Hopp til hovedinnholdet

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Offentlig og kvalitetssikret
Forelsket (colourbox.com)

Trine har slått opp med ham også nå, likte ham jo ikke, og sliter med litt dårlig samvittighet for det hele. Hun skriver lister over ”kravs-spesifikasjoner” som stadig blir lengre. Hvordan finne en hun kan ha det godt sammen med?

Råd 1: Forelsket?

For å finne en kjæreste, er følelsene dine beste veivisere. Hvem blir du glad av å være sammen med? Hvem får deg til å smile? Hvem har du lyst til å være nær? Er det noen du får hjertebank av å være i nærheten av? Er det noen du ofte tenker på med lengsel? Er det noen du har lyst til å kysse? Er det noen du tenker ofte på, og som gjør kroppen din varm og øm? Følelser sitter i kroppen, og er signaler på hva du liker og hvem du tiltrekkes av. Av og til merker kroppen og følelsene dine hvem du liker lenge før du har forstått hvorfor. Følelser er biologi, og følelses-systemet gjør oss raskere og smartere. Det er lite lurt å velge kjæreste uten å ta hensyn til hva du føler: Lytt til hva kroppen din og følelsene dine sier! Er det for eksempel en gutt som lukter spesielt godt, det er et viktig signal. Mange valg blir gode ut fra fornuften alene. I valget av kjæreste er følelser viktige!

Råd 2: Lag "Styr-unna-liste"

Om du merker at det er en du liker godt, er det også lurt å kople inn fornuften. Kan denne personen bli en god kjæreste for deg? For at du ikke skal havne i trøbbel, er det lurt å ikke gå inn i forhold med noen du ser behandler folk rundt seg dårlig. Om den du er forelsket i bruker vold eller ruser seg mye, vil det å få et forhold til ham/henne etter all sannsynlighet bli vanskelig for deg. Kanskje har du noen andre regler på ”styr-unna-listen” også, ut ifra tidligere erfaringer eller noe du vet er veldig viktig for deg? Dette er ikke så lett alltid, fordi når du blir forelsket så endrer vurderingen av den andre seg. Du har kanskje merket at selv utseende endrer seg fra før og etter du er blitt forelsket? Du synes rett og slett den du er forelsket i er penere, men også snillere og flinkere. Det er derfor lurt å være konkret og koble på fornuften. Det er sjelden folk endrer seg bare fordi DU er forelsket i dem.

Råd 3: Gjensidig forelskelse?

Om du har funnet en du liker og som ikke havnet i kategorien ”uaktuell fordi dette blir masse trøbbel!”, er neste spørsmål: hva føler den du har forelsket deg i for deg? Hvis den andre liker deg godt og er modig, vises dette ved at personen ser på deg, plasserer seg i nærheten av deg, snakker til deg, gir deg oppmerksomhet og vennlighet. Og vanligvis: Litt lengre blikk-vekslinger, litt nærmere, litt varmere smil. Like viktig som å finne ut hva du føler, er det å finne ut hva den du er forelsket i føler for deg. Gode forelskelser er gjensidige. Ikke alle følelser ligger tykt utenpå mennesker. Det krever tillit og trygghet å tørre å vise og fortelle hva du føler. Noen blir jo også mer interessert i en annen, når de vet at vedkommende er interessert i dem.

Råd 4: En god venn?

Om du er i tvil om dere passer godt sammen: Bruk tid til å bli kjent, lag vennskap! Slik finner dere ut mer om hverandre, og hvordan dere har det sammen. Gode kjæresteforhold har basis i gode vennskap. Og om det ”bare” er venner dere blir, så har dere kanskje laget et forhold der dere kan være viktige for hverandre for alltid?

Råd 5: Avslutt forhold du ikke har det bra i

Forelskelse gjør «blind», men bare midlertidig. Når du gradvis får et mer nyansert syn på den du har vært forelsket i, lurer du kanskje på ”hvorfor i all verden var jeg forelsket i ham/henne der?” Men det er bra. Ungdomstiden er tid for utforskning, du lærer av erfaringer. Det tar tid og vanligvis mange forsøk før du lander i et forhold der forelskelsen går over til kjærlighet som varer. Det er derfor ikke dumt å avslutte forhold der du mistrives.

Råd 6: Håp og tro på kjærlighet

Vær ærlig, vær modig og vær tålmodig. Kjærlighetssorg gjør vondt – men den går over om du ikke isolerer deg. Vær raus og snill med deg selv hvis du har gjort noen tabber du i etterkant tenker var teite. Skriv dem på tabbekontoen, og la din egen tabbekonto være like stor som den du unner dine beste venner. Ikke gi opp håpet. Håpet og troen på at det finnes noen du kan ha det bra med, vil hjelpe deg til å våge, hjelpe deg til å lage deg forhold til noen som gjør deg godt, og noen du kan være god for.

Råd 7: Bare sex, men ikke noe mer

Det er ikke sikkert at sex er en god måte å finne en kjæreste på. Det er mange som tror at fordi de selv føler seg mer knyttet til den andre etter sex, selv om det på en måte var avtalt at det kun skulle være one-night-stand, så vil den andre også føle seg nærmere og ha mer ønske om å utvikle et forhold. Spesielt dersom sexen var god. Det virker som om det finnes kjønnsforskjeller dagen derpå: Mens mange jenter sliter med følelser av avvisning og lyst på mer kontakt, virker det som om mange gutter sliter med følelsen av at det er litt klamt, og ønsker å komme seg unna.

Råd 8: Vær realistisk

Det finnes ikke bare én. Det finnes mange. Det er samtidig sjeldent at livet er som på film. Lange kravlister som de som Trine skriver, kan fort bli urimelige. Du har ikke sjans på alle. Akkurat som du er kresen selv, så er det også slik at potensielle kjærester er kresne. Dersom du har hatt en del one-night-stands så er det lurt å vite for jenter at det er svært mye lettere å få svært sexy menn med på sex enn på forhold. Du kan komme til å utvikle litt for høye krav til den du vil ha et forhold med, dersom du baserer deg på de du har one-night-stands med. Er du er mer realistisk, er det ikke like vanskelig å finne en som vil være sammen med deg.

Skrevet av:
Psykologspesialist Solfrid Raknes
Kilder:
Raknes er forsker på RKBU Vest og forfatter av Psykologisk Førstehjelp i samarbeid med professor og psykologspesialist Leif Edward Ottesen Kennair, NTNU.
Sist oppdatert:
05.02.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
G13
0
29.11.2018 01:23:43
Jeg og en jente flørte i dag eg dyttet en stol rett i henne og dagen før det sa eg get rekt men hun spilte skjakk. I en engelsk time tror eg, vi hadde sykt på værandre så lagte eg grimase. Eg liker hun og jeg tror hun liker meg!
Jessica
0
25.09.2017 22:18:51
Hei jeg er sykt forelska i en gutt på trinne mitt men han er kjæresten til bestevennen min.Å jeg er glad på hennes veien men jeg blir så sjalu å de flørter helle tiden foran meg hva skal jeg gjøre??
456
0
04.09.2017 18:12:16
Hei. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre. En jente jeg liker fikk vite av kjæresten til vennen min at jeg liker hun, men hun har ikke lyst på et forhold, og samme helg gikk foreldrene våre tur og ble enige om at jeg og hun i klassen skule ta busen til Oslo for og gå på kino alene! PS vi er venner.
Jente snart 14
0
12.01.2017 22:41:06
Har likt en gutt siden 6 klasse. Vi har vært kj med et veldig av og på forhold i 7 kl. Jeg liker han fremdeles og har lyst til å gjøre ting med han jeg bare kunne drømt om, men jeg vet hva foreldrene mine syns om han. Men jeg vil bare at han skal kysse meg. Liksom d føles ut som om jeg sulter meg selv eller noe. Og han tror at jeg hater han. Alle tror d. D var til og med jeg som slo opp, pga foreldrene mine. Liker ikke skule ting for dem. Men jeg kan ikke miste tilliten deres.
VELDIG forelsket
0
09.01.2017 18:38:48
Hei! Jeg er 11 år og er VEEELDIG forelsket i en gutt på samme alder jeg har spurt han og han har ikke svart når vennene mine spørr hva han svarer sier han at han må tenke på det og så sier de til han så da sier vi nei da og han svarer bare nei nei ikke si det da jeg må bare konse på det jeg gjør og jeg har ventet siden 20 desember. HVA SKAL JEG GJØRE??
jente 13
0
07.01.2017 13:18:07
er det vanleg å ha en kjæreste som we 16 og du er 13????
Jente snart 14
0
12.01.2017 22:42:06
Nei
Jeg blogger om annerledes ungdom
0
07.01.2017 01:19:30
https://sterkevindkast.blogspot.no/
Søta06
0
06.01.2017 21:46:16
Jeg er forelsket i 2 gutter på trinne og jeg vet ikke hvem jeg skal ta
Eazy E
1
01.01.2017 04:06:50
For å få dame må du hviske i øret til en dame og si wanna fuck?
123
0
28.11.2016 08:11:48
Hvordan kan jeg spørre om og bli sammen igjen med en snill omsorgsfull morsom og penn jente vi var sammen før men vi har det fortsatt bra sammen vi hadde det gøy på bursdagen til bestevenninnen hennes og to gutter. Hvordan kan man spørre? Svar plis jenter
Jente snart 14
0
12.01.2017 22:43:56
Spør om dere kan snakke alene. Si at du må hviske henne noe og så hvisker du "jeg er keen på deg" og så kysser du henne
Hjelp123
0
28.11.2016 08:56:19
Hei! jeg hører at du er veldig forelsket i henne og har vært med henne før. Det eneste rådet jeg kan fortelle deg som jente, er si til henne hva du føler for henne. Siden dokker er venner, spør henne om å møtes og fortell alt. Tror nok det blir lettere, da. Husk kjærlighet når man først deler det med personen man liker er det godt. Hilsen Hjelp123
plop
2
14.07.2016 01:13:55
Hei jeg er kjemppe foresket i en i klasen min hva skal jeg gjøre
Hjelperen
2
19.08.2016 20:43:37
Hei. Det du må gjøre er og flørte med personen. Prøv og få blikk- kontakt og smil til henne/han. Vær ved personen og du kan prøve kroppskontakt også hvis du vil det. Ikke vær for påtrengende, da kan hun/han bli lei av deg. Bare flørt på en måte du syns er bra. Og husk at det skal være gøy og flørte. Lykke til!
Gutt 13
1
08.06.2016 22:13:59
Hei folkens jeg er forelska i en jente som har hatt 11 kjærester. Hun flørter ganske mye med meg og er mosjom mot meg, men jeg lurer på om det er dumt att hun har hatt 11 kjærester. Burde jeg gå får henne
Hjelperen
0
19.08.2016 20:45:36
Mitt svar er ja. Men hvis du gjør det må du være forberedt på at du kan få kjærlighetssorg. Bare prøv og svar ja også kan du se hvordan det går. Lykke til!
jente 16
0
10.06.2016 21:06:49
neij! hun er garantert utro! og du trenger ikke stresse med kjærester når du bare er13 ;)
Anonym (13)
0
03.10.2015 23:44:40
Hei, jeg fant ikke ut hvor man skulle stille spm så jeg gjør det her. En gutt har spørt meg Om å bli sammen. Jeg liker han veldige godt å vil svare ja, men tørr bare ikke. Får har aldrig vært sammen med noen før, så vet ikkehva man skal gjøre... Pliz hjelp meg
Hjelperen
0
19.08.2016 20:47:03
Svar ja da vel. En gang må jo være den første. Det er nok ikke så mye stress og ha kjæreste som du tror. Lykke til!
Svar
0
04.10.2015 00:59:34
Ja og se hva som skjer
forelska i en 30 åring
1
06.09.2015 14:26:25
Jeg var på tivoli på torsdag, fredag og lørdsg. Jeg møtte den kjekke mannen som jobber på spykoppen han som snurrer rundt.på torsdag når jeg skulle ta den først(satt sammen med to gutter) så kom candy shop på så jeg begynte å danse mens jeg satt i vognen, han smilte tilmeg med det fine smilet + med tennene ahhh. Også skulle jeg ta den alene å han snurret bare meg, bare meg! Han gikk ikke i fra vogna i det hele tatt og han smilte. Fredag så var jeg der med mamma, gikk på gang og sykkel stien mot tivoliet. Han kom i mot oss å han vinket til meg. Så hoppet han på karusellen. På lørdag tok jeg spykoppen og han fortsatte å smile til meg. Så tok jeg alibabaen. Så når jeg kom tilbake til spykoppen var han ikke der så tenkte at han var å spiste. Så gikk jeg til hoppeslåttet der var han vakt. Så tenkte jeg flere ganger burde jeg dra i hoppe slåtter siden han er der. Jeg klarte å overtale meg selv til å gjøre det. Jeg prikket han på skulderen å skulle til å gi han billetten. Så smilte han å så nå nånå. To tall og begynte å le også tok han meg rundt skuldra og sa maybe another time. Nå er han den eneste jeg tenker på. Å han er rundt 30 år og jeg er 16 år. Hva skal jeg gjøre?? Tenker bare på han selv om jeg vet ikke en gang navnet hans
Hjelperen
1
19.08.2016 20:52:08
Dette kan skje med hvem som helst. At man blir forelsket i en voksen mann mener jeg. Det er veldig fint det her, men dere kommer nok ikke til og få mer kontakt assa. Så du må nok bare prøve og glemme han. Men hvem vet, kanskje du en vakker dag møter han på gata? Lykke til.
lol
0
11.09.2015 15:50:36
lol
Hei
0
09.01.2017 18:41:16
Det er ikke vits å skrive lol tenk om dette hadde skjedd med deg og noen hadde svart lol
Ane
2
30.08.2015 10:00:54
Hei, jeg har ikke kjærste !!! Men jeg har vært på tivoli 2 dager på rad, og ble veldig forelsket i han som snurret spykoppene ! Jeg tok Spykoppen 8 ganger ! Han smilte til meg og sa hei.. Jeg smilte tilbake å sa hei ! Da jeg var ferdig i Spykoppen og måtte dra hjem så filmet jeg spykoppen da han snurret de ! Og tok bilde av han... De pakker ned tivoliet idag ! Og jeg klarer ikke å slutte å gråte fordi jeg savner han... Selv om jeg ikke kjente han ! Hva skal jeg gjøre.... Jeg vet hva tivoliet heter og jeg prøver å kontakte de som eier tivoliet.. For å spørre om hva han heter ! ......
Iknoehowyoufeel
0
06.09.2015 00:35:23
Å jeg vet så sykt hvordan du har det! Jeg var på tivoli i dag og møtte en av de som jobbet der å han var så kjekk. Hvilken tivoli var det?
Gutt 13
1
02.05.2015 21:33:56
Hei alle sammen. Jeg liker en jente men bestevennen min liker henne også. Han har akkurat vært sammen med henne. Hva skal jeg gjøre?
Hjelperen
0
20.08.2016 09:43:48
Vært sammen med henne eller er sammen med henne? Hvis de ikke er sammen lenger har du jo en sjans på henne. Du må rett og slett bare flørte med henne. Men hvis de fortsatt er sammen så må du nesten glemme henne. Ja, jeg vet det kan være vanskelig. Jeg er forelsket i kjæresten til bestevennen min skjønner du. Men de tipsene jeg har er at du må være masse med venner og familie da tenker du kanskje ikke så mye på henne lenger? Lykke til!
en desperat jente om råd plisssssssss
1
27.04.2015 18:20:01
hei,jeg vet ikke helt om en gutt liker meg eller ikke fordi vi var sammen men så slo jeg opp av ingen grunn så ble han sammens med en annen også slo de opp synes du da jeg skal spørre han da fordi jeg liker han forsatt tror jeg
Hjelperen
0
20.08.2016 09:48:49
Tenk deg nøye om. Blir du glad inni deg av og se han. Vil du være inærheten av ham hele tiden? Er du forelsket i ham? Ok hvis du er det burde du først flørte med han og så snakke ned han. Si at du ikke hadde noe grunn til og slå opp med han og at du vil bli sammen ned han igjen. Lykke til!
hehe...
0
10.06.2016 21:10:33
Samme her. Forstår ikke bcz du må ha punktum....
.
0
22.06.2015 18:44:46
Du virker kanskje litt desperat
roe ned
0
30.04.2015 09:05:52
klarer ikke å lese en så lang setning uten punktum. sorry, kan ikke hjelpe deg. klarer ikke
gutt 18
1
15.02.2015 05:41:36
Ey folkens jeg er 18 år gammel gutt ser bra ut er trent men jeg greier ikke å få meg en dame jeg har aldri greid det i hele mitt liv noen tips
Hjelperen
0
20.08.2016 09:53:36
Det er ikke alle damer som bryr seg om utseende altså. Å være snill med dem er et stort +. Alle damer liker og høre at de er fine/pene, ser bra ut. Tull litt med de, men ikke på en for påtrengende måte, da blir de bare lei av deg. Dette var de tipsene jeg hadde. Lykke til'a.
Forvirra
0
16.07.2014 23:52:45
Hei. Jeg har for noen måneder siden klart å få meg kjæreste, men jeg er litt usikker på om jeg virkelig liker han. Og idag hadde jeg en litt sånn romantisk stund med naboen min. Da spurte han om jeg likte han og jeg svarte nei fordi jeg ble litt sjokka. Senere sa han at han likte meg, og da begynte jeg og lure om jeg likte han alikevel. Nå ligger jeg og tenker på naboen min hele tiden. Hva skal jeg gjøre? Slå opp med kjæresten og bli sammen med naboen? Eller bare slå opp med kjæresten? Eller bare la det være? Og vis jeg skal slå opp, hvordan gjør jeg det?
Hjelperen
0
20.08.2016 09:58:21
Fra det du har skrevet her høres det ut som du liker naboen. Så slå opp med kjæresten! Hvis du vil slå opp burde du først si til han at du vil snakke med han(alene). Fortell alt! Hele sannheten! Det er veldig viktig. Så kan du si til naboen at du liker han også. Så får vi håpe at dere blir sammen! Men før du gjør akt dette, tenk deg nøye om! Hvem du liker og ikke liker! Lykke til'a
Gutt 14
3
15.05.2014 16:26:36
hei jeg liker en jente og hun liker meg vi har vært venner en liten stund. Men hvis vi bli sammen så er jeg redd for hva andre syntes om oss liksom. alle sier liksom sånn "hva skjer mellom deg og *****. redd for hva andre syns om mener. svar fort. noen råd.
Hjelperen
1
20.08.2016 09:59:41
Helt enig med alle de andre! Gjør det! Lykke til!
Jente 9 år
0
01.11.2015 22:25:35
Det er ditt liv ikke deres så spør henne,og ikke bry deg om hva andre syns.
jente
0
27.04.2015 18:22:59
du burde og spørre henne og ikke være redd for hva andre synes......................................så lenge du liker henne.
jente14
0
21.09.2014 11:42:37
Du burde bestemt selv om du vil det eller ikke ikke hørt på hva andre synes det er jo live ditt ikke deres så du burde spørre henne Før hun blir lei av alt ting
Jente 14
0
31.05.2014 11:47:07
Ikke alltid tenk på hva andre kommer til å synes, tenk heller på om du vil få det fint med jenta du liker så burde andre respektere at dere liker hverandre å kanskje blir i lag? :-)
victoria j16
2
05.12.2013 20:11:29
Hei!jeg liker en gutt som kom på hyspotering te oss for 2 uke, men vet ikke Om han liker meg.. har kontakt med han.. tørr ikke å spør. Kan noen hjelpe meg? Tusen takk
m.r. POPO
1
25.02.2014 22:38:53
stol på meg, jeg snakker av erfaring. det er bedre å spørre personen du er forelsket i og få et nei enn å ikke spørre og aldri finne det ut. og om du ikke tørr å spørre på grunn av hva andre folk på skole/jobb vil tro og si, tenk på dette... de fleste av de personene verken bryr seg eller elsker deg ordentlig og ville glemt deg på 1 uke hvis du døde... skal du la dem, som ikke ville felt en tåre over din grav hvis du døde i morgen styre dine valg og ditt liv. dessuten er folk flest for opptat med sitt og sine egene liv til å virkelig bry seg om du ble avist på fredag, de husker kanskje en kort stund, men rett etterpå er det tilbake til å game COD. og foresten hva om du faktisk dør i morgen, hva skal de siste tankene dine være. skal det være (jeg skulle ønske jeg hadde spurt han/henne, eller jeg skulle ønske jeg hadde fulgt drømmene mine)... eller skal det være søte tanker om hvor herlig livet har vært og alt du har gjort og opplevd... livet er ikke om å gjøre alt du vil perfekt. Livet er om å gjøre alt DU VIl gjøre! og du har bare et liv å gjøre det på. så gå til den personen du liker og be dem på en date, kino eller noe sånt og ikke vær redd. fall rett på trynet, vær klumsete og ha det gøy. en date trenger ikke å være noe fancy, det kan være å spise sammen i kantina eller bare henge med hverandre. ordet date trenger ikke en gang å brukes når du spør. og sjansene dine øker hvis den du liker vet at du liker henne/han, de vil også føle seg mer komfortabele rundt deg. så kjør på så har du ihvertfal prøvd og om du fikk et nei til en date fortvil ikke, for du kan altids spørre igjen. det trenger ikke å være over på grunn av et nei. bare vær deg selv, smil, gå til personen og spør på en hyggelig måte som om du skulle spørt en god venn om å henge sammen i helga. Men når alt kommer til alt er ikke JA eller Nei det viktige... det viktige var at du gikk bort og spurte, for det er det som viser hva du er lagd av... ( mest sansyneligvis kjøt og blod :p)
bh
1
05.12.2013 19:55:09
Æ liker ei gutt æ
vicbhup
1
03.12.2013 23:15:05
Jeg liker ei jente
bennep
1
05.12.2013 19:25:58
Jeg liker en gutt
Jente 9 år
0
01.11.2015 22:39:44
Hva heter han da?
fjnp
1
05.12.2013 19:50:57
Ka hete han da??
Jente 12
0
14.08.2015 11:14:50
Jeg liker en gutt som heter *a**i*l
Jente 9 år
1
01.11.2015 22:41:19
Ail,Ail, du gir meg et smil!
vb
1
05.12.2013 19:54:37
******
idiot
1
05.12.2013 19:53:51
B.n.c
raring
2
05.12.2013 19:56:02
nettopp
Gutt 16
6
28.11.2013 20:19:43
Jeg er veldig kresen når jeg leter etter jenter: - Hun skal ikke bruke rusmidler - Ingen tattoveringer eller piercinger - Hun bør IKKE ha over 100 likes på FB (vil ikke å konkurrere med andre gutter) - Hun skal være lavere enn meg - Hun bør være skoleflink - Jomfru er stort bonus :-) Noe sier meg at jeg ikke er realistisk nok
Jente 9 år
0
01.11.2015 22:46:05
Det er bra og være kresen men ikke for kresen.Hvorfor må hun være lav?Hvorfor må hun være flink på skolen?Hva er FB?
Jente16
0
14.08.2015 11:17:20
Til gutt16. Hvor høy er du?
Jente, 14
1
15.11.2014 12:13:44
Du er ikke kresen i det hele tatt! For meg virker det som du har en stabil og sikker framtid. Noen ganger er det viktig å være kresen om akkurat sånne ting, men det er helt riktig det du sier. Hvis man er for kresen, så kan man risikere å strekke singellivet enda lengre. Men akkurat dine forventninger er helt supre! Tommel opp :)
Jente 17
0
19.05.2014 18:11:10
Jeg er den perfekte!!
hehd
1
28.11.2013 03:33:03
Smart av artikkelforfatterene å reklamere for bøkene sine ved å skrive her.
Jente 9 år
0
01.11.2015 22:29:39
Kan noen hjelpe meg jeg hvet ikke hvordan jeg skal slå opp?
Hjelperen
0
09.01.2017 18:44:52
Bare si at det ikke er vindt ment men at du trenger en pause

Spørsmål og svar

Jeg savner eksen og vil ha han tilbake
Hei Takk for at du sender inn til oss. Det høres ut som en vanskelig situasjon og det er veldig leit når man har gjort slutt. Jeg kjenner ikke til ...
Han er sur fordi jeg ikke sender han nudes
Hei Takk for spørsmålet ditt. Jeg synes det er flott at du ikke har sendt denne gutten nakenbilder, og det bør du heller ikke gjøre! Med en gang ...
Jeg bor sammen med kjæresten min. Han mener det er mitt valg å gjøre alt husarbeidet. På fritiden bruker han tiden på å spille data og å henge med kompiser. Det er ikke greit lengre.
Hei Jente 17 år. Takk for at du skriver til Ung.noDu skriver at du synes oppførselen til samboeren din er ugrei. Du er ung, kun 17 år og har flytt...
Jeg vil slutte å like en person, hvordan gjør jeg det?
Hei Takk for at du skriver til Ung, og takk for ros! Det setter vi pris på. Jeg skal prøve å hjelpe deg så godt jeg kan. Følelser er ikke noe v...
Han har slettet meg fra sosiale medier, hva gjør jeg nå?
Hei Takk for at du skriver til oss! Dette var leit å høre! Det er alltid vondt å bli avvist - spesielt når du har sterke følelser for en person...
Kjæresten vil ikke ha sex - hva gjør jeg
Hei Takk for at du skriver til oss på Ung.no Du beskriver en situasjon som ikke høres god ut. Det er ikke rart at du ønsker å ha sex hyppigere e...
Forelskelse
Hei :) Vi har laget artikler som handler om det du spør om. Les artiklene, så får du mer utfyllende svar enn vi ellers kunne gitt deg, og så sl...
Hvordan unngå at det blir kleint når jeg er alene med gutten jeg liker?
Hei Jente 14år! Så fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Jeg forstår at dette er et viktig spørsmål for deg, og jeg skal pr...
Hvordan unngår man å bli forelsket i noen?
Hei Takk for spørsmålet. Så dumt at du har opplevd så mye kjærelighetssorg! Det kan være veldig tungt, og jeg skjønner at du ikke har lyst til...
Jeg var utro da jeg var på fest i helgen. Hva gjør jeg nå? Jeg trenger råd.
Hei jente 18 år. Takk for at du skrev til ung.no Jeg kan ikke gi deg et eksakt svar, men jeg kan komme med noen innspill som du kan tenke på. Det...
Er jeg bra nok for henne?
Hei Gutt 16år! Tusen takk for at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Jeg skjønner at denne kan være et ømt tema og jeg skal prøve...
Jeg klarer ikke å slutte å tenke på eksen
Hei   Takk for at du sender inn til oss. Det høres ut som en vanskelig situasjon og det er veldig leit i starten når man har gjort slutt. Det er ...
Jeg har to gutter som liker meg og vet ikke hvem jeg skal velge.
Hei Takk for spørsmålet ditt. Det er ikke alltid like lett å vite hvilken gutt som erden beste for deg. Når du vet at gutten på skolen din kun e...
Kjæresten min er flau over å kysse, holde hender osv. Hva kan jeg gjøre?
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung.  Forelskelse og kjærlighet kan være spennende og herlige følelser. Samtidig, iblant kan det være lit...
Hva er å elske?
Hei Når det gjelder såpass sterke følelser kan det ofte være vanskelig å forstå hva det innebærer uten å ha opplevd det selv. Mest sannsynlig...
Jeg elsker en gutt, men for han er jeg bare et leketøy
Hei Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Hvis du lurer på hvor de andre spørsmålene dine er så pleier det å være en kode som man kan t...
Hvordan vinne tilbake kjæresten min? 
Hei, Det er forståelig at dette er en vanskelig situasjon. Med tanke på at hun trenger litt tid til å finne ut av ting anbefaler jeg deg å gi hen...
Hvorfor blir jeg så kåt på ham?
Hei jente 18 år. Så bra at svaret var fint og at du skrev tilbake.  Det er ikke så lett å styre hvem man blir kåt på. Kanskje er det det upro...
Jente 16. Liker jenter men tror hun har fått følelser for en gutt
Hei jente 16! Så fint at du skriver til oss :) Du forteller at du liker jenter og har slått deg til ro med det, samtidig tror du at du har fått f...
Se alle