Hopp til hovedinnholdet

Behandles for en soppinfeksjon på andre uka. Har fått et hvitt belegg mellom kjønnsleppene og innsiden av indre kjønnslepper. Er det allergi? Er det farlig? Blir også hoven etter samleie. Er det soppen eller at jeg ikke er våt nok?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har akkurat hatt sopp, og nå har jeg ett hvitt belegg, eller ett slags lag som legger seg rundt kjønnsleppene og på innsiden av de indre kjønnsleppene. Jeg har gått på den soppsalven i to uker nå. Usikker på om jeg skal forsette med salven eller ikke? Jeg hadde også samleie i går, og han brukte kondom. Men kanskje jeg kan ha en allergisk reasksjon? Jeg er veldig usikker og redd det er noe farlig. Og jeg blir veldig hoven etter samleie. Det kan vell kanskje hende jeg blir hoven pga soppen, og så var jeg ikke så veldig våt når jeg hadde samleie.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år!

Det du beskriver har nok helt naturlig årsaker og ikke noe som er farlig.

Mye sannsynlig kan det dreie seg om soppsalven som i reaksjon med skjedesekret har dannet dette hvite belegget som du beskriver. Du kan se om det ikke forsvinner noen dager etter ferdig behandling.

Allergi er lite sannsynlig, da det ofte medfører kløe og irritasjon.

Det at du blir hoven etter samleie, skyldes nok som du selv antyder, at du ikke er våt nok under samleie. Det bidrar til større friksjon og til irritasjon av slimhinnen i skjeden.

Er du ikke våt under samleie, vil det også føre til at du ikke slapper så godt av i skjeden, slik at den virker trangere, noe som forsterker irritasjonen.

Jeg vil råde dere til å bruke god tid på forspillet, slik at dere begge rekker å bli kåte nok før samleiet. Jenter trenger ofte litt lenger tid på å bli kåt og våt nok i skjeden.

Lengre tid på forspillet vil gi dere bedre sex og til å unngå at du får hevelse av skjeden etterpå.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex