Hopp til hovedinnholdet

Hatt "sex" to ganger med to forskjellige, men har aldri fått den inn.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt "sex" to ganger med to forskjellige, men har aldri fått den inn... Tenkte første gangen at siden det var første gang jeg hadde sex, og jeg nettopp hadde møtt fyren at jeg ikke var kåt nok og for trang. Da det skjedde igjen for andre gang på en fest i påsken begynte jeg å lure på om det er noe galt med meg da ingen av vennene mine har opplevd det samme. Vi hadde et langt forspill, men med en gang han skulle inn i meg, ble det aaaltfor trangt og det var helt umulig. Dette plager meg veldig, ikke bare fordi det gjør vondt, men også fordi det er sjukt kleint. Hvorfor er det sånn og er det noe jeg kan gjøre for å i det hele tatt klare å ha sex noen gang?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Kan det være at du ubevisst strammer musklene i bekkenet i det han prøver å føre penisen inn? Da kan det være som om skjeden nesten lukker seg. 
For å få bedre kontroll på bekkenbunns musklene, og samtidig øke nytelsen, kan du øve deg på å stramme/slappe av i disse; For å "finne” musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan slappe aktivt av i de, i det du fører noe inn i skjeden. Øv deg for deg selv. Du kan bruke håndtaket på en hårbørste, ent stearinlys elle ren gulrot. Det som er rent nok til å putte i munnen, kan du føre inn i skjeden. Det må ikke ha noen skarpe kanter.  Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.
For å få noe inn, må du være seksuelt tent. Da er skjeden våt og utvidet. Kjenn med en finger at skjeden er våt. Du kan også holde fingeren i skjeden og så stramme og slappe av i musklene. Da vil du kjenne det økte trykket mot fingeren når du strammer. 
Hvis du engster deg for ikke å få penisen inn, forsvinner den seksuelle tenningen svært raskt, og skjeden blir tørr og trang. 
Kanskje skal du vente med å ha samleie med partneren til dere har lært dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved bruk av finger, fingre, hånd, munn? Da vet man hva den andre liker og man er trygge sammen. 
Legger ved noen artikler med informasjon som kan være til hjelp.
Hvis du fortsetter å streve, kan du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. I noen tilfeller kan skjedekransen være så stram at det blir vanskelig å føre noe inn. I sjeldne tilfeller kan penetrering være vedvarende smertefullt. En legeundersøkelse kan avgjøre om åpningen er så liten/trang at den må utvides med et lite inngrep, eller om det kan være andre årsaker til smertene. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex