man være i et avstandsforhold fordi du eller kjæresten din må reise bort for å gå på skole, jobbe eller lignende. Da er det viktig å huske på at selv om man er i et forhold, så er man også to personer som har to forskjellige liv, og at man må sørge for at begge to har muligheten til å gjøre det man virkelig ønsker å gjøre. Det kan være bra å tenke på at man kan leve sitt eget liv på sin måte, å oppnå sine egne drømmer, samtidig som man er i et forhold!

Godt å savne

Følelsen av å virkelig, virkelig savne noen er en sterk følelse! Selv om det føles kjempevondt, er det godt å vite at man er så heldig å ha en person man er så glad i! Å kjenne på savnet av den andre kan også være nyttig og gjøre dere mer bevisste på den følelsesmessige nærheten dere har til hverandre.

 

Par og hjerte (colourbox.com)

 

 

Ulemper

Selv om det kan være mange fordeler ved å være i et avstandsforhold, er det ofte ulempene som dominerer når man vurderer de opp mot hverandre.

Savn

Det verste med å være i et avstandsforhold er ofte savnet. Man ser som regel kjæresten sjelden, og det er ikke alltid man vet når man kan se hverandre igjen. Det er vondt å savne kjæresten, og det er vondt å ikke kunne være der for hverandre hele tiden. Og man savner nærheten og det å bare være sammen.

Sjalusi

Sjalusi er ofte en konsekvens av avstandsforhold. Man vet ikke hvem kjæresten er sammen med, hva han gjør, og man mister litt kontrollen. Man må bare stole på det kjæresten sier, og på at han/hun ikke gjør noe dumt, og fortsatt har de samme følelsene for deg. Man kan også bli sjalu for at kjæresten opplever mer enn deg, eller at han/hun er masse sammen med felles venner uten at du kan det selv.

Er forholdet sterkt nok?

Mange vegrer seg for å være i et avstandsforhold fordi man er bekymret for hvordan det skal gå, og om forholdet er sterkt nok. Kanskje orker man ikke tanken på å leve med savnet eller å bruke tid på et forhold som allikevel ikke vil holde? Dette gjør også at mange velger å heller avslutte forholdet i stedet for å finne ut om det egentlig var sterkt nok til å overleve avstanden.

Dyrt...

Avstandsforhold kan også bli veldig vondt for lommeboka dersom man ikke passer på. Tog- og flybilletter kan bli dyrt dersom man ikke planlegger lenge i forveien - og det er ikke alltid man kan det. Hvis man ringer hverandre ofte med mobiltelefonen, og har et dyrt abonnement, kan man fort få skyhøye regninger.

 

Fortsatt usikker?

Avstandsforhold er sjelden veldig lett, og mange er usikre på om de kan klare det. Da er det viktig å tenke på hva alternativet er. Vil du heller være helt uten kjæresten din, og måtte vite at han/hun ikke lenger er så nær deg som han/hun var? Er det bedre å gi slipp på kjæresten enn å se ham/henne sjelden?

Hva har man egentlig å tape på det? Ja, det er tungt, og man kommer til å være trist ofte. Og det er heller ikke sikkert at det vil fungere. Men hvordan skal du finne det ut hvis du ikke prøver? Funker det ikke, så funker det ikke. Men da har du iallefall gitt det alt du kunne!

Finn løsninger!

Dersom du og kjæresten din bestemmer dere for å fortsatt være sammen selv om dere er langt unna hverandre, finnes det mange løsninger for å gjøre det lettere.

Telefonabonnement

For å unngå høye telefonregninger (som det ofte blir når man bor langt unna kjæresten...), kan dere bytte til telefonabonnementer hvor dere kan ringe gratis til hverandre, eller hvor du ringer for en viss sum hver måned. Sjekk med ulike telefonoperatører!

Skype

Last ned Skype gratis fra internett, og ring kjæresten din på pcen uten kostnader. Dersom dere begge har webkamera, kan dere også se hverandre mens dere snakker. Meldinger på ulike måter er jo også en fin mulighet til å være med i hverandres hverdag.

Skriv brev!

Ingenting er så koselig som å få et håndskrevet brev i postkassa fra kjæresten! Kanskje til og med sende små gaver til hverandre?

Vi møtes igjen... ung.no

Bestill reisen i forveien!

Planlegg når dere skal besøke hverandre i god tid i forveien slik at dere kan bestille billetter tidlig. Da er det mulig å få veldig billige billetter - enten det er med tog eller fly. Og kanskje gjør det at dere kan besøke hverandre oftere?

Snakk om det!

Hvis du syns det er vanskelig, og har perioder hvor du er mye lei deg - snakk med kjæresten om det! Det er slik man klarer å takle å være langt unna hverandre lenge. Fortell han hva du føler, og at du savner han. Mest sannsynlig har han det også sånn. Og det hjelper å høre at du ikke er alene om å savne. Nøkkelen for å takle et avstandsforhold er å snakke ærlig sammen om hvordan dere har det, men uten at det blir for mye klaging. Prøv å holde fokuset på det hyggelige dere har sammen når dere er sammen og på at dere gleder dere til å se hverandre igjen, fremfor å hele tiden tenke på- og snakke om hvor trist det er uten hverandre.

Sjalu? Tips!

Det er ikke uvanlig å føle et stikk av sjalusi nå og da når kjæresten er langt unna. Vi har skrevet en artikkel om sjalusi hvor du kan finne mange nyttige tips.


Husk: Om kjærligheten mellom dere er sterk, tåler den det meste, men forhold må også pleies på en god måte!

 

Signatur Redaksjonen, ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Hodestups forelsket 17-åring
0
08.10.2017 14:16:02
Jeg har være sammen med typen min i snart 6 måneder.. men etter sommerferien flyttet han 3 timer unna for å gå på skole.. vi møtes så ofte vi kan men nå vet jeg at vi ikke kan møtes for etter jul.. det sliter veldig på meg og jeg føler at jeg maser for mye om å ringe / skype etc. For jeg vet jo at han har sitt eget liv, men jeg føler meg så ekstremt fortapt uten ham. Bare ligger uten motivasjon og gråter mens jeg tenker på hvor mye jeg savner ham..jeg bor alene på hybel og foreldrene mine vil ikke snakke med meg (sinte fordi jeg ville flytte og gå på skole) og har ikke jobb så lever kun på stipend.. noe som gjør det vanskelig å ha råd til å ta buss etc... noen tips til hvordan jeg kan minske savnet uten å mase på ham 24/7??
moi aussi
0
11.08.2017 16:40:07
ung.no/oss
forelsket
0
20.12.2016 19:42:27
Han liker meg og jeg liker han, det har vi gjort lenge. Men vi møtes 1 gang i måned siden han flyttet. jeg vet ikke hva han gjør på den skolen og har inegn venner derfra jeg kan spør. jeg vet at jeg stoler på han, men er usikker av og til
person
0
02.01.2017 23:55:12
hvis du vil at det skal virke må du spørre HAN om hva han gjør på skolen og sånn.
En person
0
24.07.2016 11:39:43
Jeg er mellom 12-14 år. Kjæresten min og jeg bor langt unna hverandre og d verste er at han har ikke telefon. Vi har ingen sosiale medier felles. Han har noen spore jeg ikke har og omvendt. Hva skal jeg gjøre?
jegerbest
1
08.11.2016 17:46:36
dere kan skrive brev til hverandre eksempel. Jeg syntes at han burde skaffe seg en mobil så dere kan snakke sammen på f.eks.: kik eller hvis dere har skype så bruk det. for han må jo ha en pc han kan bruke litt hver dag for å snakke med deg.
Vet ikke :/
1
29.03.2016 21:47:03
Hei, jeg er 13 år (jente) og kjæresten min bor i Norge, vi går i samme klasse også, men familien har et hus i gran canaria, og de reiser dit ooofte, de bruker å være der hele sommerferien og det er dritt :(
Hemmelig
0
10.01.2016 22:23:25
Folk her sier (Jeg har en kjæreste som bor langt unna) Vell jeg tror ikke det kan sammenlignes med kjæresten min som har en tidsforskjell på 8 timer....
iz
1
13.07.2017 21:22:03
Min bor over 11t unna
pliz
0
10.08.2016 13:56:19
kjæresten min bor 5 timer unna med fly:)
Vet
0
24.07.2016 11:40:55
Kjæresten min har også minst 8 timers avstand
Jente15
0
04.01.2016 21:45:04
Jeg har en kjæretse. Jeg har kjent han i 3 år og vi har vært sammen i snart 4 måndter. Han betyr så utrolig mye for meg. Men før jeg var sammen med han var jeg deprimert. Jeg fikk oss til å flytte til Oslo. Men nå er jo alt mye bedre, så nå vil jeg ikke flytte. Om 4 måndter flytter jeg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Han er den personen som fikk meg til å føle meg bedre. Jeg kunne ikke tenkt et liv uten han.. Hva skal jeg gjøre? Noen tanker om dette?
AJAX
2
24.12.2015 21:14:33
Hei. Ei jente æ bei kjent med på leir i sommer, likt mæ da men æ turte ikke å si tel ho at æ likt ho, og ho turte ikke å si d tel mæ da heller. For noen uka sia, fortalt vi begge at vi likt hverandre og d gjør vi fortsatt. Vi har på en måte planlagt å bli sammen til sommeren for da skal jeg reise til Sørlandet. Kanskje før, men det blir uansett vanskelig å møtes. Vi holder kontakten godt på facebook, snap og messenger og sånt, og vi er ganske glad i hverandre. Jeg bor i Nord-Norge, men hun bor på Sørlandet. Har dere noen tanker om dette?
Jente 11 år
0
11.11.2015 21:57:20
Jeg har en kjæreste som bor 1 time unna meg, jeg bor i Bodø og han bor i Misvær. 1 time er egt ikke så mye. Vi er sammen hver helg og koser oss mye sammen. I ukedagene snakker vi hver eneste dag på mobilen.
Sjokolademusa
0
13.09.2015 09:38:14
Eg har en kjæreste som bor laaaaangt unna..eg bor i lofoten,han bor sån 50min unna Stavanger på vestlande! Vi har aldri møttes..å eg har meget dåli samvittigheit før 2much har skjedd i live mett!! Emm..vi har då ike møtes,møtes på hot or not..å sia då har vi prata i 1år kanskje! Men,nu bynn eg å få dåli samvittigheit! Han bor så langt unna..om han e trist har eg ikje mulighetn te å trøst han! Han førtjen dæ beste! Å eg vil ikje vær dæ dåligaste!!
What!?
0
24.07.2016 11:43:17
Hvis dere ikke har møttes burde du ikke være sammen med han. Du aner ikke hvem han egentlig kan være
Du over der har virkelig ikke peiling.
1
17.10.2016 20:09:06
Jeg er 15 år, og avstandsforhold er virkelig min favoritt når det kommer til kjæreste. Jeg møtte kjæresten min også på nettet. Hun bor i Ålesund, og jeg nærme Hamar. Vi har vært sammen i ca 4 måneder, og alt har gått helt supert. Jeg stoler på henne, og hun stoler på meg. I lang tid har jeg lengtet etter å få møte henne, men med hjelp fra min snille storesøster så kjørte hun meg til Ålesund og jeg tilbrakte helgen min hos kjæresten min. Det er den beste helgen noen sinne, og jeg har aldri opplevd så mye kjærlighet og kos før. Det å reise fra henne igjen var ganske trist, men vi gleder oss til neste gang. "Du aner ikke hvem han egentlig kan være", for noe tull!
Jente 14 år
2
18.08.2015 22:04:03
Hei, jeg bor like ved Oslo og jeg har en kjæreste som bor like ved Bergen... Vi snakker sammen hver dag på messenger, kik og andre sosiale medier, og jeg har møtt han før, ( vi driver med samme idrett, som gjør at jeg møter han 2 ganger i året ++ men de to gangene er som regler 1 uke eller 1 helg) Men jeg savner han hele tiden, og jeg tenker på han så utrolig mye
jente15
0
19.07.2015 02:27:05
jeg er forelsket i en gutt som er 97'er og bor ca 9 timer unna... jeg kjenner han ikke så mye, men vi møttes i syden og la hverandre til på snapchat. Vi har snakket litt-men ikke særlig mye. Selv om jeg nesten ikke kjenner han, så vil jeg virkelig bli skikkelig kjent og møte han. Problemet er som sagt at han bor 9 timer unna og jeg er litt antisosial og sjenert... Trenger hjelp..
ingrid
1
27.06.2015 16:08:34
jeg lebver i et forholdsomderterskevetom ovenfpr.deterhard.
4t unna
1
19.05.2015 15:41:33
Jeg er veldig forelska i en som bor ja, 4 timer unna og det synes jeg er så kjipt. Kristiansand - Oslo. Vi har snakka på skype, facebook, kik og i mobilen selvfølgelig. Men dette er andre ganga jeg holder på med en som bor så langt unna. Den andre bodde mange mange mil unna meg og det klarte jeg ikke å forsette med. Så jeg slo opp med han. Jeg møtte den første på reise til et sted i utlandet og vi skulle ikke tilbake om 2år til. Så det hadde ikke funka:/ Men den jeg holder på med nå, føler jeg at jeg faktisk har troen på. 4t er jo ikke så galt det. Forholdt til den andre som var 1dag og 8 timer med fly og alt. Jeg tenker å reise opp snart til Oslo, for å my love of my life. Å for håpe det lykkes!
Vetle
0
23.04.2015 22:27:51
Hei! Jeg har en kjæreste som bor langt unna og vi får nesten aldri treffes. Jeg sitter hver kveld og tenker på henne, men det er jo bare og chatte eller ribge henne. Burde jeg slå opp med henne siden hun bor så pass langt unna?
loli
0
24.04.2015 21:25:57
Så lenge du er forelsket burde du ikke gjøre det kjæresten min bor langt fra meg men vi har det fint forholdet vår er så sterk jeg tenker på han alltid og han sa at han gjør det avstand forhold er ikke et stort poproblem så lenge følelsene er ekte
matti
0
04.04.2015 01:26:02
Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan fåtilbake en kjæreste. Jeg elsker henne fortsatt hun har sagt at hun bare vil være venn men hun slo opp så brått på den enne dagen var det LOVE YOU den andre , vi bør bare være venner så jeg vil ha et tips om hvordan jeg vinner henne tilbake for det er ennten henne eller ingen. Hun eøler så kommer jeg til være knusst for altid.
savner killen min
0
01.04.2015 03:14:08
Jeg traff kjæresten min på ein merkelig app kaldt "fling". Han bor i Nord Sverige. Mens jeg bord i Telemark.. vi har kun treffes ein veke, det var i vinterferien. Han kom 14. feb (valentines day
...
4
12.02.2015 18:33:39
Kjæresten min flytter til Australia om tre dager. Andre siden av verden. Ser han igjen om 8 måneder. Føler meg tom og ødelagt. Tårene stopper ikke
matti
0
04.04.2015 01:27:33
Prøv og skype med han/hun for da holder dere kontakt
savner killen min
0
01.04.2015 03:16:35
know that feeling, gurl! min bor hvertfall nermere, men jeg saver han også noe så innmari. han bor i nord-sverige. og neg i telemark :(
Nordvest
11
17.01.2015 15:49:44
Til alle som føler det ikke er håp. Her er en motivasjon på at det går ann. Jeg har nå vært i et avstandsforhold i 6 år.. Jepp dere leste rett. Vi traff hverandre på nettet og har hatt både opp og ned, turer. Men vi er på det sterkeste nå! Vi har planlagt flytting det siste året, og regner med at det skal bli virkelig gjort i høst. Fra nord til sør skal vi forenes, eller noe sånt... Har også vært vanskelig med besøk og lignende pga ekstremt dårlig økonomi. Men vi klarte det flott! Poenget mitt er; Hvis man virkelig ELSKER noen helt fra bunnen av hjertet, og den andre føler det samme, så kan man få alt til. Og da mener jeg ALT.
Kommer ikke på noe navn
0
02.11.2016 22:23:04
Kan også ta med at jeg selv er i et avstandsforhold, og det kunne ikke ha fungert bedre. Men poenget mitt er at broren min var i et avstandsforhold på ca 5 timer, og de er nå forlovet og bor sammen.
^^
1
08.12.2014 00:32:37
(*¿*)
Fugl
0
21.11.2014 14:49:19
Jeg har kjæreste som bør en time unna meg men jeg bruker å reise til han og han ha en far som bor i der jeg bor så det er greit
Jente .3.
0
31.07.2014 14:51:29
Kjæresten min bor 9 timer unna meg. Når vi møtes de gangene vi faktisk møtes blir det aldri lenge. Vi snakker vanligvis gjennom Skype. Stopper ikke oss :3
Tromsøgutt 12
5
01.06.2014 18:33:28
Har et avstandsforhold, begynte som et avstandsforhold, har snart vart i ett år, skal aldri bli slutt! :D
Jente 19
2
12.02.2014 18:24:23
Kjæresten min flyttet akkurat til USA for å jobbe der i ett år, mens jeg er nødt til å bli igjen her for å fullføre skolen. Vi har vært sammen i over to år er vant med å kunne se han når jeg vil. Vi har pleid å være sammen flere dager i uka og som oftest hver helg. Nå begynner jeg å kjenne på det at livet mitt ikke er så mye uten han. Jeg sover dårlig og har ikke matlyst, jeg greier ikke å være glad og gråter mye. Det hele er egentlig veldig vanskelig siden jeg ikke vet når jeg får se han igjen. Ser det er mange her som får det til å fungere, noe jeg også håper det vil gjøre mellom meg og kjæresten min. Det føles sikkert bare mørkt nå, og det går forhåpentligvis over. Men jeg aner ikke hvor lang tid det vil ta, eller hva jeg skal fylle dagene mine med nå som han er borte. Jeg har mistet mye av kongakten med venninnene mine på grunn av at jeg har brukt så mye tid med kjæresten, og vet ikke helt hvordan jeg skal "gå tilbake" til dem igjen? Noen som har tips om hvordan jeg skal få ting til å bli lettere? Hva jeg skal fylle dagene mine med osv?
Jente14
0
06.01.2014 19:07:35
Jeg ble kjent med ein fyr på nette før ca et måned siden, jeg vil bli sammen med han men han vil ikke treffe meg. Hva ska jeg gjør? Vær så snil?
harald00
0
05.11.2015 13:11:29
Hvis han ikke vil møte deg så tror jeg at han ikke liker deg. Rett og slett!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
27.07.2014 14:51:17
Bruk magefølelsen din, gurl ( ͡° ͜ʖ ͡°) *tips fedora*
1600 mil fra hverandre T-T
5
30.12.2013 15:24:52
Har en kjæreste som bor i et annet land, å vi klarer oss helt fint, selvsagt er det dager hvor vi bare gråter å vill være sammen, men det skjer ikke like ofte nå fordi vi har fått "kontroll" på det. Jeg er 15 han er 17 så vi har da masse tid til å planlegge hva vi skal gjøre når vi er sammen. Hahah alt fra stevnemøter til bryllup osv :) så langt vet vi at vi skal møtes julen 2014 :D Å gud som jeg gleder meg ^^ Jeg for min del synes avstands forhold er kjempe bra, selv om avstanden dreper deg fra innsiden enkelte ganger, men man må bare leve med det hvis man virkelig elsker hverandre. :) Stay strong!
Nei
2
20.12.2013 12:45:21
Eg ska på ferie til London men jeg tror ikke jeg klarer to uker uten min kjæreste, vi har blitt sammen før tre uker sida. Jeg føler meg tom, blir deppa og vil gjør ingenting hvis ikke han er rundt meg. Blir det vanskelig å ikke se han for to uker, er det noen som har opplevd det samme
Helly
5
01.08.2014 12:51:25
2 uker? Seriøst? Jeg og sikkert mange flere må klare 2-4 månder. 2 uker skal du klare dritfint
Nei
0
20.12.2013 12:45:20
Eg ska på ferie til London men jeg tror ikke jeg klarer to uker uten min kjæreste, vi har blitt sammen før tre uker sida. Jeg føler meg tom, blir deppa og vil gjør ingenting hvis ikke han er rundt meg. Blir det vanskelig å ikke se han for to uker, er det noen som har opplevd det samme
jente 19
2
24.04.2013 23:28:41
Har en type som bor i Fredrikstad og jeg bor på en liten øy kalt Bømlo og det er en god del timer fra hverandre. Vi går på samme skole nå og litt trist at det er bare to uker igjen av skolen. Kommer til å savne han veldig mye. Sitter faktisk å gråter nå fordi han betyr alt for meg. Kunne aldri tenkt meg å ha ett liv uten han :'(
forelsket jente
6
08.04.2013 00:30:12
Det første jeg vil si er: aldri gi opp!! hvis dere virkelig er glad i hverandre så kan ikke avstand være et problem .. jeg har vært sammen med kjæresten min i snart 4 år. Det første året så vi hverandre bare en gang jeg var der så dro jeg tilbake til Norge og vi ble sammen da. vi møtte ikke hverandre 2 år etter det. bare snakket på msn osv. vi greide oss uten å ha fysisk kontakt .. det er jo det meste med avstandsforhold. . hvis det ikke funker er det jo for att man er avhengig av fysisk kontakt. men men nå ser vi hverandre 2 måneder i sommerferien og ca 1/2 uker hver 3 måned. det er jo litt kjipt men forholdet vårt blir bare sterkere for hvert år. vi har tenkt å forlove oss i sommer og gifte oss neste sommer.. så jeg er så glad for at jeg aldri gjorde det slutt pga. avstand og gleder meg til å gifte meg med han og være med han for evig tid... jeg elskeer han mer enn alt !!!
Malin
1
02.03.2013 13:28:05
Hei :) eg har ein kjærast som bur veldig langt vekke... eg har møtt han ein gang og vil veldig møte han igjen... viss mamma og pappa får vite at eg er sammen med noen eg bare har møtt ein gang så blir dei sure. eg har planlagt å reise til han snart med fly. eg vil reise aleine med veninna mi uten voksne. eg veit ikke om eg får lov å fly aleine og dei veit jo ikke grunnen.. er det noen som veit ein god grunn eller noe sånn at mamma sier ja til å reise? :)
Anton
8
27.02.2013 17:19:46
Ka dokker syns om overraskelse besøk te dama? med hotellopphold? uansett om man ikke er lenge siden man va hos henne?
Kriss
0
17.12.2012 21:09:06
Enig med Lasse: Jeg er kjæreste med en jente som bor 2 timer unna, hun er den eneste i hode mitt, jeg kan ikke si noe til mamma og pappa. De bare ødelegger forholdet, hva skal jeg gjøre? vi var sammen for et år og prøver å få det sammen igjen. Vi liker hverandre fortsatt. kan noen hjelpe. ha noen idé-er??
usikker gutt..
1
14.06.2012 00:00:00
jeg har en kjereste som flytter ned til sandnessjøen eller va det heter, og vi er nettopp slådd opp pga det og hun er nå usikke, men etter alt hun sa, så ble jeg også usikker og jeg vet ikke om jeg vil ta den risken igjen... hun vil at vi ska bli ilag å prøvd noe så jeg sa hele tiden før. hun vil bli ilamme meg, men jeg er usikker på det og vet ikke va jeg skal si om det blir venner eller kjærester. (hun blir lett sjalu, dårlig selvtillit og skal gå skole der borte) hele familien flytter ilamme. hva mener dere jeg skal gjøre? (jeg elsker henne, men vet ikje va jeg vil lengre)
M....
0
25.05.2012 23:19:55
Jeg hadde en kjæreste som bor i Finland, og jeg reiste der alene i 10 dager (vi var bare venner den tiden ...), også ringte han meg på døra, og sprute om å bli sammen! Vi ble sammen i 2 mnd ... Det beste er at han er kjent i Finland! (Han er sammen med en annen nå ..)
Anonymous
1
11.10.2011 14:21:04
Fortvilt jente: Når han selv har sagt at det går bra om dere elsker hverandre nok, så er han jo med på det, men siden det ikke går så elsker han deg ikke nok til at det går... bad 4 you!
lisa
3
31.01.2011 02:04:12
Hei! jeg og min kjæreste bodde tre timer unna hverandre, og vi var bare i lag i helgene og ferien. Enda vi ikke var i lag hver helg, og vi hadde vært i lag nesten 3 år når jeg valgte og gjør det slutt av andre årsaker. Men sålenge man har tillit, man er glad i hverandre, så er det ganske stor sjanse for at man holder ilag. Man må bare vær sterk og ha tillit til hverandre. det er sunt og savne en person. dessuten så kan du jo fokuser på venner, skola/jobb, familie osvosv i ukedagen, og kun fokuser på kjæresten i helgen så det kan funk vis man virkelig vil!
Kåre
0
31.01.2011 09:22:44
ok
Opal Mariell
3
21.01.2011 19:45:54
Vil bare si til alle (inkl. meg selv egentlig): Ikke gi opp, det kan gå! Jeg og typen min ble sammen et par uker før jeg flyttet til Russland, hvor jeg studerer. Det er ganske tungt å starte forholdet slik - MEN(!) jeg har mye sterkere følelser for han nå, enn jeg tror jeg ville hatt, om vi hadde fått utvikle forholdet på normal måte. Vi får ikke møttes før jeg er ferdig her, pga at det er så og si umulig å skaffe Visum til Russland. Likevell prater vi hver dag - enten på telefon eller Skype, vi snakker hele tiden om hvor bra det blir når vi endelig kan være i hverandres armer igjen. Jeg har ikke angret et sekund på at vi bestemte oss for å holde sammen, på tross av landegrensene. Aldri har jeg savnet noen slik som jeg gjør, og lengtet etter dem - det er i bunn og grunn rent fantastisk. Og hva som er mer fantastisk - tanken på dagen vi ses igjen. Jeg tørr nesten ikke tenke på hvordan hjertet kommer til å fly avsted med meg. Det er bare å innse, har man bestemt seg for å være glad i noen, har man langt grunnsteinen for et savn - sånn er livet, sånn er kjærLEIKEN. Og om noen er interessert i å høre om både Russlandsstudier og avstandsforhold, er dere hjertelig velkomne på bloggen min: opalmariell.blogg.no
gutt 13
3
09.12.2010 21:23:10
en av vennene mine varsammmen med en i bergen han boddet i oslo og hu slo opp
marie
2
09.12.2010 16:47:14
jeg er sammen med en som er fra et annet land, og drar bare engang i året, på begynnelsen syntes jeg det funka fett, vi snakket hver dag på msn, men nå er han ikke så mye på nettet, og jeg har ikke snakket med han på noen dager, noe som er velig kjipt. Føler at han syntes andre ting er viktigere enn meg, imens jeg tenker bare på han. Jeg vet ikke om jeg kan holdte ut så lenge, men prøver. Jeg vil jo at dette forholdet skal vare, men veldig slitsomt innimellom :S:( Vi to elsker jo hverandre. Han har hatt mange damer, og han selv har sagt at han har ligget med flere av de, men nå sier han at jeg er den eneste han elsker og at han har slutta med sånne ting. Jeg tror jo på han, men blir samtidig lei meg når han ikke logger inn så ofte :(
Håpefull
1
28.11.2010 16:58:52
Savn må være en av de verste følelsene, særlig når du må holde det ut lenge. Jeg er kjæreste med en gutt osm bor i Oslo, ca. to timer unna meg. Til tider kan det være utrolig tøft å bo så langt unna hverandre, særlig i vanskeligere perioder. Det jeg sliter mest med er mine foreldre. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forteller dem det, siden jeg og kjæresten min startet som bare gode venner. Mamma nekter meg å være hos ham i mer en en natt, og ikke så ofte på grunn av at det koster en del og reise frem og tilbake... Han er også veldig usikker, og vi har egentlig utsatt det altfor lenge. Men uansett hva vi kommer frem til, erjeg sikker på at jeg ikke kommer til å slutte å elske ham, uansett hvor lenge det går mellom hver gang vi sees. Ekte kjærlighet overlever hvis man vil at den skal overleve.
hjelpeslaus...
1
08.10.2010 10:18:06
jeg og kjæresten min har vært sammen i 1 1/2 år. selv om vi har bodd 4-5 timer unna hverandre helt sia da, så har jo det funka. men i det siste har forholde bare blitt kaldere og kaldere... Det verste er at jeg ikke vet hvorfor :S Virker som han presser meg mer å mer bort, elr, ikke helt vil slippe meg innpå han, kommer med litt frekke komentarer, ikke helt vil gi så mye. kjenner snart ikke den gutten jeg elsker så sterkt igjen.. pappan min døde av kreft for litt over an månede siden, og jeg har det veldi tungt å vanskelig med andre ting og, men jeg prøver og ikke forandre meg, hjelpe han å holde humøret oppe når jeg er med han/snakker med han,overaske han og sånt.. fordi jeg vil ikke at ting skal gå ut over han. jo, han har de ikke så supert han heller, men jeg vil så gjerne vite hva svarte jeg har gjort galt å hvorfor han er så annerledes ovenfor meg :/ :( savne han jo, å trenger den gutten den gutten jeg ble sammen meg nå... hva kan de være? :/ (Red. Dette forstår jeg godt at er vanskelig for deg. Du kan sende inn spørsmål anonymt og få svar fra vårt fagpanel på ung.no/oss, så skal vi hjelpe så godt vi kan. Det kan også være fint å ta en prat med helsesøster på skolen.)
leit!, men tar det som det kommer......
1
16.08.2010 01:34:00
hei, gutt på 18 år her. Har vært sammen med en jente nå nylig, dro til Usa 1 år(dro 11aug) for å være utvekslingsstudent. Kommer tilbake om ca 10 måneder fra dahei, gutt på 18 år her. Har vært sammen med en jente nå nylig, dro til Usa 1 år(dro 11aug) for å være utvekslingsstudent. Kommer tilbake om ca 10 måneder fra dahei, gutt på 18 år her. Har vært sammen med en jente nå nylig, dro til Usa 1 år(dro 11aug) for å være utvekslingsstudent. Kommer tilbake om ca 10 måneder fra da. Vi gjorde det slutt pga dette. Følte at det ble bare en status vi hadde uten no nærhet eller direkte følsomhet. Derfor skal vi se hva som skjer når hun kommer tilbake. Men vi begge håper på at det blir oss igjen, men hun er redd for at følelsene og alt er borte, etter det året. Noe som sårer meg litt, men det er ingenting jeg kan endre på nå. Klart jeg er kanskje litt skeptisk på at jeg kanskje klarer det selv, 1år uten å se den personen man er glad i, og nesten \\'\\'IKKE\\'\\' ha noe kontakt blir noget vanskelig. Vil så gjerne prøve å vente på henne å forsette å ha de samme følelsene for henne, men redd for at hun ikke har det, at jeg da ventet så lenge å blir knust..til ingen nytte... burde jeg da prøve å vente, som jeg sa jeg skulle.. eller ikke siden hun ikke selv var sikker.. klart er flere fikser der ute, det veit jeg. Men igjen de er ikke alle like, så jeg er redd for å gjøre en feil å glemme henne. Har så mange meninger og følelser som jeg ikke får beskrivd helt... det blir sikkert litt lettere for meg i ettertid, å tenke hva som er det rette. Men akkurat som det er nå veit jeg faktisk ikke helt.
Lasse 14år
4
04.08.2010 02:10:00
Jeg er kjæreste med en jente som bor 2 timer unna, hun er den eneste i hode mitt, jeg kan ikke si noe til mamma og pappa. De bare ødelegger forrholdet, hva skal jeg gjøre? (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
Silje
0
14.04.2010 00:02:00
Hei, min kjæreste er i militæret å kommer ikke helt hjem/flyttende hjem før om 1år:/Jeg bor uten for Trondheim og han går skole i Kjevik, så det er ikke bare å ta bilen åkomme hjem eller neddover:( Vi startet forholde vårt med avstnd, vi ser hverandre bare 1 gang i mnd, å det kommer et par tårer når han drar, hver gang! Savner han hele tiden! gleder meg til han kommer helt hjem!
Beate
2
30.03.2010 10:03:00
Jeg og kjæresten min bot lsngt unna hverandre..Vi har vært sammen i snart et og et halvt år og forholdet funker kjempe bra =)
Ida
1
07.03.2010 22:08:00
hei. Jeg og kjæresten min bor nesten 3 timer fra hverandre, men det går faktisk kjempe bra. Om det er fordi jeg er \"voksen\" og kan dra til han når det passer meg, vet jeg ikke. Vi skal kjøpe oss leilighet snart og er lykkelige sammen. Ikke alle avstandsforhold går til helvete som de fleste tror.
Heidi
3
15.02.2010 19:51:00
Avstandsforhold er vanskelig, men det fungerer hvis dere begge VIL at det skal fungere :)
minaaa
0
21.01.2010 16:43:00
ja:/ :) men er jo utrolig godt når man ser hverandre igjen etter en god stund. da er liksom alle probleme borte:)
Issa
0
19.01.2010 09:47:40
Tunge greier dette... har også avstandsforhold, ennå håper jeg :p tungt og trist, men det holder

Spørsmål og svar

Hvordan kan jeg flørte med en gutt på snapchat?
Hei Å starte kontakten med en gutt på snapchat er det ikke noe feil med, men det begrenser mulighetene til å skulle bli ordentlig kjent med han. D...
Hvordan slutte å tenke på han hele tiden?
Hei Jeg legger ved et par artikler som handler om emnene du tar opp. Dersom du er sikker på at det ikke kommer til å bli noe mellom dere på grunn ...
Aldersforskjell i kjæresteforhold
Hei Ja en person på 13 år og en på18 år kan være kjærester. Ddet finnes ikke noe lov som tilsier at man ikke kan være kjæreste med en person ...
Min kjæreste skal i militæret etter sommeren
Hei Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at du tenker mye, og at forholdet tar mye energi. Dere har oppturer og nedturer, ...
Jeg er sur på kjæresten min helt uten grunn. Jeg vet ikke hva eller hvorfor det er sånn.
Hei jente 17 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at det er frustrerende for deg at du er mer sur på kjær...
Redd for at jeg aldri skal få meg en kjæreste som elsker meg
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg skjønte ikke helt om det var noe konkret du lurte på, men det er flott at du har funnet en gutt du har god...
Jeg har truffet ei jente som legger drøye bilder av seg selv på My Story
Hei Takk for at du skriver til oss i Ung.no.Først må jeg starte med at jeg ikke kan svare for hva denne jenta tenker og hvorfor hun gjør det hun g...
Flørter han på ekte eller er det bare kødd?
Hei jente (16) Det høres absolutt ut som denne gutten liker deg! Det kan hende han er usikker på hva du tenker tilbake, og derfor velger han å f...
Foreldrene mine nekter meg å besøke kjæresten min en lang flyreise unna.
Hei Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-) Du har en kjæreste i Nord-Norge, og har lyst til å besøke han, men det v...
Jeg spør for venninna mi
Hei Takk for at du sender inn spørsmål til oss, og så omsorgsfull du er bryr deg om venninnen din. Det er godt dere har hverandre i dette, siden d...
Er det greit å tilgi utroskap hvis man er veldig glad i personen?
Hei! Selvsagt er det greit å tilgi og gå videre når slike ting skjer. Det handler ikke om hva som er rett og galt for din del - det handler om hva...
Hvordan stoppe andre fra å si dumme ting?
Hei Så bra at du har det fint sammen med kjæresten din.  Det er vanskelig å vite sikkert hva som kan stoppe folk fra å si slike dumme ting, og de...
Gutt, 16 lurer på om mor kan nekte han å treffe gutten han er forelsket i.
Hei Så deilig å være forelsket!!! Selvom dere bor et stykke fra hverandre... Du spør om moren din kan nekte deg å dra og besøke han du har for...
Jeg stoler ikke på kjæresten min. Jeg finner på ting i hodet mitt som overhode ikke er sant, at han ligger med andre jenter eller snakker med andre jenter hele tida.
Hei jente 18 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvor vanskelig det er for deg å stole på kjæresten din. Du er redd du v...
Jeg vurderer å slå opp med kjæresten min, jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem. 
Hei Takk for at du skriver til oss. Flott at du tenker over om dette forholdet er bra for deg. Det du beskriver høres ikke ut som et trygt kjærest...
Vi er desperate etter å få lov til å være sammen
Hei! Jeg skjønner at denne situasjonen er veldig vond og vanskelig for dere begge.  Det er ikke slik det burde være, jeg vil råde deg til å sna...
Vil bli sammen med henne, men hun bor i et annet land
Hei Takk for spørsmålet! Jeg skjønner godt at du ønsker at dette skal skje face-to-face. Spørsmålet blir om det er en mulighet for at dere kan...
Kjæresten min reiser bort i tre måneder, hva kan jeg gjøre for å ikke føle så mye savn? 
Hei!  Takk for at du skriver til oss.  Jeg skjønner at det er trist å være borte fra hverandre så lenge, og du vil nok helt sikkert kjenne på...
Hvorfor vil ikke kjæresten min snakke om sex med meg?
Hei jente 16! Takk for spørsmål.Det kan være mange årsaker til at kjæresten din har endret seg. Kanskje kan det være at han synes det blir flau...
Jeg er redd jeg begynner å miste følelsene for henne. Vil det komme tilbake?
Hei Når man bor så langt unna hverandre er det utfordrende å få ting til å være som før, spesielt når man ikke har definert at man er i et fo...
Se alle