Hopp til hovedinnholdet

 Jeg har veldig stor penis, den er 19 cm når den er hard.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig stor penis, den er 19 cm når den er hard, og kjæresten min får vondt når vi har sex. Jeg vil ikke skade henne. Dessuten sliter jeg mye med ukontrollert ereksjon, og det er flaut at så mange folk kan se at jeg blir kåt. Kjæresten min og jeg er enige om at jeg burde få mindre penis. Hva er vanlig størrelse på penis til 18-år gamle gutter? Hva er en liten penis, og hvordan kan jeg gjøre penisen min mindre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke noe du kan gjøre for din penis skal bli mindre. Hvor stor penis blir bestemmes av genene dine. Jeg kan forstå at det oppleves problematisk når kjæresten din får smerter når dere har samleie. 
Det er det imidlertid mulig å gjøre noe med.

Skjeden er et elastisk organ som lar seg utvide mye når jenta blir opphisset og kåt, og vil tilpasse seg størrelsen på det som føres inn. Skjeden er så elastisk at den skal kunne fungere som en fødselskanal for en baby, så det er derfor sjeldent et problem at penis er for stor.

Derimot kan det være at skjeden er for tørr eller at hun spenner musklene så mye at det derfor blir for trangt. 

Rådet jeg vil gi deg, er at du bruker tilstrekkelig tid til at hun blir ordentlig kåt og våt. Start helst med en finger eller to slik at skjeden utvider seg noe før penetrasjon med penis. Bruk også god tid på å føre penis inn, litt av gangen. Da vil skjeden åpne seg mer og mer. Føler hun at det presser eller gjør vondt, så stopp opp, trekk eventuelt litt ut igjen, og vent til det ikke presser mer før du fører mer inn. Bruk også gjerne rikelig med glidemiddel. 

Det som gjerne er et problem med stor penis, er at du kan støte mot livmortuppen som befinner seg øverst i skjeden. Støt mot denne kan gi en kvalmende smerte, så forsøk å unngå harde støt når du er helt inne i henne. 

Les også artikkelen nedenfor om smerte, hvor dere får gode råd.

Hyppige og ufrivillige ereksjoner er helt normalt og naturlig hos gutter i puberteten/ tenårene. Det at du lett får ereksjon er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal.

Forsøk at du ikke engster deg for at du kan få ereksjon i en situasjon der du ikke ønsker det. Noen ganger kan det føre til at det er akkurat dette som skjer. Forsøk heller å fokusere på noe helt annet. Noen gutter synes det hjelper å lukke øynene og tenke at de er på et iskaldt sted når de får ereksjon. Andre har hjelp av å fokusere på negative tanker for eksempel vond mat eller andre ting de misliker. Om dette fungerer for deg er vanskelig å si, men du kan jo forsøke det.

Skulle det skje at enten du eller andre får ereksjon i situasjoner hvor det ikke er ønskelig, har de fleste kunnskap og forståelse for at dette er en situasjon som kan oppstå for unge gutter.

De fleste gutter opplever å få mer kontroll over ereksjonen etterhvert som de blir eldre, slik at dette er et problem som kommer til å forsvinne gradvis for både deg og andre i din alder. 

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Kjønnsorganet ditt er topp!

Undertøy på en snor (colourbox.com)

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Det spiller liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene