Hopp til hovedinnholdet

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)
SNAKK MED NOEN: Dersom du har opplevd noe ubehagelig - enten det er på mobil, på nett eller i skolegården, er det viktig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg.

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Offentlig og kvalitetssikret
Jente og mobil (colourbox.com)
SNAKK MED NOEN: Dersom du har opplevd noe ubehagelig - enten det er på mobil, på nett eller i skolegården, er det viktig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg.

Om digital mobbing

Mobbing er når én, eller som oftest flere personer, utøver negative handlinger mot en annen person over tid.

Digital mobbing skiller seg fra annen mobbing ved at én enkelt hendelse kan føre til stor spredning og store konsekvenser. Muligheten for rask spredning av bilder og tekst gjør at enkeltepisoder kan henge ved en person over lang tid, og gjøre stor skade for den som blir utsatt for krenkelsene og hetsen.


Vi har ulike grenser for hva vi opplever som ubehagelig og ikke, og det er viktig å tenke over at ting som ikke gjøres med onde hensikter, likevel kan oppleves som mobbing.

Her er ti tips til hva du kan gjøre dersom du blir utsatt for nettmobbing, eller om du kjenner andre som blir mobbet på nettet.


Hva kan du gjøre?

Snakk med noen!

Dersom du har opplevd noe ubehagelig - enten det er på mobil, på nett eller i skolegården, er det viktig at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg. Det kan være foreldre, lærere eller helsesykepleier.

Hvis du ikke har noen voksne du har lyst til å fortelle det til, kan du for eksempel kontakte Røde Kors sin hjelpetjeneste, "Kors på halsen". Du kan ringe, sende dem en melding eller chatte. Alle tjenestene er gratis, og du er helt anonym.

Ikke svar

Selv om det kan være vanskelig å la være, ikke svar på eller send noen reaksjon på ubehagelige meldinger eller kommentarer. Det kan føre til mer mobbing. Å fremprovosere en reaksjon er gjerne det mobberen ønsker.

Meldinger og kommentarer som er ment å trakassere eller gjøre deg opprørt bør du derfor la være å svare på.

Ta vare på bevis

Lagre eventuell chat, meldinger og kommentarer og ta screenshots. Det vil gjøre det lettere for deg når du skal vise andre hva som har skjedd, og det vil være til hjelp dersom det blir aktuelt å etterforske saken. Husk å få med dato og tidspunkt.

Blokkér mobberen

Du trenger ikke å finne deg i at noen mobber deg. Blokkér uønskede avsendere og fjern folk som er ufine fra vennelistene dine. De fleste sosiale medier og spill tillater deg å blokkere eller rapportere de som oppfører seg dårlig mot deg.

Søk hjelp og råd

brukhue.com finner du en oversikt over hvem som kan hjelpe deg, og hva de kan hjelpe deg med.

For eksempel kan Konfliktrådet bistå i å snakke om konflikten og slettmeg.no kan hjelpe med tips og råd til hvordan du får slettet uønsket innhold på nettet.


Hvis du ser andre bli mobbet

Vær en støtte

Det er viktig for den som blir mobbet å kjenne at han/hun ikke er alene. Spør hvordan den som blir mobbet har det. Spør DU først, er det lettere for den som har det vanskelig å fortelle.

Bry deg - det er ikke sladring

Det kan være vanskelig for den som blir mobbet å stoppe mobbingen selv. Da kan du hjelpe. Snakk med en voksen om mobbingen. Å gi beskjed er ikke å sladre, men å bry seg.

Si i fra til foreldrene dine, helsesykepleier, en lærer, eller en ungdomsarbeider. Ønsker du å være anonym gi beskjed til den voksne om det. Synes du at det er vanskelig å snakke med noen du kjenner, kan du kontakte Kors på halsen på chat, mail eller telefon. Der møter du voksne som lytter og tar følelsene dine på alvor.

Tenk før du taster!

Når du sitter foran skjermen kan du ikke se reaksjonen til personen i den andre enden, men husk at meldinger og kommentarer på nett og mobil kan såre like mye som i virkeliheten. Tenk deg derfor om før du trykker send eller publiser.

Når du publiserer har du heller ingen kontroll over hva andre gjør med innholdet, ting sprer seg og kan være vanskelig å fjerne. Og husk; du er en inspirasjon for andre når du sørger for et godt miljø på nett og mobil.

Ikke spre mobbing

Når du videresender, kommenterer, eller liker en stygg melding, en krenkende film eller et bilde som er ment for å plage noen, er du selv med på mobbingen. Det er du som bestemmer om du vil være med å sette en stopper for digital mobbing.

Rapporter!

Dårlig oppførsel kan du rapportere til dem som eier nettsiden, spillet eller appen. De fleste har en rapporteringsknapp eller kontaktinformasjon. Husk at norsk lov og rettigheter også gjelder på nett og mobil. Du kan kontakte politiet ved alvorlige saker.


Skillelinje, ung.no

Hvor kan du få hjelp?

ungdomstelefonen.no

På Ungdomstelefonen kan du snakke med andre unge om kjønn, seksualitet og identitet.

stopphatprat.no

«Stopp hatprat» er en kampanje mot hatprat. På nettsiden kan du lære mer og få tips til å svare hatprat.

korspahalsen.no

Hos Kors på halsen kan du ringe, maile eller chatte om ting du har på hjertet.

snakkommobbing.no

Hos snakkommobbing.no kan du chatte med en fagperson om mobbing.

politiet.no

Kontakt politiet selv om du er i tvil om saken er alvorlig nok. Politiet vil vurdere om ytringen er i strid med loven. I noen tilfeller kan politiet tilby hjelp som gjør at du føler deg tryggere.

politiets nettpatrulje - Kripos på Facebook

Siden er drevet av en gruppe fra Kripos som svarer på dine henvendelser, og som har politiarbeid på internett som spesialfelt.

slettmeg.no

Slettmeg.no gir råd og veiledning for deg som føler deg krenket på nett. De hjelper deg med å slette informasjon om og bilder av deg som er lagt ut på nettet.


ung.no/oss kan du stille spørsmål og få hjelp fra vårt fagpanel.

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Sist oppdatert:
05.11.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Nude
0
20.10.2018 15:37:22
Dance nude on the street!
Alex
0
16.07.2017 12:24:25
Blokk personen som mobber deg.
Ecco
0
15.07.2017 09:40:48
De som mobber sliter med dårlig selvtillit og har det vanskelig. La dere ikke tråkkes på av idioter
ginger
2
16.02.2017 10:55:58
jeg hater mobbing
Dr_Smiley
1
15.02.2017 13:35:44
ikke bry deg
IKTISPOWER
21
25.10.2016 18:19:14
Hei, jeg har aldri mobbet noen online eller utenom nettet. Vil bare få det klarert at om du kan litt mer enn gjennomsnittet i IT så vet man at TOR nettverket finnes, vanelig proxy finnes og alt det du trenger for å holde deg anonym om du er litt smart så holder du deg anonym. Jeg føler at de burde informere mer om hvordan en nettmobber kan operere. Jeg skal nå forklare hvordan jeg ville operert som nettmobber! "For det første ville jeg aldri mobbet noen via SMS siden dette er lett og oppdage. Jeg ville brukt TOR nettleser for og surfe anonymt og med 3 proxy nodes over alt i verden. Jeg ville også aldri ha brukt en bruker som facebook, instagram etc som jeg har spor av min orginale IP adress som vil si at jeg har logget inn på den uten proxy eller med TOR nettleseren. Jeg ville også sendt alle pakker med info som blir sendt ut fra datamaskinen min kryptert altså for å forhindre network sniffing." Så lett er det. Husk at dere lett kan blokkere brukere fra facebook og andre sosiale medier om dere er litt datakyndige. Jeg vil anbefale dere å google ting dere lurer på for google har jo neten alt. Mvh IKTISPOWER!
Nicoline
1
07.10.2016 18:47:21
Hvorfor er det så mange som er så domme som mobber folk uten å kjenne dem en gang!, og så gjøre fysiske og voldige ting med folk uten å kjenne dem eller bare med en person som bare har valgt ut som dem bare har begynt å mobbe? Jeg skjønner ikke helt jeg!?
IKTISPOWER
2
30.10.2016 22:24:18
Mobbing er sol oftest konsekvensen for at han som mobber ikke har det bra. Kanskje foreldrene hans/hennes krangler mye eller kanskje en av dem er I fengsel. Det er mange muligheter. Dette er nok grunnen for de fleste som mobber andre.
anonym
4
26.08.2016 13:28:03
blokk dem
IKTISPOWER
6
30.10.2016 22:25:42
Er ikke alltid like lett å blokke folk når 90% av norsk befolkning ikke er så datakyndige.
svart, hvit
1
14.01.2016 16:36:14
æ har blit mobbet på nett. æ har blitt kalt neger, svart, hvit å stygg,feit sæl om æ veit de ikke e sant e de forsatt sårende å bli kalt dæm tingene å tenk atnoen våkne hvær dag og enker I dag ska jeg vær ekkel mot sara eks fordi æ har lyst... ka e vits me å kommenter stygge ting....
vilde
3
24.03.2015 18:56:44
blir mobbet på skolen og digitalt av 2 jenter
(red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Kristoffer
1
24.03.2015 21:01:32
Hei! Det er ikke kjekt bli mobbet, jeg meg selv har blitt mobbet i en god del år. Senere enn dag så gikk han som mobbet meg mot meg, han hadde tenkt å skade meg og da sa jeg til han "Ikke gjør dette, jeg har ikke gjort noe for å fortjene dette. Jeg er bare en helt vanlig gutt som ikke har gjort deg noe vondt og dette burde ta slutt nå fordi det er ikke snilt å mobbe noen uansett for rase,kjønn, vekt eller noe sånt." Da fikk han med en gang mer respekt for meg og da gjorde mobbet han meg mindre. Jeg anbefaler jo selvfølgelig å snakke med noen med dette hvis du ikke synes dette hjelper. Jeg håper at alt dette stopper en dag snart. Hilsen en Engasjert Ungdom
Tobias
0
11.03.2015 21:00:49
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/mobilapp-for-okad-trygghet
Jente14
6
20.02.2015 21:18:50
folk kaller meg hore hele tiden, jeg har blitt vant til det og liker det
Anonymmm
0
07.02.2018 15:37:30
Hvordan kan man like å bli kalt for hore?! Jeg skulle ha blitt sint og kalt dem for det tilbake eller noe verre. Men helst sakt i fra. Hvis klassen din snakker sånn: si ifra! Min klasse banner, flere har sakt i fra og nå banner de mindre, og ikke så ille.
Jinx Moon
2
16.06.2015 21:58:08
Girl... I'm 16 and I've been called wore, slut, bitch, motherf*cker... My point is don't like it, it's very bad other calls you a slut. Get your revange...
Instagram
2
04.02.2015 18:36:38
Jeg har lyst til at mobbing ikke fantes jeg har instagram og ser mange #med mobbing plis jeg vil gjerne hjelpe jeg blir litt mobbet på skolen min men gener ikke med de
Instagram
2
04.02.2015 18:34:27
Jeg har instagram og der ser jeg mange # om mobbing jeg ville elsket om mobbing ikke eksisterte jeg har lyst til og hjelpe de som blir mobbet
slutt å mobbe
5
17.10.2014 10:05:17
siden dekan e så tøffe på nett se om derre tøre å møta dei i stede se om dekan e så tøfe i tryne då. eller e derre possy. tørr dekann å måta dei face to face då
Saddy;(
10
23.02.2014 00:55:07
Jeg blir mobbet fordi jeg er same. Jævla samehøv kaller de meg. Jeg blir også mobbet på grunn av nesa mi. Tynn-nese-samen kaller de meg. Jeg blir bare jævlig forbanna. Mobbere hva faen? Mobbere burde gå til helvete. Mobbing er feigt. Mobbere kaller andre ting fordi de syns synd på seg selv. Jeg syns ikke synd på dem, fordi de lar følelsen deres gå ut over andre. Mobbere er drittsekker.
faen..
2
14.01.2016 16:41:23
de e jævli teit at folk mobbe dæ på grunn av nesa di, de e ikke din feil at du e den due bare gji faen.. veit de såre litt mn ingen e perfekt.. æ har blitt mobba på grunn a den sotore munnen min.. men så ser æ på tv osv at de e mange som tar operasjon for å få stor munn så egntl e æ heldig.. bare tenk at de e mange millioner folk I verden som skulle ønske dæm had den nesa du blir mobba for å kanskje døm egntl bare e sjalu?
Mats f***
2
23.02.2014 00:48:40
Mats gå til helvete. Jeg blir mobbet på grunn av nesa mi. Jeg gir faen i hvorfor du mobber, tenk deg litt om bitch! Det du gjør er barnslig, smålig og patetisk. Slutt nå, eller lid din dom.
Nicolai83
3
25.11.2013 00:23:11
Jeg er så lei av de mange mobbe programmene setter fokuset på at mobberen er den store slemme ulven. For å skjønne hva jeg mener, ønsker jeg at du svarer meg på dette, hva er likheten mellom en som mobber og en som blir mobbet?…Jeg vil si selvfølelse. Hvordan kan jeg vite det spør du sikkert? Fordi jeg selv ble mobbet som liten, og en periode når alt så mørkt var jeg også en mobber. "If you can beat them joine them" Tror det var ensomheten som mobbeoffer som trakk meg til de som mobbet, fordi jeg så dem som sterkere. Der tok jeg feil, det jeg så var selvtillit , men bak selvtilliten dems så jeg min egen usikkerhet og dårlige selvfølelse. Derfor sier jeg vi må se hva vi kan gjøre for begge disse gruppene. Mitt svar på dette er aktiviteter som øker mestrings følelsen, troen på seg selv gjør en sterkere til å stå i mot og ikke minst hjelpe andre som er i samme situasjon. Det er utfordringer vi lærer av her i livet…klem :D
Øyvind
12
27.09.2011 10:31:55
Ganske usexy å mobbe.
Dude
3
20.09.2011 20:15:56
Kan bare si det til dere som begynner i vgs, det siste i videregående som vil gjøre deg "kul" og "populær" er å mobbe, jeg vet det selv siden jeg har mange venner, men det er jo i videregående man møter sine ekte gode venner for livet (som oftest) jeg har aldri mobbet noen før, men har blitt det som liten, det svir. og Mats, det finnes en ting som heter karma, det du gjør nå, kommer til å ta deg igjen, og det vil svi for din del, noe helt j*****.
Sandro
6
10.09.2011 17:22:54
Det er mobbeoffera som kommer langt i livet og mobberene blir bare noen usynlige små dotter som ingen vil ha noe med å gjøre. Til dere som mobber: Har dere så lyst å leke kule så bli kule på en annen måte. Mobber du blir du bare en taper til slutt. Kanskje "tilhengerene" dine synst du er kul en stund på skolen, men de går snart lei,driter i deg og går vær til sitt for å leve ett normalt og godt liv. Plutselig er det DU som blir stående alene pga alt du har gjort. Tro meg jeg har vert en mobber selv. Det var jeg som ble taperen til slutt. Ikke mobbeofferet. Men når jeg ble eldre så sluttet jeg med mobbinga og visste at det var barnsligt. Jeg er nå 19 år og far til en gutt på 1 år og har ei dame jeg elsker. Jeg trodde aldri jeg skulle få meg ei dame og familie sånn som jeg holdt på i ungdomskolen. Jeg hadde bare flaks der. Jeg slutta med mobbinga når jeg begynte på vgs. Hadde jeg vert frekk og mobbet enda, så hadde jeg ikke hatt en venn en gang. og vertfall ikke noe dame og unge. Jeg skal lære sønnen min at mobbing er bare svake folk som driver med og at han skal være snill med folk uansett. Altså han skal være en sterk person som kan bli venner med alle. Så vil jeg si til dere mobbere som sliter med selvbildet/selvtilliten deres for det er derfor dere mobber. Kan si hva dere vil men alle vet hvorfor dere mobber. Du kan bygge opp selvtilliten og selvbildet ditt på andre måter enn mobbing. Mobber du taper du uansett. Husk det. Og vist du ikke klarer å bygge selvtilliten eller selvbillede ditt opp selv så få hjelp til det. Ikke vær redd for å be om hjelp for tørr du ikke da er du svak. Stopp å mobbe for det er deg og BARE DEG som får det igjenn og får det vondt. Tror du jeg har det godt inni meg med tanken på hva jeg har gjort? Nei. Jeg skammer meg og håper de jeg mobbet vet at jeg var en stor idiot som ikke visste bedre. En uten vett i hue. Jeg ønsker mobbeoffera alt godt. Husk det er dere som er sterkest og mobberene er svakest! De jeg mobbet har det mye bedre enn meg idag. Han jeg mobbet verst er flyttet til USA med en god jobb han tjener myyyye penger på og han har en skikkelig babe til dame. Han har ikke unger enda men han er bare 20 sånn som meg for jeg blir snart 20 og;)
Maria ;D
7
09.09.2011 13:55:19
Dei som mobbar, mobbar sannsynelig fordi dei er usikre på seg sjølv, at dei vil være kule eller at dei har mobba sjølv ;;
ufo
2
07.09.2011 19:35:54
De som mobber har selfølgelig et stort ansvar,foreldrene til mobberne har et stort ansvar,dem kan forhindre det. Lærere har også et stort ansvar,dem kan oppdage mobbing tidlig. Mobbere har somregel et vanskelig liv selv,dagens samfunn er det om å gjøre å se penest ut,ha de dyreste tinga,ikke skille seg ut,ha mange penger. Det kan medvirke til at mobbing forekommer. Vi i Norge har vist et sterkt samhold etter 22 juli,men det bare for de som har opplevd det,vi bør også vise et like sterkt samhold mot mobbing. Det er så utrolig lite som skal til for at Norge skal bli et litt bedre land,det er ikke bare hvor mye penger vi har som avgjør om vi lykkelig eller ikke. Enkelte steder i stilehavet der hvor noen av de fattigste folka bor er et av de stedene hvor de er lykklikst,det er bare pega noen enkle faktorer,ingen mobbing,ingen kamp om å se penest ut,de står sammen i gode og dårlige tider,ikke stress når det gjelder arbeid. Det er mulig å få det til å bli like bra her i Norge også,Hvis du ser en som sitter alene,ikke nøl med å ta kontakt. Bare det kan redde liv. Og hvis du ser en som blir mobbet,prøv å stopp det,mobbere er de som er svake,ikke mobbeofret. Men samtidig er det viktig å ikke være for strenge mot mobberne,de kan ha store vansker med seg selv,hvis man begyner å henge ut de som mobber synker man like lavt selv. SVARET PÅ ET FREDFULT HARMONISK SAMFUN ER KJÆRLIGHET,da mener jeg ikke forelskelse,jeg mener at alle skal vise omsorg med hverandre,ikke holde noen utenfor. Vi i Norge er flinke til det,men det er mye som mangler. SAMHOLD GJØR STERKT. Mobbing skaper bare smerte,ikke noe godt.
Lol
2
06.09.2011 12:35:05
Kult
Jenta
1
05.09.2011 16:20:56
Jeg bruker ikke å ta meg nær av teite kommentarer på nett. Men så klart - noe treffer mitt ømme punkt. Synes ikke at man skal bry seg, men bare si i fra til den som mobber og til en voksen.
miss
2
23.05.2011 22:06:00
du føler deg ikke bedre av og mobbe mats , du føler deg bare verre da!!. støtt heller de som blir mobbet da får du sikkert en god venn.
Mats
2
29.03.2011 10:33:44
Jeg skal innrømme at jeg mobber, men det er bare fordi jeg har dårlig selvbilde og selvtillit. Jeg syns ikke synd på de jeg mobber, for det er jo en grunn til at jeg mobber dem, hva er så galt med det?
pål
1
29.03.2011 10:31:41
de som blir mobbet må ta noe av ansvaret selv, må oppføre seg som folk
ungen
2
29.03.2011 10:28:24
jeg er en mobber
koffår..
1
14.01.2016 16:38:45
syns du de e greit at noen andre føle sæ såra, ellr vil skadd sæ skjø på grunn av dæm tingærn du kale h*n?
o Pedersen
3
07.02.2011 16:40:49
Mobbere er tapere i utgangspunktet.De sliter med seg selv og mobber dem som "virker svake" Ikke hør på dem!Stå opp for deg selv.Du er virkelig verdifull!
Ida
3
24.11.2010 17:31:23
Er det mobbing når noen prøver å etterligne dialekta di og misslykkes totalt, men fortsetter å prate slik noen ganger? Hver dag, i hvertfall 5 dager i uka. Jeg føler meg mobba da..
meg
2
05.01.2011 18:00:44
skjer med meg og hele tida...
MOBBING ER TAPERE SOM DRIVER MED!
6
28.05.2010 18:04:00
HATER MOBBING OG MOBBERE!! Har aldri blitt mobbet selv, men kan føle for meg hvor vondt det er:( Har blitt baksnakka en gang å bare det var vondt synst jeg! Mobbere har rett og slett ikke vett i huet. En mobber er så desperat etter å bli kul å populær? Tapere kaller vi sånt. Som må mobbe andre for å være kule! LOL lykke til! Dere får igjenn en vakker dag. Å hvem skal redde dere da?? ;D

Spørsmål og svar

Hvordan sperre en nettside?Vil unngå at søsteren min spiller på min pc
Hei Her er en link som beskriver hvordan man går fram for å sperre en nettside: http://leif-daland.com/blogg/2007/10/sikkerhet-blokker-u%C3%B8nsked...
Hvordan skal man få slutt på trakasserende språkbruk på nett?
Hei Takk for at du skriver til ung.no! Jeg må si du stiller et aktuelt og vanskelig spørsmål. Hvordan skal vi få slutt på trakassering og diskrim...
Kjæresten min får ekle meldinger
Hei Så bra at du støtter kjæresten din i det hun opplever som vanskelig.  Det kan være lurt å kontakte politiet. Ring gjerne 02800 og avtal en...
Kan jeg blokkere et skjult nummer?
Hei Det er ikke så mye du selv får gjort i denne situasjonen. Ta kontakt med teleoperatøren din (f.eks. Telenor, Telia, Chess, osv) og be dem om h...
Hvordan finne ut hvem som mobber i en app?
Hei, Hvis du ønsker å finne ut hvem som står bak vil jeg anbefale deg å anmelde dette til Politiet.Du kan finne din nærmeste Politistasjon her...
Kor stor bot får man for trakassering?
Hei Man kan straffes etter straffelovens § 390a om ”skremmende eller plagsom opptreden”, hvor straffen er "bøter eller fengsel inntil 2 år". ...
Nettmobbing, straff under 15 år
Hei Før jeg svarer på spørsmålet ditt, vil jeg si at nettmobbing er et alvorlig, vanskelig og trist problem som dessverre påvirker alt for mange...
Hva er egentlig nettmobbing?
Hei, og takk for spørsmålet ditt Nettmobbing er å mobbe noen på nett. Ung.no har mange gode artikler om dette. Har lagt de ved i linker under. ...
Jeg lurer på om det går an å straffes for diskriminering og mobbing mot individ
Hei gutt 18 år.   Takk for at du skrev til ung.no   Det er så trist å lese alt du er blitt utsatt for!  Juristen vil besvare det juridiske....
Jeg blir mobbet og ingen bryr seg om meg
Hei Du er ikke alene om å bli nettmobbet på Sarahah. Jeg kjenner til flere som har opplevd noe liknende som det du beskriver der. Derfor tror jeg d...
Jeg har ei venninne som blir mobbet anonymt på sarahah.
Hei jente 14 år. Takk for at du skrev til ung.no   Venninnen din er heldig som har deg! Du kan be henne fjerne appen og gå ut av nettestedet. D...
Jeg blir mobbet.
Hei jente, 14 år. Takk for at du skriver til oss.Det har sikkert vært, og er sikkert tøft og vanskelig å bli mobbet over så lang tid. Mobbing e...
Hva er straffen for å mobbe?
Hei Jeg tolker spørsmålet ditt som at du lurer på hvordan man kan bli straffet hvis man har mobbet.  Om man kan bli straffet for å ha mobbet, k...
Jeg blir diskriminert på skolen!
Hei Ja, du har hatt det tøft. Jeg skjønner at det er vanskelig å si i fra. Det er veldig bra at du nå ber om hjelp. Det er skolens ansvar å ...
Jeg sliter med selvtilliten.
Hei jente, 14 år. Takk for at du skriver til oss.Det er trist å høre at du har blitt mobbet. Du skriver ikke noe om at du har sagt det til noen sl...
For å få bort all den smerten røyker, snuser og drikker jeg
Hei jente 13, Takk for at du skriver inn til oss!   Du har mange tanker og har flere spørsmål. Du forteller at du er redd for å miste kjæreste...
Drømmen hjelper meg når jeg blir mobbet.
Hei Slike meldinger, er det ikke OK at noen sender.  Det er hatmeldinger, og det er ulovlig.  Jeg vil oppfordre deg til å si ifra om det på skole...
Jeg tror jeg blir mobbet, men jeg vet ikke fordi jeg vil ikke kalle meg for et mobbeoffer.
Hei Jente 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no.Du er flink til å ordlegge deg. Du har også god innsikt i din situasjon. Jeg forstå godt at du...
Se alle