Hopp til hovedinnholdet

Det kommer litt sæd ut av penisen når jeg er med jenter.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Når eg er med jenter kommer det litt sæd ut av penisen min. Det er kjempe irriteranes. Kordan kan eg stoppe det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

De fleste gutter opplever å få mer kontroll over ereksjonen etterhvert som de blir eldre, slik at dette er et problem som kommer til å forsvinne gradvis for både deg og andre i din alder. 

Mange blir våte på tuppen av penis når de blir kåte. Denne væsken kalles forsats, lystdråper eller precum. Hvor mye av denne væsken som produseres varierer fra person til person. Det er nok dette du opplever flere ganger om dagen, og ikke sædutløsning. Det er helt normalt med ufrivillig sædutløsning, men dette skjer oftest om natten når du sover og kalles våte drømmer. 

Dette vil forsvinne etterhvert. Prøv å tenk på noe kjedelig hvis du kjenner at du begynner å bli kåt for ikke å få ereksjon eller lystdråper. Om dette fungerer for deg er vanskelig å si, men du kan jo forsøke det.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet