Hopp til hovedinnholdet

Går det an å runke så mye at man rett og slett går tom for sæd?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Nå føler jeg at jeg stiller et veldig dumt spørsmål. Går det an å runke så mye at man rett og slett går tom for sæd? Altså, slik at man ikke har noe igjen hvis man skulle prøve å få barn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det kjappe svaret på dette, er nei. Testiklene vil fra puberteten og ut hele livet til mannen, produsere sædceller. Produksjonen reguleres etter "etterspørselen" - hyppige sædutløsninger, vil gi høyere produksjon. 

Du kan oppleve at det blir mindre og mindre væske som kommer ut om du har hyppige sædutløsninger kort tid etter hverandre. Det er fordi kroppen ikke rekker å produsere nok væske - men det er likefullt sædceller i det som kommer ut. 

Håper dette var svar på det du lurte på. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex