Hopp til hovedinnholdet

Hva er egentlig normalt å gjer under et samleie?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17år, som hadde sex for første gang for noen dager siden, med en jeg "holder på med". Vi har funnet på ting flere ganger, og vi følte at det var den rette tiden til å gjøre det på. Vi begynte med å kose og kline, og så plutselig så lå vi der nakne og hadde sex. Det var en fin opplevelse, og vi kommer nok til å gjøre det snart igjen. Men jeg lurer på hva som egentlig er normalt å gjer under et samleie? Jeg vet at det begynner med et forspill, men er det vanlig å runke han liksom? Er det vanlig at begge kommer? Når kan du vite at du kommer? Jeg vet at der varierer hva folk gjør, og at ingenting er normalt å sånn, men håper du kan fortelle meg hvordan det er "vanlig" å gå fram under samleie?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Så bra at du hadde en fin opplevelse med han du holder på med. 
 
Det at du spør om når man kan vite om man kommer/får orgasme, er kanskje fordi du ikke har hatt orgasme? Hvis du skal ha god sex med han du holder på med, må du først lære deg å onanere til orgasme selv. Da kan du vise han hvilke bevegelser og stimuli du nyter og liker. I de vedlagte artiklene er det til sammen ganske mye informasjon om dette temaet, både hvordan du kan øve deg på å onanere til orgasme alene og om sex med en annen. 
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen, og samleie kommer som en naturlig fortsettelse av den felles seksualiteten. 
 
Under forspillet er det vanlig at jenta runker guttens penis, akkurat som det er vanlig at han stimulerer den ytre delen av hennes klitoris og/eventuelt skjeden eller ytterste del av skjeden. Det er viktig å snakke sammen om det man gjør. Hun kan spørre om hun holder på rett sted på penisen, om hun holder passelig eller for løst eller for hardt og om takten hun onanerer i er passelig. Han må spørre om han treffer den ytre delen av klitoris, om han stimulerer passelig, for hardt eller løst på den. Det er fint med små pauser, der han kan "hente ut" skjedesekret fra skjeden for å bruke som glidemiddel på den ytre delen av klitoris. Det kan være vondt hvis man stimulerer på en tørr klitoris. Da mister jenta raskt den seksuelle tenningen. 
Det er lett å se når gutten får orgasme på grunn av den samtidige sædutløsningen. 
Det kan være vanskeligere for gutten å merke når jenta får orgasme. Orgasme merkes som gode, rytmiske sammentrekninger i klitoris/og eller skjede, eventuelt også mormunn og livmor som ligger i enden av skjeden. Noen kan også kjenne sammentrekningene i andre deler av kroppen; mage rumpe, lår etc. Under orgasmen stiger puls og blodtrykk, man puster tyngre/og eller holder pusten noen sekunder, noen svetter, brystknoppene blir harde, brystene blir større og huden på hals og bryst kan bli rødlige.
I det penisen føres inn i skjeden, må jenta være seksuelt tent slik at skjeden er våt og utvidet og så slappe av i bekkenbunns musklene, puste sakte ut og liksom "slippe ned" bekkenet. Da er det lettere å få penisen inn. 
Selv om jenta kanskje ikke får orgasme kun ved penis bevegelser i skjeden, kan man likevel nyte samleie. Hvis jenta er aktiv i "motbevegelsene" i samleiet, at hun liksom "tar i mot" penisen for hvert støt inn med penisen, og samtidig strammer musklene i bekkenet, kan det forsterke nytelsen for begge. Dette med aktiv bruk av bekkenbunns musklene står det også mer om i artiklene. 
Snakk med han du holder på med om dette. Kanskje dere kan lese dette og artiklene sammen og snakke om det dere leser?
Gi deg selv tid til å lære kroppen og kjønnet ditt å kjenne, og lær deg å nyte kroppen og kjønnet. Seksualitet er en ressurs som man kan forvalte og nyte hele livet.  

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex