Hopp til hovedinnholdet

Hvordan finner jeg en gutt å ha sex med, jeg føler meg klar.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hvordan finner æ en gutt æ kan ha sex med, og hvordan vet æ at han har lyst til å ha sex med mæ? jeg føler mæ klar til det for jeg er trygg på kroppen min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så bra at du tenker at du er trygg på kroppen din, det er viktig når en skal utforske sin seksualitet sammen med en annen. Men jeg forstår at det kan være vanskelig å møte noen en ønsker å dele sin seksualitet med og forstå om vedkommende vil det samme som deg.

Seksualitet og samleie kan bety forskjellig for den enkelte. For mange handler det om mye mer enn bare det å ha sex. Det handler om å stole på og være trygg på den andre, tenne på den andre og virkelig ønske å utforske seksualiteten sammen innenfor trygge rammer. Være trygg på at en ikke blir gravid og smittet med kjønnssykdom og at opplevelsen blir god. 

De fleste har sex med en de er kjæreste med, altså innenfor et forpliktende forhold. Men noen velger også å ha tilfeldig sex, eller sex med en venn. Hvordan ønsker du at det skal være for deg og den du ønsker å ha sex med?

Er det slik at du lurer på hvordan du kan treffe noen du kan være kjæreste med? Vi har flere artikler om flørting og hvordan du kan ta initiativ til å bli mer kjent med noen du liker ekstra godt.

Da er det viktig at den du møter også kjenner at han er klar for sex og er trygg på sin kropp og seksualitet. Derfor er det viktig at du er klar på egne og andres grenser og gir din partner tid og mulighet til å modnes. Skal en vite noe om dette, må en snakke sammen. Snakk om forventninger og ønsker og vis hverandre respekt. 

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. 

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse.

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og den du vil ha samleie med, og vit at dere begge har lyst. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

I mellomtiden anbefaler jeg deg å utforske egen seksualitet og kropp, være tålmodig og tenke at den du skal ha sex med er en du virkelig tenner på er trygg på og ikke fordi du har tanker om "å få det gjordt"

Håper dette var til hjelp for deg og anbefaler deg også å lese artiklene jeg legger ved svaret.
Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex