Hopp til hovedinnholdet

Har sent nudes og video til en jente, som har fortalt det til andre

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hei! blir forelsket i ei jenta i fjor. så hun sa at hun var interessert, men det var hun ikke. hun spurte meg om å sende henne nudes. jeg aksepterte det ikke for flere ganger, men tilslutt gjorde jeg det etter at hun sa " alle gjør det her i Norge ..." og mye sånn, men jeg vet at det er ikke alle som gjør det. men jeg ville ikke miste henne. nå etter at det har gått et år, kjente jeg fra en venn at hun fortelle alle om hva har kjed. fordi det var ikke bare bilder jeg sendte i snapchat, det video også. så hun er jenta som ser ikke slem ut for første inntrykk, men man kommer til å kjenne hvor slem og dårlig er hun når man blir kjent med noen sånn der. jeg er veldig forbanna, og vet ikke hva er det jeg skal gjøre! hun er 17 år gammel. kan jeg få noen tips om hva er det best å gjøre? egentlig har jeg vært i et veldig dårlig psykisk situasjon før sommer og vil ikke bli deprimert igjen.

Besvart 27.08.2018 14:39
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg skjønner godt at dette ikke er en ålreit situasjon å være i. 

Du sier ikke noe om at denne jenta har vist, eller videresendt bilder til andre.

Om du kjenner til at hun har videresendt bilder, kan du velge å snakke med politiet. De er gode å prate med og er vant til å gi god veiledning i slike situasjoner. 

Det er nemlig straffbart å dele bilder av andre uten deres samtykke, spesielt når det omfatter nakenbilder.

Du kan også sende jenta en melding om hva du har hørt og ber henne om at hun fjerner bildene og videoen, samt at de hun eventuelt har sendt dem til.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen, som kan hjelpe deg å ordne opp i situasjonen, om du synes det blir vanskelig å gjøre det alene.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Håper du får god hjelp.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing