Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få faren min til å gjøre ferdig snekringen hjemme?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, for over 3 år siden var det oversvømmelse i kjelleren våres. Vi kunne da velge mellom å få det fikset av snekkere eller gjøre det selv for et par hundre tusen, faren min ville gjøre det selv. Problemet er at han aldri går ned i kjelleren, han er god på snekring, men når han kommer hjem fra jobb har han ikke nok energi til å gjøre noe der nede virker det som, det er gjort litt, men det er mye igjen. Det går utover hverdagen, jeg må dele rom med søsteren min, noe som gjør det vanskelig å ha venner på besøk og som har gjort at jeg ikke har fått så nærme venner på ungdomsskolen og er alene i friminuttene. Hvordan skal jeg klare å få faren min til å snekre ferdig i kjelleren? Jeg maser hver dag og har også prøvd å gi det litt tid.

Besvart 20.01.2019 19:16
 

Svar
Hei

Hei!

Det er lei t høre at du ikke føler deg hørt på. Det kan hende at faren din hører deg men ikke orker. Har du snakket med moren din om det er mulig? Fristelsen ved å spare penger var sikkert fristende. Det ble tydeligvis for mye.

Det å dele rom med søsteren sin når man er tenåring er forståelig nok ikke greit. Har du vurdert å tilby faren din å hjelpe ham å gjøre det? Kanskje det er motiverende for ham å ikke måtte gjøre det alene og vise ham hvor viktig dette er for deg.

Snakk med ham igjen.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie