Hopp til hovedinnholdet

Anmeld favorittboka di

Gutt leser bok (colourbox.com)
GOD BOK: Har du lest en bok som traff deg? Del med andre i kommentarfeltet under.

Ung.no har fått ungdommer til å anmelde bøker og tegneserier. Finner du noen bøker som passer for deg? Du kan også komme med DINE lesertips i kommentarfeltet nederst.

Gutt leser bok (colourbox.com)
GOD BOK: Har du lest en bok som traff deg? Del med andre i kommentarfeltet under.

Leseglede

Å lese gir mye glede, samtidig som du lærer mye og får et fyldig og rikt språk. Likevel kan det være vanskelig å finne gode bøker som du har lyst til å lese. Er du usikker på hvilke bøker du vil lese kan du besøke ditt lokale bibliotek og be de som jobber der om gode tips. De som jobber med bøker er gjerne flinke til å komme med forslag hvis du sier hva du liker å lese om. De har også god oversikt over både nye og gamle litteraturperler.

Under finner du en oversikt over bøker ungdommer har anmeldt for ung.no:


Sinnssykt forelsket

Boka "Sinnsykt forelsket" Sinnssykt forelsket

Sinnssykt forelsket

Av: Katarina von Bredow

Noen ord om boka:

Katrin og Frida har vært bestevenninner i lange tider, men den høsten de begynner i tiende på ungdomsskolen blir vennskapet satt på prøve. Adam starter i klassen og Frida bestemmer seg for at hun skal bli sammen med ham og Katrin blir sammen med Andreas som hun bare liker som venn. Katrin blir etter hvert sinnssykt forelsket i Adam og dette skaper problemer. På samme tid har Katrin også sin fraværende mor, sin fars kjæreste og sin brors problemer å bekymre seg for. Hvordan vil alt dette gå? Denne boka er skrevet for jenter i ungdomsskolealder, men jeg likte den selv svært godt.

Boka er anmeldt av Anne-Mari

 

ung.no

 

Millennium-serien

Jenta som lekte med ilden Jenta som lekte med ilden

Jenta som lekte med ilden

Av: Stieg Larsson

Noen ord om bøkene:

Millennium-serien er navnet på de tre krimbøkene om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, skrevet av den nå døde svenske forfatteren Stieg Larsson. Bøkene i Millennium-serien bygger alle på hverandre, og det er derfor ikke mulig å starte på nummer to eller tre før du har lest bok nummer én. Men jeg kan garantere deg: har du lest den første, vil den garantert by på mersmak. Bøkene forsyner deg med førsteklasses krim fra side 1. Stieg Larsson beskriver hver situasjon med den største intelligens, og har en evne til å gi slik personlig karakter til hver av de involverte. Det overrasker meg hvordan hver eneste detalj fra første side og utover er så nøye planlagt, og hvordan alt gir mening ettersom du nærmer deg enden av boken.

Boka er anmeldt av Hege

 

ung.no

 

Når en rose visner

Bok: Når en rose visner Når en rose visner

Når en rose visner

Av: Brigitte Minne; oversatt fra nederlandsk av Maaike Lahaise

Noen ord om boka:

Guus på 17-18 år, som er hovedpersonen i denne fortellingen har gjort et barmhjertighetsdrap på moren sin og er i behandling hos en psykolog. Han forteller om hans fortid, nåtid og den kommende fremtid. En bok som kan brukes som godt eksempel ved en diskusjon om aktiv dødshjelp.

Boka er anmeldt av Harim

 

ung.no

 

Trylleskolen

Bokomslag Trylleskolen

Trylleskolen

Av: Michael Ende

Noen ord om boka:

Michael Ende står bak den mest fantasifulle boka jeg noen gang har lest, nemlig "Den uendelige historien", og boka "Trylleskolen" er minst like fantastisk. Dette er en samling med historier, en slags antologi om du vil. Den er kanskje skrevet for de litt yngre, men jeg tror at alle som har fantasi og som er mellom 6 år og 106 år vil kunne få glede av den. En av historiene omhandler en trylleskole og denne er ett oppkomme av fantasi. En annen historie som er nydelig er en jeg ikke husker navnet på som handler om en gutt som er på vei til skolen, men som i stedet ender opp med å dra på ett storslått eventyr.

Boka er anmeldt av Anne-Mari

 

ung.no

 

Jeg savner deg, jeg savner deg

Bok "Jag saknar dig" Jeg savner deg

Jeg savner deg

Av: Peter Pohl og Kinna Gieth

Noen ord om boka:

Tina som har en tvillingsøster ved navn Cilla (de har egentlig veldig lange rare navn, men er bare kjent under navnene Cilla og Tina). Cilla dør i en bilulykke ganske tidlig i boka og vi følger Tina og hennes liv etterpå. Boka er nydelig, velskrevet og denne anmeldelsen er ganske uhjelpsom siden jeg har rosa briller overfor boka. Anbefales og den passer for tenåringer.

Boka er anmeldt av Anne-Mari

 

ung.no

 

Glenn Anton (flere bøker)

Bok Glenn Anton Bok Glenn Anton

Bok Glenn Anton

Av: Thor Soltvedt

Noen ord om bøkene

Glenn Anton-bøkene av Thor Soltvedt er gøyale. De passer for ungdom som ikke er veldig glad i å lese. De er lettleste og har bra flyt og humor som passer for ungdom i alle aldre. Jeg synes den første Glenn Anton boken var den beste. Aner ikke hvilket forlag som har gitt dem ut.

Bøkene er anmeldt av Line

 

ung.no

 

Shopaholic (serie)

Bok "Shopaholic" Shopaholic

Shopaholic

Av: Sophie Kinsella

Noen ord om boka:

Shopaholic-serien, som består av fire bøker hittil, er en serie som handler om den shoppinggale Becky Bloomwood og hennes eventyr. Sophie Kinsella, forfatteren, har fått mange gode tilbakemeldinger fra både lesere og kritikere, og jeg synes ikke det er rart at bøkene har blitt bestselgere. Som de fleste andre bøker, bør Shopaholic bøkene leses på originalspråket, nemlig engelsk. De er ikke vanskelige å komme seg igjennom og de fleste klarer å lese dem på engelsk. Man bør like shopping for å lese shopaholic bøkene for da kan man lettere identifisere seg med Becky og hennes til tider litt crazy oppførsel.

Bøkene er anmeldt av Kine-Elena

 

ung.no

 

Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok Anne Franks dagbok

Anne Franks dagbok

Av: Anne Frank

Noen ord om boka:

I dei fleste bøker kan du berolige deg sjølv med at det berre er fantasi om det blir for skummelt, men ikkje i denne. Denne historia er sann. Anne Frank var ein jøde som levde i dekning i Amsterdam under den andre verdenskrig. Ho skreiv dagbok i to år, og det er vanskelig å forestille seg kor grusomt hun hadde det. Her kan du i alle fall få eit inntrykk.

Boka er anmeldt av =p b=

 

ung.no

 

Nemi

Tegneserie Nemi (Lise Myhre) Nemi

Nemi

Av: Lise Myhre

Noen setninger om tegneserien:

Heilsvart og kvitsminka, røykandes og drikkandes, glad og undrandes, metall og nattevandring. Med Nemi fekk gothkulturen eit andlet.

Denne anmeldelsen var fra =p b=

Hovedpersonen heter Nemi. Hun er en goth-jente i tenårene. I tegneseriestripene blir man kjent med venninnen hennes Cyan og livet til Nemi. Situasjonene som utspiller seg i serien, foregår mens Nemi tilbringer tid med vennene sine.

Jeg har lest serien i ca. 2 år etter et tips fra bestevenninnen min. Nå er jeg kjempefan av Nemi. Jeg anbefaler serien på det varmeste.

Denne anmeldelsen var fra Veronika

 

ung.no

 

Tusen biter (serie)

Boka Tusen biter Tusen biter

Tusen biter

Av: Kjetil Johnsen

Noen ord om serien:

Tusen Biter er en ungdomsserie med noe og tjue lettleste bøker for ungdommer, jeg vil anta mest jenter, men med disse fikk jeg startet lesegleden blant guttene i klassen min så jeg vil tro den passer for alle :)

Serien handler om tenåringer (selvfølgelig) og alle deres problemer. Gjennom serien møter du en klasse som begynner i åttende, og deres venner og bekjente som er en gjeng, mildt sagt fargerike personer. Alle med sine problemer og personligheter. De siste bøkene blir litt overdrevne kanskje, men det gir deg et innblikk i en annen verden nærmere den de fleste av oss kjenner. Alt som skjer gjennom de tre årene personene i bøkene er med oss gjør at det er trist og lese de siste sidene i den siste boka. Hver bok er oppkalt etter en sang som på en eller annen måte har noe med den boka som heter den sangen. Jeg må innrømme at jeg nesten gråt da jeg innså at det ikke kom flere. Men I den siste boka står e-mailen til forfatteren, som lovte meg at en lignende serie skulle komme ut i sommeren som var nå. Vi får se hva som kommer:)

Boka er anmeldt av Victoria

 

ung.no

 

Asterix og Obelix (tegneserie)

Asterix Asterix og Obelix

Asterix og Obelix

Av: Rene Goscinny og Albert Uderzo

Noen setninger om tegneserien:

Den er fra år 50 f.Kr. Fortellingen foregår i Gallia (dagens Frankrike). Hele Gallia er erobret av romerne, bortsett fra en liten gallisk landsby der Asterix og Obelix bor. De er omringet av fire romerske leirer, Aquarium, Barbarium, Laudanum og Lillebonum som hele tiden prøver å erobre gallerlandsbyen, men uten hell. Det bor også en trollmann i landsbyen, han heter Miraculix. Han lager en styrkedrikk som gallerne drikker før de går i kamp mot romerne, og vinner. Det er ofte slåsskamper inne i landsbyen også. De starter som oftest av at trubaduren Trubadurix deler en av sine grusomme sanger med resten av gallerne.

Anbefaler på det sterkeste å lese om Asterix og resten av gallerne og alt det sprøe de detter oppi.

Tegneserien er anmeldt av Ida-Kristine

 

ung.no

 

Blålys (serie)

Boka \"Alarm\" Alarm bok

Alarm bok

Av: Margit Sandemo

Noen ord om bøkene:

Dette er ikke om en enkelt bok, men om serien blålys av Margit Sandemo. Det er seks bøker i denne serien, som skildrer jobben til ambulansearbeidere, og de som jobber på AMK. Selv om det kan virke som en veldig alvorlig bok, så er det både spenning og humor i tillegg.

Det er en liten oppsummering først i hver bok, slik at man kommer inn i historien selv om man ikke har lest alle bøkene. Jeg har lest alle bøkene flere ganger, og håper andre også finner disse bøkene morsomme og spennende!!

Bok 1 : Alarm

Bok 2 : Anrop

Bok 3 : Vennskap

Bok 4 : Nødsignaler

Bok 5 : Stjernestøv

Bok 6 : Glimt av evigheten

Bøkene er anmeldt av Hilde

 

ung.no

 

Rødhette

Bok Unni Lindell Rødhette

Rødhette

Av: Unni Lindell

Noen ord om boka:

En av de beste bøkene jeg har lest er Unni Lindells "Rødhette" :). Boken handler om en kvinne som i sitt blinde hat til menn dreper dem. Morderen er en av tre søstre, men vi vet ikke hvem. Alle har de hatt heller uheldige hendelser med det andre kjønn, og har flere grunner hver til å vise sterk avsky. Er det storesøster Judith, som er fotograf, er det jordmoren Lisbeth, eller er det Carol, som er narkoman?

Boka er anmeldt av JulieVar dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
J16
1
01.12.2018 16:34:46
Jeg anbefaler å lese: - Anne Franks Dagbok - Saras Nøkkel av Tatiana de Rosnay - Alle ungdomsbøkene til John Green (spesielt The Fault In Our Stars) - Fangirl av Rainbow Rowell - Harry Potter av JK. Rowling (7 bøker) - Percy Jackson av Rick Riordan (5 bøker) - The Kane Chronicles serien av Rick Riordan (3 bøker) - The Heroes of Olympus av Rick Riordan (5 bøker) - Magnus Chase av Rick Riordan (3 bøker) - The Trials of Apollo av Rick Riordan (hittil 3 bøker, men det kommer mest sannsynlig 2 til) - The Hunger Games av Suzanne Collins (3 bøker) - Twilight av Stephenie Meyer (3 bøker) - Divergent av Veronica Rott (3 bøker) - The Selection av Kiera Cass (6 bøker) - Katja av Ellinor Rafaelsen (dette er en litt eldre serie som jeg selv er veldig glad. For noen år siden så fikk jeg alle bøkene i denne serien av mamma fordi hun hadde fått dem da hun var på min alder og jeg ble helt forelsket i dem! Det er så vidt jeg vet 20 bøker i alt! Det kan være vanskelig å få kjøpt dem noen steder, men du får mest sannsynlig tak i dem på biblioteket) - I tillegg er jeg en veldig stor fan av William Shakespeare og anbefaler derfor å lese Romeo og Julie, Hamlet, En Midtsommernattsdrøm og Macbeth (disse anbefaler jeg til de litt eldre her på siden)
Rebzter03
1
20.07.2017 11:55:10
J...je...jeg liker best å lese tegneserier, jeg...
Å shit!
1
27.12.2017 18:08:32
Kjenner deg jo! Halla, det er Kim :D

Fan
1
25.04.2017 20:29:19
Jeg syns at "All the bright places/Dager med blå himmel" er en helt fantastisk bok. Den så kjedelig ut på starten, men det var den virkelig ikke. Den var fantastisk bra, og jeg elsket alt ved den. Den handler om en gutt og en jente som forelsker seg. Gutten tenker mye på døden, og er bipolar, mens jenta har mistet søsteren sin i en ulykke. Sammen besøker de flere steder sammen, og den er utrolig fin. Jeg vet at den ser kjedelig ut både i utseende og handling, men den er helt fantastisk, og jeg anbefaler alle å lese den!!!!
Hel***e
2
10.09.2015 23:36:14
Jeg vil anbefale Imorgen er alt mørkt den er en norsk bok som er skrevet av Sigbjørn Mostue. Denne boken børr du være minst 12 år for å lese er en ganske skummel bok syntest eg og er 13 år
Jente 13
5
06.09.2015 02:16:04
Gone serien skrevet av Michael grant er en utrolig fengende serie som dere garantert vil elske! Best av alt: de her rundt 450sider !!
Enig!!!
4
19.09.2015 18:47:44
Ja, ja, ja!!! Michael Grant sine bøker er helt fantastiske! Nesten ingen andre forfattere skriver så ekte; de er helt fantastiske!
Mine favoritter
5
20.11.2014 20:22:14
Jeg anbefaler hunger games triologien og The maze runner! Det er kjempe bra bøker!
Lesehest 2
4
11.02.2014 21:57:27
Hei Lesehest! Det er mitt kallenavn også :P Den Røde Pyramiden er skrevet av Rick Riodan, og serien er Kanekrøniken. Den handler om 2 søsken, den ene som har levd livet sitt hos besteforeldrene, og den ene har vært og fartet med faren sin. Det viser seg at den egyptiske mytologien er sann. Og de er innviklet inn i den. Snart skjer det mye spennende, faren forsvinner, og katten er plutselig ikke en katt lenger. DU MÅ LESE DENNE BOKEN, OG ALLE RICK RIORDAN SINE ANDRE BØKER! Sann som Percy Jackson. Håper det var godt nok forklart ;)
Lesehest
2
11.02.2014 18:16:51
Hei jeg lurer så sykt mye på tema og budskap i boken "den røde pyramiden". Er det noen som bare gidder å skrive et par setninger om det?
jeg leste en DRITBRA novelle i dag!
1
30.01.2014 20:42:13
ja jeg søkte på novelle på google for å få inspirasjon til å skrive en egen novelle. jeg fant en novelle å begynnte å lese den. Jeg anbefaler den sterkt! Jeg begynte å gråte når jeg leste den, men det kan vel være fordi at tvillingen min het akkurat det samme som personen som døde i fortelingen nemlig "Tomas" og tvillingen min er død :'( hvis dere leser novellen, fortell meg hva dere synes om den:) link til novellen: http://www.skoleforum.com/stiler/novelle/det.aspx?id=4737
Lesehest
3
17.01.2014 23:01:10
Dere bør virkelig lese Rick Riordan - Percy Jackson Rick Riordan - Kanekrøniken Harry Potter Gone Mitt Bankande Hjarte Twilight Uglies ( triologi) Dødslekene For mindre barn : Anne Cath. Vestly Dette er bøker som virkelig anbefales!
Daniel
3
06.01.2014 01:31:32
Jeg anbefaler alle Rick Riordian sine bøker. Alle John Green sine bøker. House of Night serien, Gone serien, Alex Rider serien, Star Wars bøkene, Og Eirik Newth sin bok "Fremtiden".
Jente 14
1
30.12.2013 01:55:11
"The perks of being a wallflower" er virkelig ei bok jeg anbefaler! Også "The fault in our stars" er ei veldig god bok
Marte
1
20.12.2013 00:27:12
Jeg har lest rundt 50 bøker i år, og da snakker vi alt fra THG, TMI, TID, Vampire Academy til The Fault in Our Stars, Anna and the French Kiss, Eleanor and Park og Walking Disaster. Men den beste boken jeg har lest i hele år må være The Book Thief (Boktyven) den som kommer ut på kino til neste år. Den anbefales ALLE å lese, passer for alle, uansett hvilken sjanger du foretrekker.
Hmmmm
1
20.11.2013 17:55:00
Jeg er nummer fire, høsten, inn i elden og flere, men husker ikke navnet deres. :)
Anni
3
27.10.2013 18:29:07
De som liker fantasy bøker bør lese; The House of Night-serien, Dødslekene-serien, Percy Jackson-serien ogSkyggejegerne-serien.
Lesefrik
1
10.03.2014 19:13:32
Dødslekene er ikke fantasy. De er mere science faction/ action/ spenning
Ida
3
29.09.2013 09:33:44
The Fault in Our Stars av John Green. Les den og gråt.
Lese nerden
3
24.09.2013 23:06:01
Rick Riordian's Percy Jacson, Heroes of Olympus og kanekrønikken. Delirium av Lauren Oliver er også bra. Divergent er bra. The Hunger Games, Skyggejegerne og Samuel Sekel er også ganske gode bøker:) Men du burde lese Harry Potter også. Og hvis du liker overnaturlig drama må du lese Merket av Kristin & P.C Kast.
Jenta som liker å lese!
2
31.08.2013 12:31:03
Demonenes by av Clarrisa clary Nelias gåte , nelias natt og Nelias sorg av Gro Fykse
Malin
1
21.05.2013 17:35:14
Lobotomisten av Erik Husby Sæther var midt i blinken for meg. Bruken av forskjellige perspektiver av en og samme sak, osv fengtte meg veldig. Og bare hvordan man går inn i hvordan mennesker kan ville hjelpe andre, men ende med å gjøre ting så inni granskauen katastorfalt
gutt 16
3
03.03.2013 15:41:06
det var ikkje så masse krim her. hva med harry hole bøkene, honningfellen osv alle er bra bøker.
amal
1
27.11.2012 18:19:19
elsker den engelske serien "fallen" av lauren kate, den er bare på engelsk. fordi den ikke oversat til norsk ( Den er drit bra) jeg dævver hver gang jeg får høre navne til boka. (det handler litt om forbudt kjærlighet, akurat som Twilight.)så hvis du liker twilight kommer du garantert til å like denne boka( hvis du leser engelske bøker.
Hehe
3
18.10.2012 16:24:27
Vil gjerne anbefale en bok kalt Delirium av Lauren Oliver. Det er en utrolig fin kjærlighets bok. Passer utrolig bra til alle som likte dødslekene.
skjer med fantasy da?
2
16.10.2012 21:40:35
Skjer med fantasy da? Alle foreslår jo bare fantasy jo... Er det ingen som liker litt sånn... Hva skal man kalle det, vanlige bøker? Seff er jeg big fan av tolken og j.k rowling og sånn, men jeg vil heller foreslå andre bøker, for fantasybøkene har alle hørt om fra før. Så jeg foreslår: 1. Han bare falt 2. Himmelstøv 3. 23-salen (favoritt boken min. Eller en av dem i hvert fall.) 4. det er mitt liv. 5. Hjemme er et annet sted 6. vi var fem. 7. Du kjenner meg ikke. 8. Ekspert på å rødme. (kul bok, veldig dyp på en måte.) 9. Drapene i barvik. 10. BH-er og besvergelser. 11. Carries dagbok. 12. Hvite niggere. 13. det mangler en terning. (hehe, er veldig fan av svenske forfattere og ambjørnsen. 14. tretten grunner hvorfor. (Jeg tror i hvert fall den heter det, men på engelsk heter den i hvert fall 13 reasons why.)sånn, veldig gøye og fine bøker. Hvis dere lurer på hva de handler om så bare søk på google. :)
linnea
2
03.10.2012 22:59:37
Jeg vil anbefale at dere leser De udødelige.Skrevet av Alyson Noel.Er en serie med 6 bøker.De er kjempebra og du blir helt hekta.Jeg klarte ikke å legge den fra meg,og tenkte på den hele tida,selv etter at jeg hadde lest den.Er kjempebra skrevet,og slår både Dødslekene og House of nightbøkene.Så dere må bare lese den.Passer best for jenter mellom 11-17 år.Anbefales på det sterkeste.
Madeleine
2
17.08.2012 13:08:59
Jeg leser boken Røbinrød og den er dritbra.
Maribella ; )
4
16.05.2012 13:52:53
Halla folkens ; ) Perfekt kjemi, Grenseløst kjærlighet,Brennende hjerter! Av: Simone Elkeles er awesome og jeg anbefaler den til jenter og gutter på alder 13 og oppover ; )
jente
2
14.04.2012 23:45:03
Jeg vil anbefale alle å lese bøkene til Camilla Läckberg! Kjemebra!
Kate
3
14.04.2012 23:34:23
Anbefaler "Himmelen begynner her" av Jandy Nelson. En utrolig fin bok om sorg, savn, forelskelse, begjær og sjalusi. Den er kjempefin, og jeg begynte å gråte første gang jeg leste den. Anbefales på det sterkeste!
Jente 12
2
11.04.2012 19:13:23
En bra tegneserie å lese: Naruto
Anon
4
10.04.2012 21:21:30
Spesielt til de som ikke har sett eller lest Harry Potter-bøkene og -filmene og enda mer spesielt til de som ikke vet hva Harry Potter handler om: LES BØKENE FØR DU SER FILMENE!!! Ikke bry deg om at bøkene er tykke eller at du ikke liker fantasy. Lån enern på biblioteket eller kjøp den eller lån den av noen andre. Bare start på den...du kommer til å bli heeeelt hekta! Jeg innbildte meg at jeg ikke likte fantasy helt til en dag jeg ikke visste hva jeg skulle lese og startet på den. Jeg leste alle syv bøkene ut på tre uker og var i en helt annen verden alle tre ukene. Harry Potter bøkene andbefales VIRKELIG!
Bok-nerd
2
10.04.2012 19:59:06
Tolkien's bøker anbefales virkelig. I tillegg er Tore Renberg en god forfatter, og Anne Franks Dagbok er rørende!
jente 13 år
2
08.04.2012 15:22:16
For jenter i 11 - 14 års alderen vil jeg anbefale bøkene man får i GIRL:it (het TL klubben før). De handler mye om kjærlighet, familie, problemer, vennskap, mobbing og tenåringsliv. De beste bøkene jeg har lest i GIRL:it er: Stjerne dryss sceneskrekk og trøblete gutter, glatta bakker store forhåpninger og drømmegutten, Poppys nye liv, Drømmesommer, Gutten på sykkelen, Vennskapets makt, Forsvunnet og Ekte kyss smaker bedre. :-) www.girlit.no
Ragnhild
1
07.04.2012 21:02:15
Mange har sett eller hørt om filmen, men jeg synes bøkene er best! The Hunger Games, Catching Fire og Mockingjay. Hunger Games, eller dødslekene på norsk. Jeg anbefaler engelsk!! :)
Mona
2
07.04.2012 20:32:52
Jeg er 15 år og leser mye, dette er mine favoritter: Dødslekene (triologi) Ringenes herre (triologi) Hobbiten "Harry Potter" serien Darlah 172 timer på månen "House of night" serien "De udødelige" serien Jeg elsker New York Den siste lærling Cassies valg "Twilight" serien Disse bøkene anbefales sterkt :)
Sad girl
1
07.04.2012 18:20:20
Nemi
Sara
4
30.01.2012 00:11:36
Twilight, House of Night og True Bloo er veldig bra serier! Og Sara's Nøkkel er utrolig bra! husker ikke forfatteren til denne boken..
lol haha
3
27.01.2012 15:12:19
House of Nigth serien er den beste. Det handler og ei jente ved namn Zoey. Zoey var ei vanlig jente til ein skoledag da ho blei merket som VAMPYR, men hun er ikkje noken vanleg vampyr hun styrer elementene jord, luft, vann, ild og sist men ikkje minst ÅND. Det er spennende og romantisk på same tid. BRA BRA BRA BØKENE: 1 og 6 er best, men 1 er best! 1. Merket 2. Bedratt 3. Utvalgt 4. Utemmet 5. Jaget 6. Fristet BESTE BOKA 7. Brent 8. Våknet
isv123
3
27.01.2012 15:00:49
Boka Den røde pyramiden er kjempe bra!!! Det handler om to søsken som bærer guder inni seg :O Det handler om det gamle Egypt, Guder og masse MAGI ooggg utslettelse av verden. Det er same forfatter som i bøkene om Percy Jacson.
Jente 14
1
19.12.2011 20:06:56
Trodde Twilight var beste boken helt til jeg leste verten/the host av samme forfatteren. slo ærlig talt twilight noe så sykt, og den er nyere enn twilight. The hunger games og Darlah er også bra bøker. er du mørk redd, og får fort mareritt - ikke les Darlah ;)
prudence
1
12.12.2011 18:50:26
jeg vil anbefale ever for alltid i de udødelige serien.(og alle de andre bøkene) LITT OM BOKA:) Ever bloom havner i en bilulykke.familien hennes dør men hun overlever.allerede på sykehuset begynner rare ting å skje hun kan se auraen til folk høre tankene deres og se hele livshistorien deres bare ved å ta på dem.hun starter å unngå folk og blir erklert en freak på den nye skolen sin.men så kommer DAMEN AGUSTE han er utrolig pen snill og hun kan ikke lese tankene hans.hvorfor? hun blir dypt forelsket i han.men han er så spesiell, hun tror hun vet hva han er men hun tar feil... en utrolig bra bok om evig kjærlighet.personlig synes jeg at den ligner på twilight bare litt bedre:) den er mest er jente er kanskje litt klissete for gutter:)
Astrid :D
1
23.11.2011 18:16:42
Jeg anbefaler helt klart House of Night:) Det er en vampyrserie det nymerkede Zoey må ta mye ansvar på så kort tid. Hun er en uvanlig yngling (Ikke utvokst vampyr)og har et ferdig utviklet merke, og blir derfor stirret på og forventet mye fra. Men vil Zoey takle de høye forventningene og ondskapen som truer på skolen? Det er 8 bøker og de er fra Cast :) Men vil
Mjau Bokleseren
4
08.11.2011 20:09:42
Jeg vil anbefale 4 bøker 1: Gone serien Plutselig er alle over 15 år forsvunnet! Dyr muter, barn må lære å klare seg selv. Noen utvikler spesielle evner. Et monster, som kalles mørket lokker på de stakkers barna som er igjen. Og når du blir 15, forsvinner du som alle andre. Dette er en kjempebra bok. Den forteller om når unge mennesker må ta til drastiske situasjoner, og kjempe mot undskap. Støtte hverandre! Kjempe bra! 2 Dahrla 172 timer på månen Et stort lotteri er på gang! Du kan vinne en tur til månen. Til slutt er det tre ungdommer som blir trukket ut. Mia fra Norge. Antonie fra Frankrike og Midori fra Japan. Hele verden sitter ytterst på stolene når oppskytningen skal skje. Men på et gamlehjem, sitter en gammel senil vaktmester, som ikke engang husker sitt eget navn. Men det er en ting han huske: mennesker må aldr! dra tilbake til månen, for det vil bety slutten p alt! Men nedtellingen har allerede begynt 6EQUJ5 Dette er skrekk på det skumleste. Du tør ikke se deg i vinduet etter å ha lest denne. Helt fantastisk! 3 Dødslekene Triologi Dødslekene er skrevet av den amerikanske forfatteren Suzanne Collins. De tre bøkene er: dødslekene, opp i flammer og fugl føniks Nordamerika finnes ikke lenger. Det er bare et mediastyr demokrati som styres fra den fryktelige Capitol. Rund er det 12 distriker. Distriktenes ansvar er å lage mat og ting som innbyggerne i Capitol trenger, men distriktene selv er fattige. Hvert år arrangeres lekene. For å vise distriktene at ingen kan stå opp i mot Capitols styrke. Reglene er enkle: den siste deltageren som står levende igjen er vinneren- og lekene sendes på dirketesendt tv Katniss fra fattige distrikt 12 jakter ulovlig utenfor distriktes murer for å holde seg selv og familienhennes i live. Når søsteren hennes blir trukket ut til å delta i dødslekene, tar hun plassen hennes. Sammen med Peeta Mellerk må hun kjempe for livet, for å kome seg levende igjen. Denne boken er veldig trist, men har også en veldig god moral. Annbefaler på det sterkeste! 4 Shoppoholiker serien Rebecca Bloomwood er helt bestatt av shopping! Hun tenker ikke på noe annet. Kredditten er brukt opp, banlken ringen og ingen penger. Men hva gjør vel det? det er Becky! Dette er en humoristisk om morsom bok, burde leses!
mystik:)
2
29.10.2011 17:05:38
Favoritbøkene av alyson noel de udødelige serien -Ever foralltid -blå måne -skyggeland mørk flame/sort ild
Hei
4
17.08.2011 09:41:24
Disse bøkene er verdt å sjekke ut : Sagaen om Darren Shan (Yndlingsbøkene mine xP) Septimus Heap Serien. The Hunger games triologien. Saga of Larten Crepsley (Vetke når den kommer på norsk] Harry Potter ofc :D Hobbiten Narnia krønikene Den mørke materien Darlah Percy Jackson serien Inheritance serien. Tidshjulet serien (Wheel of time) ....Ja det var disse jeg husket nå :)
Ikke glad i å lese
1
27.12.2017 18:06:34
Takk for svar, men er ikke fan av bøker :D
Jentax3
1
15.06.2011 07:26:28
Noen som har lest "Alle sjelers natt" av Deborah Harkness? Fikk øye på det første gang jeg gikk inn i butikken. Handler om hekser, vampyrer og demoner. Det begynner med Diana Bishop som er alkymiforsker, og heks, men hun vil ikke bruke magi (får vite hvorfor i boka og mer om det.) En kveld finner hun et gåtefullt manuskript,som er forhekset, og ingen har klart å finne boka eller bryte forhekselsen på flere hundre år. Men det klarte Diana uten å egentlig vite det selv. Hun leverer boka tilbake og etter det begynner masse å skje: det dukker opp både andre hekser, vampyrer og demoner i byen (i Oxford)som følger etter henne, for å få tak i henne og boka. I tillegg møter hun den unge professoren: Matthew Clairmont, som egentlig også er etter boka, og derfor begynner han å gå etter henne. Og seinere blir de "venner" og Matthew begynner å føle at han må beskytte Diana. Noe som ikke er vanlig mellom en heks og en vampyr. Det blir flere problemer: De to tvinges på flukt. Men det er først da kjærlighet mellom dem viser seg å være knyttet til manuskriptet, at Diana og Matthew for alvor blir midtpinktet i et livsfarlig spill. "Like magisk som Harry Potter og Twilight... En uimotståelig historie om Heksekunst, vitenskap og forbudt kjærlighet" - People - Det er en trilogi, kan ikke vente på neste bok!!
engel
4
08.06.2011 15:24:52
Anbefaller alle som ikke har lest twlilight om at de skal lese den. Det er den beste boka jeg noen gang har lest. Har lest bøkene 10 ganger uten at jeg har blitt lei dem.
ELSKER BØKER
3
06.05.2011 14:37:28
Sagaen Om Isfolet er best!!!! passer ikkje for de under 13år då men.....
Skrue McDuck`s liv og levnet
3
06.05.2011 00:24:44
Skrue McDuck`s liv og levnet av K. Don Rosa hadler om livet til tegneserifiguren Onkel Skrues liv fra begynnelse til nå. Den er veldig god for de som elsker Donald tegneserier. Den er skrevet på en litt mer voksen måte, noe Rosa alltid gjør i sine serier. Jeg har lest den 14 ganger, og skal snart starte enda en gang. Generelt anbefaler jeg Donald Duck og andre Disney Historier. Man blir aldri for gammel for Donald! Min samling består av omtrent 200 Donald-blader, 250 Donald-pocketer, 70 Skrue pocketer og alle mammutbøkene. + alle de fleste større og mer sjeldne bøkene.
meg, meg, meg, meg, meg
4
03.05.2011 15:48:18
hobbiten av J.R.R tolkien er en ekstremt bra bok, anbefale alle å lese den
jente 15
4
27.04.2011 18:11:43
twilight er boka alle må lese!!
Gutt 83
1
27.12.2017 18:07:18
Neida, fritt land :D Det kjempet jeg før, da jeg var ung. før :D

Spørsmål og svar

Har dere noen tips til bøker?
Hei Det er litt vanskelig å komme med konkrete tips ettersom jeg ikke vet hva du liker av ting du har lest før. I tillegg finnes det jo mange sjang...
Trenger tips til en bok som er litt lik "Skyskraperengler".
Hei Jeg er redd jeg ikke har noen konkrete boktips til deg, men du kan jo prøve Ønskebok en gang og velge litt andre stikkord. Du kan også snakke ...
På skolen skal vi lese en roman denne høsten, men jeg vet ikke hvilken jeg skal velge.
Hei! Kanskje du kunne lese "Mannen som elsket Yngve" (Tore Renberg), "Sinnsykt forelsket" (Katarina von Bredow) eller "Vinneren tar alt" (Kari Sver...
Tips til god bok. Likte oppvekstromanen "Pakkis".
Hei Boka "Pakkis" er en kjent oppvekstroman som mange har lest og likt veldig godt. Vårt beste tips er å gå inn på nettstedet Ønskebok (onskebok...
Jeg blir bare mer og mer gal av og shoppe er det normalt?
Hei Takk for spørsmålet!Jeg tror du er skikkelig normal. Om jeg leser spørsmålet ditt rett, sier du at du blir gal AV å shoppe. Da tenker jeg de...
Tips til bøker jeg kan lese.
Hei Det beste tipset vi har er å høre med venner hva de leser. Et annet tips er å høre med de som jobber på biblioteket - de har god oversikt ov...
Når kommer arven (eragon) bok 4 på norsk?
Hei Bok fire skal i følge hjemmesiden komme (først på engelsk) i november 2011. Når den kommer på norsk har jeg dessverre ikke noen informasjo...
Har lyst til å bli leseombud.
Hei Du kan lese mer om hvordan man blir leseombud i denne artikkelen. Det står, så vidt vi kan se, ingenting om at du må ha fylt 18 år, men ta ko...