Hopp til hovedinnholdet

Har du mange spørsmål, men er under 13 år?

Snakk med helsesøster
UNDER 13 ÅR: Heldigvis finnes det mange som kan svare på spørsmålene dine om du er under 13 år. Snakk med helesøster, en voksen du stoler på, Kors på halsen eller Alarmtelefonen.

Ung.no er en tjeneste for de som er fra 13 til 20 år. Er du under 13 år trenger du annen hjelp enn vi kan gi deg. Heldigvis finnes det andre du kan snakke med og spørre om råd!

Offentlig og kvalitetssikret
Snakk med helsesøster
UNDER 13 ÅR: Heldigvis finnes det mange som kan svare på spørsmålene dine om du er under 13 år. Snakk med helesøster, en voksen du stoler på, Kors på halsen eller Alarmtelefonen.

Når du er under 13 år er det helt sikkert masse du lurer på. Det kan være spørsmål om vennskap, kropp, puberteten eller forelskelse, eller spørsmål om mer alvorlige ting som selvskading, tunge tanker, vold hjemme eller overgrep.

Har du spørsmål om kroppen, mensen, forelskelse eller noe annet?


Har du mange spørsmål om puberteten, mensen, pupper, tissen, kviser eller svette? Da anbefaler vi at du ser NRKs serie om kroppen din som forklarer alt dette! Du kan se den både på NRK Super og på Youtube.

Helsesykepleier på skolen din kan også svare deg på slike spørsmål og hvis du vil snakke med noen anonymt kan du ringe, chatte med eller sende mail til Kors på halsen.

Har du spørsmål om kjønn, sex, spiseforstyrrelser eller noe annet?


Helsesykepleier på skolen din er der for å hjelpe deg, og du kan snakke med henne om både spiseforstyrrelser, kjønn, sex, homofili, mobbing og vanskelige tanker og følelser.

Hvis du trenger å snakke med noen, men ønsker å være anonym (det betyr at den du snakker med ikke vet hvem du er), kan du ringe, chatte med eller sende mail til Kors på halsen.

Har du spørsmål om depresjon, selvskading, vold eller noe annet?


Hvis du opplever noe vondt hjemme, eller har mange bekymringer, er det viktig at du snakker med en voksen du stoler på.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, eller ringe, chatte eller sende mail til Kors på halsen hvis du trenger en voksen å snakke med. Begge steder kan du være helt anonym, og det er gratis å ta kontakt.

Her anbefaler vi at du stiller spørsmål

Helsesykepleier på skolen din

Helsesykepleier er der for å hjelpe deg, og kan svare på alle spørsmål om kropp, sex, helse og pubertet. Du kan også snakke med helsesykepleier om du opplever noe som er vond og vanskelig eller ikke har det bra.

Alarmtelefonen for barn og unge.

Du kan ringe til Alarmtelefonen hvis du har det vondt hjemme, opplever vold og overgrep, eller har andre bekymringer. Det er anonymt og gratis å ringe. Telefonnummer:116 111. Det er åpent fra 15.00 - 08.00 på hverdager, og hele døgnet i helger og på helligdager.

Kors på halsen

Hos Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. Du kan snakke om det du tenker på, er opptatt av, eller lurer på. Det er helt anonymt og helt gratis å ta kontakt. Kors på halsen svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag mellom klokka 14-22.

Snakk om mobbing

Hvis du opplever utestenging eller mobbing, mobber eller plager andre, sliter med selvbildet eller har det vanskelig uten å helt vite hvorfor, kan du chatte med Snakk om mobbing. Chatten er åpen mandag til torsdag, fra kl. 15.00- 21.00 og søndag fra kl. 16.00- 21.00.

BARsnakk

Hvis foreldrene dine, eller andre du bryr deg om, drikker mye alkohol eller ruser seg på andre måter, kan du ta kontakt med BARsnakk på chatt. Du er helt anonym og chatten er åpen mandag og tirsdag fra 17.00- 20.00.

Barneombudet I Barneombudets spørretjeneste kan du få svar på hvilke rettigheter du har.

Velkommen tilbake til ung.no når du har fylt 13 år!


Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no.
Sist oppdatert:
22.10.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Spørsmål og svar

Er det greit å bruke truseinnlegg?
Hei jente 14 år! Jeg kan svare 1. Ung.no er helt gratis. Det er staten som betaler for at tjenesten finnes.Her kan du lese litt mer om tjenesten un...
Ser mye på porno, føler meg avhengig og har fått virus på telefonen
Hei Takk for at du skriver til oss. Slike meldinger om virus er som regel ufarlige, da deres mål er å få deg til å laste ned viruset ved å føl...
Kan jeg handle på taxfree?
Hei jente (13) JA, du kan handle på taxfree, men du kan ikke kjøpe noe du ellers ikke kunne kjøpt som 12åring, som tobakk og alkohol.  Du kan ...
Jeg er en jente på 12,5 år, og synes jeg er sein i puberteten,
Hei.  Ut fra hva du forteller er du godt i gang med puberteten. Kroppen er i endring og du er på ingen måte sein i forhold til alder. Det er nok l...
Kan urinen bli rød hvis man drikker rød smoothie?
Hei! Takk for ditt spørsmål til oss. Enkelte matvarer har så sterke fargestoffer at de ikke brytes ned, men farger urinen vår. Dette gjelder for...
Lyst på tampong.
Hei Det er ikke anbefalet at en bruker tampong når en ennå ikke har fått mensen. Tamponger er kun beregnet på å suge opp menstruasjonsvæske. ...