Hopp til hovedinnholdet

Nakenbilder på nett

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har opprettet en Snapchat konto der jeg ville møte andre fordi jeg ville ikke føle meg så utenfor pga. Jeg ikke føler meg ikke som en «digg» jente som de andre i klassen som er «populære»... jeg har også opprettet en tinder konto. Mange der likte meg og jeg følte meg topp. Men jeg ble oppe lenge, måtte sende nakenbilder av meg til klokken 3 på natta. Jeg angrer skikkelig og tørr ikke snakke med noen om det. Jeg har sagt litt til bestevenninna mi men ikke at jeg har sendt bilder, og ikke at de har. Men har sagt det vi hadde i chatten med en men det var i starten. Etter en stund begynte de og mase på meg... Jeg liker ikke dette lenger og har sluttet og være på den brukeren og sluttet med alt. Jeg har ingen god følelse lenger om meg selv og føler meg sykt dum. Vi hadde om deres nettsted på skolen i dag, da begynte jeg og bli veldig lei meg pga. denne saken, jeg føler det er vanskelig og snakke om det og gjør det ikke selv om jeg snakker med pappa og mamma om nesten alt...

Besvart 25.09.2018 20:45
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er bekymret! Alle gjør feil før eller siden, så ikke la det ta for stor plass i livet ditt selv om du nå er veldig lei deg.  

Selv om du har sendt bilder frivillig, kan de du sendte dem til ikke oppbevare eller lagre bilder av deg så fremt du ikke gir han tillatelse.

Jeg anbefaler deg å snakke med gutten/guttene og forklare situasjonen. Forsikre deg om at de ikke har lagret bilder og fortell de at eventuelle bilder av deg nå regnes som ulovlige siden du ikke vil at de skal ha dem. Siden du også er under 18 år, regnes disse også som barneporno. Få han til å forstå alvoret.

Det betyr at dersom personene har bilder av deg så kan du anmelde han dersom han ikke sletter dem.

Du skriver at du kan snakke med foreldrene dine om alt. Det er veldig fint. Jeg vil anbefale deg at du hopper ut i det og forteller dette til foreldrene dine. De vil nok støtte deg og hjelpe deg i denne situasjonen. Det værste er om du sitter alene med alle dine bekymringer. Husk at alle gjør ting de angrer på. Det er som sagt slik vi lærer. Foreldrene dine kan være med på å hjelpe deg slik at dere kanskje får fjernet nakenbildene av deg og ikke minst støtte deg nå når du har det tungt. 

Det er heller ikke greit å mase eller presse noen til å sende nakenbilder (legger ved en artikkel om dette)

Alle gjør feil, ikke skam deg for dette!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep