Hopp til hovedinnholdet

Å gå all the way eller bare stoppa etter litt klining?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år og som dere kanskje skjønner har jeg et spørsmål. Jeg driver å snakker med denne gutten på nett. Vi driver å flørte litt fram og tilbake over snapchat og jeg vet han er ekte, det gjør jeg fordi vi har facetimet. Vi har snakket sammen i snart et halvt år nå og det virker som om vi aldri går tom for ting å snakke om. Hvor jeg bor har vi en festival og vi har faktisk snakket om at han kanskje kunne kommet å den festivalen så vi da kan møtes. Han bor et par timer unna så det ville vært første gang. Han har hintet litt til at han har hatt sex før når vi har snakket om det og jeg er klar for å ha sex. Jeg har tenkt til å prøve meg på ham hvis vi møtes. Men jeg lurer på om jeg skulle prøvd å gå all the way eller bare stoppa etter litt klining?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så fint at du har kommet i kontakt med en gutt du liker på nettet. Det er lurt å bli godt kjent og trygg på en person før man har sex. Fint at du tenker igjennom hva som kan skje og hvilke valg som passer for deg.

Det er vanskelig å svare på om du bør ha sex med han første gang du er sammen med han eller ikke. Kanskje du ikke kan planlegge dette helt ferdig før du treffer han? Vent å se hva som oppleves naturlig og riktig når dere er sammen. Husk å beskytte deg mot ufrivillig graviditet og seksuelt overførbare sykdommer hvis du har sex med han. Det er lurere å bruke god tid til å bli kjent først enn å gå for fort frem. Er du i tvil er det kanskje lurest å vente til du er mer sikker på hva han vil med deg? At han for eksempel vil treffe deg igjen selv om dere ikke har sex. Eller at han er opptatt av å bli mer kjent med deg som person og at han har tålmodighet til å vente.

Tenk over hvor dine grenser går og hvordan du kan beskytte deg mot ubehagelige opplevelser hvis noe plutselig oppleves ugreit. Se også vedlagte artikler.

Håper det blir en god opplevelse å treffe han i virkeligheten. Flere blir kjæreste med noen de treffer på nettet. Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnssykdommer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnssykdommer