Hopp til hovedinnholdet

Han vil ha sex men er ikke interessert i noe annet ennå

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Er en gutt jeg lenge har vært interisert i, og nå har han spurt om jeg vil komme hjem til han en helg. Men jeg vet han vil ha sex, og jeg har igrunn ikke noe imot det, for jeg vil, men er usikker på meg selv. Er redd for at kroppen min ikke er fin nok og at jeg ikke er god nok i senga. Jeg vet at han ikke er interisert i meg, men jeg tror sjansen er stor for at det kan bli noe bare han blir kjent med meg. Jeg er litt redd for at han vil møte meg bare for å ha sex, men jeg vil samtidig ikke gå glipp av denne sjansen. Men uansett er det en gutt jeg ikke ville hatt noe i mot å ha sex med, men da kommer frykten for å ikke være god nok. Hva bør jeg gjøre? Er jo ikke mulig å få øvd på sex uten å ha sex heller, så kan jo på en måte ikke øve til det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker denne gutten utnytter det at du er interessert i ham.  Sex er sjelden noe særlig godt sjekketriks, og jeg vil råde deg til å ikke ha sex med ham fordi du tenker at det da kan bli noe mer.  Du kan bli veldig skuffet da.  

Når man har sex, involveres jo følelsene og en opplevelse med sex uten at det er et kjæresteforhold eller gode følelser imellom dem som har sex, kan påvirke deg i ettertid.  -Og det er ikke noe som stryker selvfølelsen i alle fall.  -Det styrker derimot selvfølelsen å være tydelig på hva som er greit og ikke greit og bli respektert for det.  

Jeg tenker at du skal si tydelig ifra at du ikke ønsker å møte ham for å ha sex.  Ikke push dine egne grenser eller gjør noe du vil angre på.

Prøv å tenke litt igjennom: Når og med hvem vil jeg ha sex med første gangen?  -En som er glad i meg? -En som respekterer meg? Annet?

Bevisste valg når man skal dele kroppen sin på en så intim måte, er lurt!

Lykke til med å ta en god avgjørelse for deg selv.  

Se mange gode råd i artiklene under.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gangen - debuten

Kondom på senga (colourbox,.com)

Det først samleiet kaller vi for debut. Hvor gamle vi er når vi gjør det for første gang, kalles derfor debutalder - og det er veldig forskjellig når man debuterer.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

- Jeg ble pressa til sex

Jente med hettegenser (colourbox.com)

Jeg ble med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille en annens behov, men jeg hadde ikke lyst, og det var press. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse