Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr det å onanere, hvordan gjør en det og er det sunt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Ung. Hva betyr det å onnanere? Hva gjør man når man onnanerer? Og jeg så noe på et Annet innlegg att det er sunt å onnanere, Stemmer Dette? Håper dere fårsto mine spørsmål, takk for svar på forhånd og ha en fin dag vidre! Hilsen spent gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13!

Takk for spørsmål.

Å onanere er et annet ord for å kose med tissen sin. Både gutter og jenter onanerer. Noen gutter kaller det for å runke. Den mest vanlige måten er å føre forhuden fram og tilbake over penishodet. Etterhvert vil en kjenne en deilig og kilende følelse i tissen. Etterhvert som en kommer i puberteten, vil det komme ut sæd av tissen når en får den kilende følelsen. Da har en hatt orgasme med utløsning. 

Som du har lest i andre spørsmål; det er sunt og fint å onanere eller runke. For det første gir det mange gode og deilige følelser. For det andre gjør det at en kjenner seg deilig og avslappet i kroppen etter en har fått orgasme. Har en for eksempel vanskelig for å sovne, vil det være mye lettere å få til det etter en orgasme. For det tredje lærer en seg hva som skal til av stimulering for at en skal få orgasmer. Da vil en kjenne seg mye tryggere når en kjenner seg klar til å ha sex med en annen person, siden en vet hvordan en skal få orgasmer. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani