Hopp til hovedinnholdet

Min fritid: Paintball

Tale (16) i aksjon på paintballbanen.
Tale (16) i aksjon på paintballbanen.

Vi har intervjuet den knalltøffe paintballspilleren Tale (16) fra Lenvik i Troms.

Av Amalie, ungdomsjournalist ung.no

Tale (16) i aksjon på paintballbanen.
Tale (16) i aksjon på paintballbanen.

Hva er det aller beste med å spille paintball?
Det må kanskje være og hele tiden utvikle seg og bli bedre. Jeg lærer hele tiden noe nytt og finpusser teknikker, det å lære nye ting om sporten er gøy. Fordi det er en fantastisk sport å spille!

Hvor lenge har du vært med?
I vinter ble det fem år. Fem utrolig morsomme år, og det blir mange år til!

Hvorfor valgte du å begynne med akkurat paintball?
Jeg begynte å spille fordi jeg var egentlig skikkelig barnslig og elsket å grise med maling, jeg var jo bare tolv år da. Også syntes jeg det så skikkelig kult ut! Min bestevenninne spiller også paintball og hun fikk meg med på å spille noen ganger, så ble det bare til at jeg begynte å komme hver gang på treningene. Og jeg har vært på nesten alle treningene siden!

Hvor mye trener du?
Vi har fast trening på vinteren, hver søndag i Rødbergshamn, der er vi er så heldige at vi kan spille inne. På sommeren spiller vi ute på en utendørsbane som vi har i Rossfjord. I tillegg til den faste treningen blir det noe egentrening hjemme eller på treningssenteret.

Har du vært med på noen konkurranser, hvordan fungerer de?
Jeg har spilt noen lokale turneringer, blant annet kretsmesterskap, samt noen turneringer i Piteå i Sverige. Jeg har også spilt EM i Bitburg i Tyskland, da var jeg på Norges damelandslag. Spillet går ut på å få ut motstanderne på den andre siden og komme seg til deres side og trykke på en «buzzer» før tiden går ut. Vi spiller flere runder før en vinner kåres.

 

Tale (16) i aksjon på paintballbanen.Hvordan er det sosiale miljøet?
Veldig bra! I paintball har man ikke venner, man får en familie! Alle hjelper alle og hvis man har glemt/mistet noe får man låne av de andre paintball’erne.

Hvem vil du anbefale å begynne med paintball?
Jeg ville anbefalt alle! Spesielt jentene! Mange tenker på paintball som en guttesport, men det er det slett ikke! Guttene har styrken og jentene har viljen! Og vi trenger flere jenter i sporten! Ingen er svake her det handler om teknikk og viljestyrke.

 

 

Hva er det beste minnet/opplevelse du har knyttet til paintball?
Det er kanskje når jeg var på landslagsuttak for damelandslaget i Rakkestad utenfor Oslo. Jeg fikk meg nye venner og fantastiske minner og opplevelser. Og noen måneder senere fikk jeg vite at jeg og min bestevenn kom på damelandslaget! Vi dro til Tyskland i mai og kom på 5 plass i EM!

 

Interessert?

Vil du også begynne å spille paintball? Ta kontakt med ditt lokale paintball-lag. Du kan også lese mer om sporten og hvordan også du kan komme i gang på Norges Paintballforbunds nettsider.

Skrevet av:
Amalie, ungdomsjournalist i ung.no
Sist oppdatert:
16.01.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Alex
0
27.07.2016 11:45:01
Vil drive med det med det er så jævla dyrt
Ha hahaha
0
11.05.2016 18:11:34
Maybe use those painball Guns and give the police cars a make over
Hansi
0
25.04.2016 20:15:33
Gjør det vondt å bli skut i paintball?
Anonym
0
27.07.2016 11:44:33
Det varierer hvor du blir skutt
Paintball123
1
28.04.2016 23:25:37
Vil si at det er sterk overdrivelse at det gjør vondt, kan gjøre vondt å bli truffet enkelte plasser, men man legger ikke så mye merke til det mens man spiller, fokuset ligger på spillet og banen. Man blir rett og slett så engasjert av og til at man ikke kjenner det i det hele tatt :-)
Tale-Iren
4
25.04.2016 22:24:29
Ja vi får blå merker men det går over på et blunk for man fokuserer på spillet pg det går over

Spørsmål og svar

Jeg vil oppleve spenning i hverdagen, hva kan jeg gjøre?
Hei Takk for at du skriver til oss! Det er helt normalt å føle a man vil ha mer spenning i hverdagen en gang i blant. Det kan ofte bli litt kjedel...
Hva er aldersgrensen for å kjøpe/eie paintballmarkør?
Hei Aldersgrensen er 18 år og opp for å spille paintball. Det gjelder også for å kjøpe/eie en painballmarkør. Men det er mange under 18 år som...
Hvilke fritidsaktiviteter passer for meg? 
Hei!  Takk for at du skriver til oss.  Det finnes utrolig mange ulike fritidsaktiviteter man kan begynne på!  Jeg vil råde deg til å tenke gj...
Hva kan jeg begynne med istedenfor turn? 
Hei!  Takk for at du skriver til oss.  Når man skal begynne med en ny sport tenker jeg at det viktigste er at man velger en sport man liker og kunn...
Hva kan vennene mine og jeg finne på sammen? 
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal finne på sammen med venner. At dere har funnet en fell...
Trykk på paintballgun.
Hei Så vidt jeg kan se er standard trykk i paintball 200-300 bar /psi. Du skriver at du tror det kan være ganske farlig med et trykk på 500 psi....