Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at jenter på min alder vil ha nudes ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år, før gjorde jeg aldri noe galt, jeg turte så vidt å snakke med eldre gutter. Nå har jeg både fått & sendt nudes til tre forskjellige gutter på veldig kort tid.. Han ene er 19, de to andre er 17. Er det unormalt at jenter på min alder vil ha nudes? Blir jenter sett på som horer av eldre gutter visst de sender nudes til flere? Fordi jeg tror jeg bare gjør det for bekreftelse...

Besvart 14.11.2018 20:58
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at det kan være fristende og spennende å sende nakenbilder til gutter om du kjenner at dette gir deg en form for bekreftelse. Vi er alle ute etter bekreftelse, men jeg vil tro at den bekreftelsen du får her, nok ikke vil være like positiv på lang sikt. Det er nemlig stor sannsynlighet for at dette fører til det motsatte.

Hva disse guttene tenker og tror om deg er ikke lett å si, for det kan være veldig forskjellig og slett ikke mulig å finne ut av. Da er det bedre at du tenker på deg selv og gjør gode valg for deg selv.

Derfor anbefaler jeg deg å ikke sende slike bilder, uansett hva du tenker og føler nå. Framtiden kan gi konsekvenser du slett ikke hadde forutsett, og det bør du unngå. På dette området kan en ikke være for forsiktig.

Her er det også mange ulike lover og regler som det kan være vanskelig å holde oversikt over. Men hvis du sender, mottar eller deler nakenbilder, er det kjempeviktig å vite hva som er lov og ikke lov. Derfor har vi laget en artikkel om dette som jeg anbefaler deg å lese. Her kan du lese hva som er straffbart og hva du må passe på. 

Ellers anbefaler jeg deg å finne andre og mer positive måter å få bekreftelse på. Det kan du blant annet gjøre ved å snakke med en voksen om dine tanker rundt det du spør om her. Da kan helsesøster på skolen, eller helsestasjon for ungdom være en du kan snakke med.

Jeg har også lagt ved noen andre artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

 Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex