Hopp til hovedinnholdet

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no
SEND OSS NOVELLA DI: Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned.

Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Offentlig og kvalitetssikret
Kontakt redaksjonen ung.no
SEND OSS NOVELLA DI: Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned.

Send dem til redaksjonen@ung.no

Legger vi ut novella di, sender vi deg en hilsen med ung.no-effekter i posten. Derfor trenger vi navn og leveringsadresse i e-posten sammen med novella di. Husk å sende novella i et standardformat vi kan lese (f.eks. *.doc) eller lim den inn i e-posten din. Send gjerne et bilde du mener passer til teksten, du må da ha tatt bildet selv slik at du eier rettighetene til det.

 

Rettigheter?

For å beskytte de som sender inn noveller, oppgir vi bare fornavn eller kallenavn til den som har skrevet novella. Husk at så lenge novella (eller annen tekst) blir liggende ute på nettet, kan i praksis hvem som helst kopiere den - selv om det ikke er lov.

Vi vil ikke videreformidle eller selge novellene videre dersom det kommer forespørsler om det.

 

Uredigert

Novellene legges ut uredigert. Det vil si at vi ikke sletter, retter eller endrer på dem før de legges ut.

 

Tenk kreativt

Tema bestemmer du selv, og novella di kan handle om noe morsomt, trist, vakkert, spennende, fantastisk eller lignende. Vi oppfordrer deg til å tenke kreativt og annerledes når det gjelder valg av tema til novella. Vi får inn mange noveller som handler om triste ting, og ønsker derfor gjerne flere noveller som er mer positive eller nytenkende.

 

Hilsen

Signatur Redaksjonen, ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
VOLD
1
14.01.2019 03:34:44
Jeg holder fast rundt beina mine og hode bøyd ned, mens jeg sitter innelåst på badet. Det smeller og dunker hardt i døren. «Nå kommer du til hælvete ut med en eneste gang» roper pappa med høy og mørk stemme. Jeg kan se for meg de sinte ansiktet til pappa med de store strenge øynene. Tårer renner nedover skinnet mitt, og ned på buksen. «Dette skjer hver gang» tenker jeg inni meg. Kanskje om jeg bare kunne komt meg ut vinduet og løpt langt vekk, men da hadde han sett meg utenfor og løpt etter meg. Her inne er jeg tryggere. Hver gang det smeller i døren kvepper jeg til. Utenfor døren roper pappa masse stygge ting og han banner og skriker. Han sier at jeg udugelig som datter og forteller meg at jeg like godt kan flytte ut fordi han ikke vil ha meg der lenger. Det får jeg høre ofte. Jeg holder foran ørene mine. Han gir seg ikke heller. Klokken er 2 og jeg skal på skolen i morgen. Jeg er utslitt. Etter litt tid gir han seg og det blir stille. Jeg tørr ikke å åpne døren. Tenk om han står der. Jeg ser opp og reiser meg sakte opp. Jeg ser meg selv i speilet og ser et ødelagt ansikt. Blod og tårer renner fra ansiktet mitt. Blåmerker begynner også å vise på armen min og det er tydelig et hånd merke. Det dunker. Jeg tar litt papir og tørker ansiktet mitt. Jeg griner stille og vil jeg vil bare skrike ut, men holder pusten min. Jeg klarer så vidt å holde igjen. Det går noen minutter før jeg forsiktig låser jeg opp døren. Hjertet mitt banker fort. Alle lysene er slukket. Jeg går med raske skritt inn på rommet, lukker døren og legger meg under dynen. Så sovner jeg. I morgen er alt glemt igjen.
ukjent og kul gurl
1
09.01.2019 22:07:29
Eksamensnerver
En siste tåre rekker å trille ned før jeg tar hånden for øynene, og tørker den bort så raskt jeg bare får til. Armen blir klissete av tårene som nå er blandet av mascaraen fra øyenvippene. Jeg bestemmer meg for å tørke det med den hvite genseren min. Ikke mitt smarteste valg, men til mitt forsvar så hatet jeg virkelig den genseren. For det var den genseren jeg hadde på meg da jeg så deg for første gang...

Jeg fjerner tanken om deg, du får ikke lov til å være der engang. Du er virkelig ikke verdt det, en ekkel drittsekk jeg ikke har ord for. Nå sitter jeg her, og du er her du og. Nei, fysj jeg rister på hodet og sukker. En kaldt hånd rører meg på ryggen, og jeg snur meg raskt for å se hvem det er. Jeg hører en pipende stemme si, «Hallo du må følge med i timen assa, Bjarne er veldig streng og du vil jo ikke…» «Det går bra» avbryter jeg henne. Jeg prøver å ikke virke så trist i stemmen, for jeg vet at hun kommer til å mase om at jeg juger. Hvem faen bryr seg om Bjarne, hvem faen bryr seg om noen ting lenger? Alt er så fortapt, dumt og stygt. «Ugh» sukker jeg lavt sånn at ingen hører det, men dekker det over med litt hosting. Selvfølgelig har ikke mitt nepehue av venninne snudd seg, for hun sitter fortsatt å venter på at jeg skal utfylle min «Det går bra». Hun sitter til venstre for meg, men jeg nekter å bøye hodet mitt. Jeg later som om jeg ikke har sett henne, men hun stirrer så fælt. Jeg himler med øynene og snur meg mot høyere, helt til at jeg ikke lenger kan se henne. Jeg vil bare hjem, sove og drømme det vekk. Jeg ser på klokken, tiden går sakte. Timen virker evig lang, ordne, stemningen og alt virker helt jævlig. Det verste er neppe timen, men det faktum at han er her. Han turte faktisk å møte opp etter det han gjorde mot meg, han er her liksom. Men han bryr seg neppe. Tvert imot, han virker faktisk kjempe glad. Han stråler og småflirer for seg selv. Han snakker også mer enn vanlig i timen. Ikke at jeg bryr meg om det jeg sier, fordi han er en dust. Av og til løfter jeg blikket mitt, og ser han se på meg. Han slenger et smil. Æsj, hvordan våger han. Jeg smiler ikke tilbake. Hva faen forventer han? Skal jeg smile tilbake etter det han har gjort meg???


Når timen endelig er ferdig. Pakker jeg tingene mine så fort som jeg bare klarer. Jeg prøver å gå ut, forsvinne, bare komme meg vekk fra det monsteret. Men selvfølgelig rekker jeg ikke det, for rett bak meg står han allerede klar. Pusten blir tung. Hjertet dunker, dunkene treffe alle punkter i kroppen min. Jeg kan føle pannen svette, og øynene bli fuktige. Jeg klarer ikke å få ut et ord, jeg klarer ikke gå. Jeg kan ikke, beina sitter fast i bakken.

Alle de andre har forlatt rommet, vi to er alene. Han kommer enda nærmere. Så nærme at jeg kan føle den ekle ånden hans, kaffe. Æsj, de gule tennene hans glinser av spytt. Det rufsete oransje håret og det runde hodet. Brillene som er plassert så langt ned på nesetippen, at den så vidt holder på å falle av. Fyfaen, en ekkel gris tenker jeg. Han åpner opp munnen, og i det han snakker begynner magen min å gjøre vondt. «Hei Marie! jeg ville bare informere deg om at eksamen er neste uke på onsdag. Møt presis, og husk på å gjøre ditt beste». Jeg nikker, og slenger et skeivt smil. Jeg klarer å få løsnet føttene, og begynner å gå sakte ut av rommet. Jeg er akkurat klar for å lukke døra før jeg hører han snakke lavt «Om det blir stryk på eksamen igjen, har jeg noe annet du kan få styrke på».
(Red.: Hvis du ønsker å sende noveller til oss, er det fint om du sender den på redaksjonen@ung.no)
learning kills
0
18.10.2018 20:55:07
En vanlig dag på en skole. Alle sitter i et klasserom og kjeder seg i mattetimen. alle elevene i klasserommet holder på å sovne. læreren snakker med hypotesene stemme. da plutselig hører de noen roper nei ikke gjør det. det er nesten som et skrik. hva skjer. plutselig hører de skritt, skrik og smell. hva skjer. alle gjemmer seg under pultene og døra låses. de hører skrik, smell og skritt og smell som bommer. plutselig kommer det skritt mot døra. alle blir musestille. i klasserommet holder alle for munnen og gjemmer seg. men hva holdt han mannen. da går det opp på at det var et våpen. en av elevene gipser. mannen hører det, men han prøver p komme seg inn. KABOOM! døra ble skudd opp. alle løp vekk. alle døde fulle av blod skudd. THE END!!!!!!!!!!!
Serdumegnårduserpåmeg
1
06.06.2017 16:39:37
Ung, dum og uerfaren Hvor mange ganger skal man feile før man lærer? Er det en feil når du gjør samme tabben tre ganger? Hvor går grensen fra at det er greit å feile, å at du ikke feiler lenger? Hvor mange ganger skal man falle, og er det en selvfølge at man selv skal klare å reise seg hver gang? Vi ler, vi gråter, å vi blir sinte. Pluggene tenner oftest lett, eller aldri. Når de først tenner, er det unngåelig at det ikke går utover noen. At det ikke lager skader, men du egentlig ikke mener noe vondt. Vi er sårbare, noen mer enn andre. Noen klarer å skjule det, andre bryr seg ikke noe om å vise det. Vi er unge, vi er dumme, å uerfarne. Vi faller, vi reiser oss. Erfaringer plukker vi opp på veien. Vi vokser, vi får forståelse, kunnskap, litt etter litt slår vi gjennom. I alt dette, er noen av oss desperate. Vi er redde. Vi er usikre. Å noen er redd for at ensomheten skal komme krypende. Mange er alene, å når de ikke er det. Så føler de seg alene allikevel. "Det er sunt å være alene". At folk kan si å mene det, det er noe jeg aldri vil forstå. Hvordan vender man seg til å føle på ensomhet. Er det meningen at man skal det? Vi føler noe nytt hele veien. Nye spennende, skremmende, eller litt vondere følelser. Vi er frustrerte. Vi tar opp feil kamp. Vi sier ting som ikke burde vært sagt. Vi sårer, men mener det kanskje ikke. Vi ler, å vi smiler! Gråter, å kjefter. Vi føler at alt er tungt. Å at det alltid vil være det. En oppoverbakke, varer aldri evig. Vi vokser, å vi lærer å håndtere følelser, frustrasjon, eller sinnet. Vi må bare være tolmodige.
Tininym
1
02.06.2017 22:33:36
Hun smilte alltid. Hver dag smilte hun. Hver time. Nesten hvert eneste lille minutt. Men bare når de så henne. Alle kjente henne, men ingen av dem kjente henne. Men de likte henne, alle bortsett fra de. De som satt der, der hvor de trodde ingen så dem. De som måtte hate noen for å bli elsket. De som virket så hyggelige, men som var rene jævelene når de ville. Og jenta smilte hver dag. Ingen visste hva hun følte. Ingen forsto henne, men ingen prøvde heller. Hun som bare trengte noen å snakke med, om alt hun holdt inni seg. Hun som ventet på et "går det bra?", men som aldri fikk det. Hun som samlet på små kommentarer fra jentene. Hun som lagret alt i det lille pene hodet sitt, som råtnet litt og litt innvendig. Hun som ikke hadde det bra hjemme. Hun som ble slått om hun viste at hun var lei seg. Hun som ikke kunne dra ut av huset på kveldstid, og dermed ikke fikk de vennene hun lengtet etter å ha. Hun som tok sitt eget liv.
Feldgeneral
1
06.12.2016 23:46:27
Kan man sende inn noveller som er på Engelsk?
Vegansk mat
0
03.12.2016 12:40:09
vegansk blogg for unge veganske matoppskrifter
LilleGrisNøffNøff00
3
14.08.2016 13:34:49
Jeg skriver Noveller nesten hver uke, Og jeg leser dem stadig, Det eneste som er bra men likevel er trist er når jeg finner en knallbra Novelle, der endelsen ikke er helt oppklart, aka en såkalt 'Cliffhanger' der du vil så inderlig vite hva som har skjedd videre, men det går ikke, for det er jo novelle vi leser
ello
0
02.02.2017 16:41:27
kan du hjelpe meg å lage en novelle?A Skriv en novelle der jeg-personen er gal uten å vite om det selv. Gi små hint underveis. Lag en overskrift som passer.
International day of happiness
2
21.03.2016 01:09:47
Håper du hadd en fin dag:)
erredd
0
09.03.2016 22:57:34
hvor skal man starte når det er så mye man ville ha sagt??
Helu_Its_Me
0
07.02.2016 19:26:09
Jeg skrev denne twitter novellen under bokmålstentamen, temaet var sult. Jeg prøvde og utrykke hva sult kunne drive et menneske til å gjøre. Klærne er for store, de er nå poser. Kulden er uutholdelig, utenkelige ting er gjort. Svein er død, død fra min hånd og magen er tom igjen.
6WORDS
1
26.11.2015 19:07:54
Baby shoes. for sale. never worn Denne novellen, ja det er en novelle. Den er trist, vis du leser mellom linjene.
Wel
0
24.06.2015 20:29:11
Jeg klarer virkelig ikke å lese disse historiene, når jeg blir psyket ut av hvor gode noen av dem er (Og jeg skriver selv)
Papirjente
3
18.05.2015 19:27:50
Du vet du elsker han, når hjertet ditt hopper ut hver gang han går forbi. Du vet du er forelsket, når magen din faller av hodet, hver gang han smiler. Sannheten er at det var ikke sånn. Ikke for meg. Jeg våknet av pust i nakken. Det var han. Han hadde insistert på at jeg skulle få komme og overnatte til han. Jeg hadde egentlig avtalt å møte en venninne. Jeg sniker meg ut, og løper. I går hadde det skjedd så mye. Var dette slutten, eller var det starten? Jeg bare løp. Jeg hoppet på en buss, på vei til en plass. Kanskje var det en gård, med en gammel bonde? Eller var det et herskapshus, med 5 bad, og 3 personer? Jeg visste bare at jeg skulle bort. Noe av det jeg liker best er å sitte å se ut av et vindu, og tenke over minner. Det som er bedre enn å skape minnet, er å tenke seg tilbake til det. Mange tenker omvendt. Men jeg er ikke mange. Det jeg husker best fra barndommen må være at jeg alltid prøvde å tenke meg til hva andre tenkte på. Det kunne være veldig vanskelig noen ganger, og andre ganger ganske lett. Min teori er at når vi tenker på ting, får vi alltid nye tanker som knytter seg til det vi tenkte på. Det er derfor jeg er så fascinert av det, jeg synes det er som en evig sirkel. Tenk så mange rare tanker man har i løpet av ett liv. Tenk at det er historien vår. Hva er livet egentlig? Er vi bare skapt for å få nye generasjoner skapt om og om igjen? Det må være en grunn? Dette er grunnen. Min grunn er å reise bort. Fra alt. Bussen stopper ved en plass jeg aldri har sett før. Jeg vet ikke hvor lenge jeg satt i bussen, men jeg er ikke i min hjemby. Alt jeg har er pysjamasen min. Jeg står å ser opp på en skyskraper. Det er den eneste bygningen der. Da jeg ser meg tilbake, er bussen borte, langt borte. Det er gress, og en vei- der bussen kjørte. Jeg åpner glassdøren til skyskraperen. I resepsjonen sitter det en dame, som strikker, livets skjerf, står det på skjerfet. Det var kjempelangt. eller vent.. Det er en slags hvit skygge av en dame. Da våkner jeg. Kjæresten min, er borte.
Papirjente
2
18.05.2015 19:31:15
Beklager for en rar slutt, men jeg synes starten ble bra, men jeg hadde ikke tid til å skrive den ferdig nå. Håper dere fikk litt inspirasjon til å skrive eller noe da :P
olextreme
3
06.04.2015 01:50:17
Alene på fjellet Innleding Ole har et hus oppå fjellet i Ladnera hvor han bor helt alene. Han har bodd der siden 1800. Hans onkel Terch Gerth ble født i 1144, han bygde huset i år 1400 og giftet seg med min tante Atseth Segasth i 1600. De flyttet sammen i 1601 i en leilighet i Atherath. Nå bor de i Aseubth, der har de bodd der i 200 år. Ole er født og oppvokst i Regnavats, han fikk seg jobb i Negreb hos kongen og jobbet hos han i 200 år før han flyttet til Kabørd og startet å jobbe på en restaurant hvor han jobber sammen med sin kone Eline. Nå er han på ferie i Ladnera hvor han er helt alene. Kapittel 1 - Begynnelsen Jeg satt og så ut av vinduet på all snøen som hadde falt i løpet av den siste måneden. Veiene var fylt med snø og ingen brøytebil hadde vært her siden 1521. Tåken kom over dalen og jeg var alene i huset som vanlig. En lett bris kom mot meg idet jeg åpnet døren for å hente inn posten. Solen kom fram gjennom all tåken. Bilen min hadde allerede fått is på seg. Det var stille, ingen lyder av biler. Kaffetrakteren stod på så jeg skrudde den av. Jeg gikk bort til vinduet og hørte en rar lyd. Det var en fugl som satt utenfor vinduet. Denne fuglen var gul og hvit med ett stort neb og med brune fjær. Ute snødde det, og langt nede i veien kom det et menneske. Han gikk i snøen til han ikke gadd mer, så snudde han. Det var fint å bo her oppe i fjellet, ingen som plager meg. Her kan jeg være helt for meg selv. For en uke siden ba jeg brøytebilen om å komme, men han hadde ikke kommet enda. Jeg håpet han kom i løpet av neste uke. Jeg gikk inn på kjøkkenet som var 800 år gammelt, etter min onkel Terch Gerth. Han bodde i byen før han flyttet for seg selv oppe i fjellet. Han liker seg også oppe i fjellet. Jeg så i bokhylla på kjøkkenet. Det var gamle kokebøker som ikke var i bruk lenger. Møblene på kjøkkenet var veldig gamle. noen av dem var så slitte at hvis jeg satt meg i dem ville de falle sammen. Stuen var fra 1477 og var ganske gammel og slitt. Sofaen var så slitt at jeg foreslo og kaste den rett ut av vinduet. Min tante Atseth Segasth var 300 år gammel da hun bygde kjøkkenet. Hun bodde i byen og ble kokk på skolen Geasp. Kapittel 2 - Ikke alene Det var fredag. Den beste dagen i uka. Jeg satt meg ned ved kjøkkenetbordet å lyttet. Det var blitt veldig stille. Det hadde sluttet å snø ute. Jeg gikk bort til vinduet og så at den samme mannen som var her før, kom igjen. Han kom i snøen, og denne gangen gadd han å gå helt fram til døren. Jeg lurte på hvorfor han ikke gadd det tidligere. Han banket på, jeg gikk bort for å åpne døra. "Hei, er du Ole Sandor Fosnæs?" "Ja, hvem er du?" Han hadde en sort jakke og en rar hatt, gammel og slitt. Han så gammel ut. "Jeg er en god venn av din onkel Terch. Jeg kom hit for å spørre deg om du vil flytte til byen, dette huset er falleferdig" sa han. "Dette huset er ikke falleferdig, jeg skal bo her til jeg dør." "Hade, hyggelig å møte deg." fortalte jeg. Jeg tok meg litt mat. Jeg var både sliten og sulten. Ute var det tåke og dårlig vær. Jeg så at det skulle bli storm ute, da ble jeg glad og satt på kaffe og musikk. Så satt jeg meg ned å leste avisen. Det stod at kongen for Negreb hadde stoppet flommen og alt vannet hadde tørket bort. Etter en stund tok jeg på meg jakken og gikk ut en tur. Det var iskaldt, jeg frøs veldig. jeg gikk i noen timer før jeg bestemte meg for å gå hjem igjen. Det var glatt, jeg datt bakover ved inngangsdøren. Jeg gikk inn i huset for å ta meg kakao. Det var godt med en varm kopp kakao etter å ha vært ute i så kald vind. Jeg så at den rare mannen kom tilbake. Jeg sa til han dra og kom aldri tilbake. han ble sur og dro. Kapittel 3 - året 1300 I året 1300 skjedde det mye. Min onkel fikk seg jobb i Iarwachth og min tante fikk jobb på thruthuth i daweqthuetho. De ble tatt i fange av Evarthe Teragothiantha og ble der i 200 år inntil en kom å slapp dem fri. Etter det måtte de jobbe som slaver i 10 år i asthuth asylum. Etter det ble de fri og dro til Ac yruth althurulth, der de fikk seg jobber begge to. De fikk jobber hos kongen og ble tatt over til landet Gaeth i 20 år for undervisning i kokkeyrket. Dermed ble de sendt til Acuthy for å jobbe der i 70 år med kokkefaget der også. De ble flinke i kokkefaget og ble mesterkokker på Pothyurth restaurant, en tre stjerners restaurant som har eksistert i 1000 år. Min onkel ble lei av alt dette å startet å jobbe for kongen igjen. Kongen ga han et brev der det stod: Kan du hente personen Aturhthe for meg, jeg har en viktig beskjed til henne. Hun må få vite om hvem som har jobbet for meg. Hun var tidligere dronning her i dette landet. Hilsen kongen. Onkelen min kom seg avgårde for å lete etter den tidligere dronningen av landet. Når han fant henne fortalte han alt og hun fulgte henne. De kom tilbake til kongen og han var takknemmelig for at han husket på å ta henne med tilbake. Naits ble oppdaget av en stor kriger i år 200 e.kr. Han ble den nye store kriger for landet Negreb og Regnavats. Han kjempet sammen med Seth i 200 år. Nå bor Naits i min restaurant i Kabørd og jobber der. Kapittel 4 - Oppgaven Jeg fikk oppgave om å skjekke ut hva dette stedet Larwachth var og hvor det var. Jeg gikk på google maps for å finne det ut. Det stod ingenting der om dette stedet. Jeg hadde hørt av min bror at jeg ikke måtte gå der for det var noe fryktelig der, han ville ikke engang si hva det var. Jeg måtte finne ut hva det var. Min bror hadde fortalt hvor dette området var. Jeg satt meg i bilen og dro til dette området. Jeg kom fram og så mange vakter utenfor ett slott. Jeg måtte snike meg inn en lur vei. Jeg satt på pcen for å finne ut hvor det ikke stod vakter. Jeg prøvde å komme meg inn på nettet deres. Der var det mye sikkerhet, jeg måtte få hjelp av en som var flink til å hacke. Jeg ringte min venn Asch og spurte han om han kunne komme å hjelpe meg med å hacke inn i nettverket til Larwachth. Han skulle fortelle det på telefonen. jeg skulle få dette til, å stoppe dette onde stedet. Jeg gikk opp på taket og klarte å ødelegge alle kameraene. Det var lett. Men jeg var også nødt til å komme meg inn uten å bli sett. Det kom til å bli en stor jobb. Festningen var full av vakter overalt. Jeg kom inn på en arena. der kom det en mann som ønsket meg velkommen. "Ta han til fangehullet". Jeg løp fort avgårde og skøt på en tønne slik at alle vaktene som stod på broen ble blåst ned. Jeg løp videre med 20 vakter etter meg, men jeg fant ett sted jeg kunne gjemme meg. Asch sa til meg at jeg måtte gå inn i lageret der det stod en bil også ta den blien og kjøre avgårde. Samtidig må du ha plassert en c4 på bygningen slik at den blir ødelagt. Jeg løp bort til Bygningen og festet en c4 og løp inn til lageret der bilen stod. Jeg startet bilen og kjørte ut gjennom porten. Jeg trykket på knappen for å sprenge c4 bomben og det gikk veldig fint. Bygningen ble helt ødelagt, men det hang en mann på døra mi. Han hoppet oppi passasjersetet og prøvde og kvele meg med ett tau. Jeg tok en planke og slo til han ut av bilen slik at han datt med hodet først. Det så utrolig vondt ut og jeg fant ett trygt sed og stoppe. Jeg tok meg noe å spise så kjørte jeg hjem. Det var blitt natt så jeg gikk å la meg. Kapittel 5 - slutten Det var søndag. Jeg så ut av vinduet at det hadde sluttet å snø. Solen skinte på himmelen og fuglene sang. Isen på veiene og på bilen var blitt borte. Jeg kokte kaffe og satt meg ned og leste avisen. Det var stille, nesten for stille. Det banket på døren. Det var den rare mannen igjen som jeg hadde bedt om å stikke av tidligere. Han så forbanna ut og tok opp en kniv. “Din onkel var en psykopat og en slask. Han fortjente ikke noen ting av det han fikk i de 20 årene som han jobbet som kokk” sa mannen og prøvde å stikke meg. “Jeg skal drepe deg slik at ikke du får bruke hans lønn, det er mine penger.” sa han. “Nei, det er ikke dine penger. Han var min onkel, derfor fortjener jeg dem.” sa jeg og tok fram en stekepanne og slo han så mange ganger at han besvimte. Jeg kjørte han til politiet og jeg var kvitt denne gale psykopaten. Jeg dro hjemover og satt meg ned og bare slappet av i det fantastiske huset som min tante hadde bygd. Alt var helt perfekt. Solen hadde nå gått ned og det begynte å bli natt. Jeg gikk for å legge meg.
Smarten
1
21.04.2015 21:08:43
Du skal sende mail ikke skrive novella i spørsmåla ;)
RoJoHa
0
05.04.2015 13:30:17
Jeg får ikke til å sende min novelle in. Jeg må ha en microsoft bruker da. Hva gjør jeg?
extreme
5
11.03.2015 01:22:25
Historien om Tesyr Kapittel 1 - Begynnelsen Det hele begynte med at det var en gutt som het Tesyr. Han bodde i en by som het Sensnif. Det var en liten by med 567 innbyggere. Moren og faren hans døde i en bilulykke da han var 2. Onkelen og tanten hans har tatt vare på han. Onkelen hans var Groth gerth, han var en slu, rar, psykopat som kidnappet kvinner og solgte dem, mens tanten til Tesyr var Sirith reth. Hun var en av landets største modeller. Hun hadde drevet med å selge dop hele livet. Slik at Tesyr var ingen normal person. Han var en fæl unge. På skolen tok han å ertet alle som han møtte. Han ble utvist av alle skolene han hade gått på og han hade fått mange bøter og mange fengselsbesøk. Tesyr var ingen man kunne spøke med. Etter som årene gikk skaffet han seg jobb som kokk på en restaurant i Sensnif. Han ble en god kokk og jobbet der i 2 år før han flyttet til Negreb hvor han jobbet med kongen i over 4 år før han oversvømmet hele stedet. Det ble ikke ett fint sted etter de 4 årene som Tesyr hadde jobbet for kongen. Kapittel 2 - Tesyr jobber for kongen Tesyr dro til negreb for å få seg jobb i kongehuset. Han dro tidlig en lørdagsmorgen. Ute var det kaldt, Tesyr hade tatt på seg en jakke fra en han hadde drept nede i Regnavats for 2 måneder siden. Da Tesyr kom fram til Negreb tok kongen han imot med et stort smil. “Velkommen til kongehuset. Du kommer til å like deg her i Negreb, det er jeg sikker på.” “Ja, jeg gleder meg allerede.” Tesyr gikk inn i slottet og ble fasinert over alt det gullet som var overalt. Kongen viste han til rommet sitt, og Tesyr fant seg godt til rette. Han tok opp pcen sin for å finne ut hvordan alle kameraene fungerte slik at han kunne ta over alle kameraene i slottet uten at noen merket noe. Det kom noen inn døren. “Kongen ønsker dem ned til middag.” “Kommer snart”. Tesyr gjorde alt ferdig med koblingen og fikk tatt over alle kameraene slik at ingen kunne se han på overvåkningen uansett hvor han gikk. Tesyr gikk ned til middag. Gangen han gikk i var gammel. Trappen var nypusset i gull med diamanter. Det luktet god mat fra kjøkkenet. Oppe i taket over trappen hang det en fin lysekrone som han ble utrolig facinert over. Han bestemte seg for å stjele denne lysekronen. Han kom inn i spisesalen. Den var så stor og fin. Alt var i treværk og i gull. Han så på alle de fine skulpturene overalt i rommet. Bordet var det utrolig fint skjært bord i tre fra Datskirderf i år 1423. Kongen kom i fine klær med alle sine vakter og krigshelter som hade kjempet i krigen siden 1245. Vi var klare for å spise middag. “Så tesyr, hva syns du om den nye kongen” sa kongen. “Jeg syns det er bra at vi har en konge som kan beskytte og ta vare på landet” sa Tesyr. Tesyr ble fasinert når maten kom på bordet. Til forret: Lakserose med hummersaus og grønnsaker. Det så veldig fint ut. Tesyr spise å koste seg. Kongen sa til den ene tjeneren:” Unnskyld, men jeg lurte på om du kunne hente Georg til meg.” “Så klart, så tjeneren. Georg kom med de fine klærne. “Var det noe du lurte på konge?” sa Georg. “Ja, kan du hilse på vår nye gjest Tesyr, han skal jobbe for meg de 4 neste årene.” sa kongen. “Hei, jeg heter Georg, jeg er assisenten til kongen, jeg skal lære deg alt du må kunne for å bli assisent for kongen.” “Takk, det setter jeg veldig stor pris på.” sa Tesyr. Georg sa: “Kom, la meg vise deg hele slottet.” “Så fint” sa Tesyr og fulgte etter Georg. Kapittel 3 - Tesyr stikker av Georg hadde lovet han en omvisning i slotte kl 14.00 i dag, det var sjansen til Tesyr for å stikke av og oversvømme hele byen. Han dro med det samme. Kom seg ut av rommet og ut i det fri. Han gikk opp til muren som sprerret for vannet i demningen slik at det ikke skulle komme ned til byen. Ute var det fint vær så Tesyr bestemte seg og å gjøre det ekstra grusomt. Han begynte med å hugge ned trær og ødela alt gresset slik at det ble jord over hele den fine plassen utenfor slottet som kongen hadde jobbet med i 200 år for å få fin. Tesyr gjorde det mest grusomme mot alt og alle. Han tok og slapp ut demningen slik at alt vannet kom ned i byen. Han klatret opp i et høyt tårn i byen og kongen kom ut og skrek: “Hvem våger å oversvømme min by”? “Jeg våger det, jeg gjør det med glede” sa Tesyr. “Hvorfor”, skrek kongen. Man kunne se at han var virkelig sur nå. “For jeg vil ikke jobbe for de dumme hjernedøde kollegaene dine i ditt stygge slott, med den forferdelige maten, jeg drar.” sa Tesyr og stakk fra Negreb.
Gutt 14
1
31.01.2015 16:21:37
Jeg vipper mellom 5 og 6 i norsk bokmål. Er ikke etnisk norsk heller! Jeg gjør nok mine norske klassekamerater litt grønne, men det får de bare tåle! Skrivebua er for øvrig en fantastisk side! Takk for tipset!
Jente, 14
2
15.11.2014 14:17:29
Elsker å skrive noveller/essays! Jeg skriver mest om kjærlighet, action og drama. Får 5 og 6 etter hver novelle jeg skriver! :) Slipp fantasien løs, folkens!
Mininovelle
2
18.10.2014 19:45:57
Hun var alltid så stille, hun sa aldri et ord til noen, hun så alltid ned. Et så lett mål, det var nesten vanskelig å ikke erte henne. Men jeg visste at det var mobbing, så det gjorde jeg ikke. Jeg er så glad jeg ikke gjorde det, for hvis jeg hadde ville de gitt meg også skyld for at hun tok sitt eget liv.
Thea-Emilie R
0
24.04.2014 21:14:31
Hei. Dette er en novelle jeg har skrevet på skolen. Jeg går i 9 klasse. Fikk 6'er :)
jeg leste en DRITBRA novelle idag!
0
30.01.2014 20:36:41
ja jeg søkte på novelle på google for å få inspirasjon til å skrive en egen novelle. jeg fant en novelle å begynnte å lese den. Jeg anbefaler den sterkt! Jeg begynte å gråte når jeg leste den, men det kan vel være fordi at tvillingen min het akkurat det samme som personen som døde i fortelingen nemlig "Tomas" og tvillingen min er død :'( hvis dere leser novellen, fortell meg hva dere synes om den:) link til novellen: http://www.skoleforum.com/stiler/novelle/det.aspx?id=4737
Lost hope
1
26.01.2014 21:02:31
Sendt inn en novelle ;)
Hil
0
10.12.2013 00:15:06
Jeg vet ikke om dette er en bra Ting men jeg har en svær fantasy verden som jeg har lagd inni hode mitt og litt skriving i bøker men jeg husker allt til og medet kart med en innsjø som gikk i fire elver som delte Opplandsmerådene til de fire hoved artene det er kanskje ikke så utrolig me jeg kan huske akkurat hvor jeg satte fjel og byer men når jeg skal skrive ting tar jeg det bare derfra og er det noen som vet om dette er en bra eller dårlig ting
neris99
0
16.03.2014 11:50:54
jeg tror de fleste har en liten fantasy verden. jeg har mange! jeg tror det kommer fra bøker og filmer osv. men i mitt tillfelle vil jeg bare bort fra virkeligheten. jeg tror det er en bra ting så lenge man ikke begynner å tro på at den verden finnes ;)
Hoppet
6
27.10.2013 00:37:23
Jeg gikk bortover veien, de slitte gamle coversa var blitt våte av vannpytene fra gårsdagens regnvær. Jeg gledet meg ikke til jeg kom hjem, eller til i morgen,det samme hver dag! Flasker overalt i stua.TV'en står på og en sovende far i sofan. Jeg gikk som vanlig rett opp på rommet mitt og begynnte på lekser,selv om ingen andre enn leærern brydde seg!jeg tok engelsk boka opp fra sekken,åpnet på side 45.og leste,men da jeg bladde om så så jeg lappen. En rutete grå hvit lapp, sånn papir som det er i kladde bøker. Kantene hvar rivd og lappen hvar brettet, jeg brettet opp og leste: Du er en drittsekk André! Dette var den 4 lappen denne uken. De andre gangene sto det for eksempel: du er en SUPERDUST! Jeg fikk ned for og ta noe og spise Vi hadde ingen ting så jeg gikk til butikken for å kjøpe noen digg. Da jeg tok på meg skoa så jeg den! En tom plastiksprøte i jakka til pappa! Jeg hadde bare lyst til og løpe bort til pappa å,å,å gi ham en stor klem og få det til og bli normalt! Ingen flasker eller sprøyter! Men i stedenfor løp jeg ut. Jeg løp langt langt bortover veien. Jeg viste at det ikke ble normalt! Når jeg kom til brua, hoppet jeg ned,ned i bekken og den sterke strømen, og så ble jeg borte……
super
0
27.10.2013 10:27:35
Bra!!
Eline
0
15.09.2013 17:43:20
Hei:) Jeg har sendt inn en novelle. Hvis min eventuelt blir lagt ut, er det noen som vet hvor lang tid det vil ta?
Jenta med en forfatter-drøm :)
0
21.07.2013 00:18:22
Noen som vet hva e-mailen er? Vi vite hvor/hvem jeg skal sende til. :)
Meg igjen!
0
21.07.2013 00:19:06
Fant det... :p
Narsissa
0
24.07.2012 19:36:08
Enig med Malin, skrivebua er en ekstremt bra side! Lå og vippa mellom 4 og 5 i norsk i tre år, og etter et halvt år på skrivebua lærte jeg å mestre de få tingene som skulle til for å vippe opp. Og det er ikke minst et helt fantastisk sted til å lese andres tekster og jobbe med din egen fantasi. Der kan du også fort ende opp som gullbruker, og kan da poste tekstene direkte til siden, så du kan få tilbakemelding på den med en gang.
n
3
18.10.2011 20:34:00
er der noen som bestemmer hvliken novelle som skal legges ut? Blir novellen trukket ut av flere?
l
0
12.10.2011 21:12:20
hvordan vet man om novellen er lagt ut,og får man tilbakemelding? (red: Novellene som publiseres legges på ung.no/noveller. Vi gir tilbakemelding til alle som får novella si lagt ut)
dhjjhgf
0
24.05.2011 23:33:10
Åh! Fant den!!!
dhjjhgf
0
24.05.2011 23:30:54
Hei! Finner ikke det stedet der jeg kan legge ut novellen. Hvor er den, for jeg har en jeg synes er ganske bra, og jeg fikk en 5 på den (red: Du kan sende inn novella di via http://www.ung.no/kontaktskjema/)
mini-forfatter
0
12.04.2011 17:05:34
jeg har også lyst til at andre forleggere og sånne folk som kan hjelpe meg å begynne en tidlig karriere inenfor forfatting. Hva kan jeg gjøre da???? :)
eva
0
30.10.2010 21:24:17
Altså,skulle gjerne vite hvordan jeg sender inn en novelle :) (Red. Det står i artikkelen over; du kan sende den inn til redaksjonen@ung.no)
Ash
0
24.04.2010 14:37:00
Jeg vet ikke om noen sider som har skrivekonker men jeg vet om et par sider der folk kan \"diske\" med andre. De former historier sammen. En av dem er favola.webs.com, en annen som ikke har noen medlemmer enda er fabelby.webs.com. Det er veldig moro, egentlig. Dere som vil kan jo sjekke det ut og se :)
maja
0
17.02.2010 17:31:00
jeg går i 7. klasse, og elsker historier! men hvordan skal jeg greie å være med i en skrivekonkurranse? ingen vil ha en forfatter i 7.klasse!
Malin
1
19.01.2010 19:22:00
Til dere som lurer på hvor dere kan legge ut tekstene deres, og få tilbakemeldinger: Bruk Skrivebua! Her kan du få tilbakemeldinger fra andre ungdommer, du får tips, konstruktiv kritikk og masse inspirasjon! www.skrivebua.no :)
Kristen
1
16.11.2009 18:42:00
kjempe bra novelle, men med fabelaktige rettigheter.
Smiley!
0
24.04.2009 20:54:28
Dette er bra altså! Jeg elsker å skrive, og skriver som hobby ! Bra at det finnes slike konkuranser som dette! Det får kanskje flere ungdommer til å begynne å skrive og teste sitt talent :D
bongobong
0
16.04.2009 12:47:02
Bra tiltak! Jeg ser at Røde Kors også har en skrivekonkurranse for tiden. Den er på facebook. Der kan man vinne et speilreflekskamera. Jeg fant den her: http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/group.php?g- id=76012955900&ref=ts
Maria
0
14.04.2009 09:55:12
Hei. Jeg syntes at det er flott med en slik side! Jeg går i 10 klasse, og vill veldig gjerne at mine noveller kan bli sett. Er det noen her som vet om et forlag for så unge som meg som kan lese mine noveller og kansje hjelpe meg vidre? jeg har nemmelig ikke lyst til at mine noveller kan bli kopiert også vidre. Derfor vill jeg gjerne at profesjonnelle skal lese mine noveller også gi meg veiledning. Takk
camilla ^^
2
17.02.2009 16:53:56
har skrevet en god del noveller på skolen , som jeg gjerne ønsker å legge ut slik at andre kan lese. Men går kun i 8 klasse og vet ikke helt om folk vil synest de er bra nok, "/
Kristin
1
23.09.2008 10:33:05
Kjempe bra at noen har en slik side (Y)

Spørsmål og svar

Hva er en novelle?
Hei En novelle er en kort fortelling eller historie, og i og med at den skal være kort går den gjerne rett på sak inn i en handling. I løpet av n...
Tips til å skrive en fortelling.
Hei Det er vanskelig å gi deg tips om dette - i alle fall når vi ikke kjenner til oppgaven du har fått. Vårt beste tips er å lese noen noveller,...
Hva kan jeg skrive novelle om?
Hei Du står veldig fritt til å velge tema for en novelle. Hva er det som opptar deg akkurat nå? Er det noe du drømmer om? Noe du er redd for? Alt...
Hvordan slutte novelle? Hvor sende den inn?
Hei Det er mange måter å avslutte en novelle på - det er en ganske fri sjanger. Man kan ha en åpen slutt, der leseren må tolke hva som skjer vid...
Hvordan begyne og skrive novelle?
Hei Du kan få noen novelletips i på siden "Å skrive noveller" her på ung.no. Kikker du på alle novellene som er lagt ut fra andre brukere på u...
Tips om noveller.
Hei I artikkelen "Å skrive noveller" her på ung.no finner du en del kjennetegn eller særpgreg for novellesjangeren. Man står egentlig ganske frit...
Lage overskrift på ei novelle.
Hei Det er umulig for oss å tipse deg om en god tittel når vi ikke aner hva den handler om eller har lest hvordan du skriver. Men man står i det m...
Skrive novelle på tentamen.
Hei Jeg tror det er vanskelig å øve på dette fram til en tentamen på andre måter enn å lese forskjellige noveller. Da får du et inttrykk av hv...
Hvordan få novellene mine kjent?
Hei Vi kan dessverre ikke hjelpe deg med dette, men det beste er å ikke vær redd for å dele novellene dine med andre - og ikke minst lytte til til...
Skrive novelle.
Hei Det er ingen "regler" for hva en novelle skal inneholde, men det er en del ting som kjennetegner en typisk novelle. Når det gjelder personen man...
Vil gi ut novellesamling.
Hei 1. Selv om det gis ut flest romaner, kommer det også mange nye novellesamlinger hvert år. Det er heller ikke så uvanlig at forfattere debutere...
Fritt vilt-bok.
HeiHvis du mener at du skal skrive bokversjonen av filmen "Fritt vilt", må du kontakte de som har laget filmen. Jeg tror nok ikke de er så interesse...
Novelle.
Hei Vi kan ikke velge dette for det, men tenk litt gjennom hva du brenner for, hva du kan en del om og hva du synes er moro å lese om selv. Tar du e...
Skrivetips til roman.
Hei   Jeg er redd vi ikke har noen geniale løsninger på dette problemet. Det er litt farlig å ha slike forbilder man ser så opp til, for da er ...
Jeg skal ha muntlig i norsk med emnet Fantasi og Virkelighet - kan du sette meg på et spor for å avgr...
Hei Jeg kjenner dessverre alt for lite til norskpensum og hvordan man ønsker å løse en oppgave om fantasi og virkelighet. Kanskje du kan sammelikn...
Skrive kreativt - tenke "utenfor boksen".
Hei Jeg er redd vi ikke har så mange gode innspill her, men oppfordrer deg til å lese noveller og dikt. Kommer du over ei novelle eller et dikt som...
Hvordan kan jeg få bøker eller noveller som jeg har skrevet publisert ?
Hei, og takk for spørsmål!   Som oftest fungerer det slik at et forlag må like ideen og tekstene dine for at de skal gi ut boken. Mange som gir...
Hvor kan jeg dele novellene mine?
Hei Du kan send oss novella di på redaksjonen@ung.no. Vi får en del noveller, og plukker ut noen som vi legger ut på ung.no/noveller. Novellene le...
Hvordan kan man skrive novelle?
Hei Det er en del trekk som er typisk for novella, men sjangeren er egentlig ganske åpen og fri. Liklevel har vi en artikkel med en del tips til hvo...
Jeg leter etter steder å publisere novellene mine på.
Hei Flott å høre at du har lyst å publisere tekstene dine. Det er en god del steder du kan gjøre dette på, her er noen forslag: Dikt.no, Fortell...
Se alle