Hopp til hovedinnholdet

Hva regnes som nudes?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hva som telles som nudes. Hva kan man bli straffet for å sende og motta? Ønsker gjerne konkrete svar på hva som er nudes eller ikke! Bruk gjerne eksempel som: BH-Stringtruse BH-shorts Nakne pupper Naken ræv ?? Takk for svar

Besvart 16.09.2018 21:24
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Du, det er ikke så godt å være helt konkret på dette. 

FORDI det er litt opp til hver enkelt hva de regner som nudes eller ikke. Selve ordet "nudes" betyr jo nakenbilder, men mange regner pupper og stringtruse også som nudes. 

Når det kommer til hva som er lov og ikke:

  • Det er i utgangspunktet ikke lov å oppbevare nakenbilder eller seksualiserte videoer av en person under 18 år på telefonen eller dataen din. Det er fordi dette kan regnes som barneporno.

MEN: Hvis du har sendt bilder med en som er ca. like gammel med deg, begge er enige om at det er helt greit å sende bildene, og bildene er av en person mellom 16 og 18 år, vil du sannsynligvis ikke straffes for å ha slike bilder på telefonen eller dataen din. 

  • Det som derimot er ulovlig, er å dele bildene videre. Dette er det strenge straffer for. Hvis du deler nudes av barn (personer under 18 år) er det veldig alvorlig og kan få alvorlige konsekvenser for deg i fremtiden.
  • Det er også ulovlig å sende nudes til noen som ikke har bedt om det, fordi dette kan krenke personen som mottar bildene.

Beklager at jeg ikke kan gi deg et helt konkret svar, det er altså opp til hver enkelt.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex