Hopp til hovedinnholdet

Hvordan ha god analsex?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Er en seksuelt interessert ungdom som lurer på noe innen analsex. Hvordan utvider man rumpa (trener rumpa, øvelser?) som gjør at man får bedre analsex og at det ikke gjørt vondt, slik at penisen får plass i rumpa. Det er viktig med glidemiddel og slikt selvfølgelig, men hvordan få finere og bedre rumpe? Hittil gjør det litt vondt hvis det er en mann med for stor penis, jeg vil unngå dette? Noen triks, øvelser?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Endetarmen og området rundt er for mange en erogen sone og det kan være forbundet med nytelse å få dette området stimulert. Denne type seksuell aktivitet kalles analsex.
 
En kan godt ha analsex så lenge det er noe en ønsker og tenner seksuelt på. Når det gjelder all seksuell aktivitet så er det fint å kunne snakke om hva en ønsker og ikke ønsker slik at det blir en fin opplevelse for de som er involvert. Dette er også viktig for å bli godt seksuelt opphisset og avslappet i kroppen.
 
Når du skal prøve analsex så er det så er det greit å vite at endetarmen ikke har så mye naturlig fukt og slimhinnene kan lett rivne opp og blø. Dette kan være ubehagelig og smertefullt. Det er derfor fint å bruke glidemiddel når en skal ha noe inn i endetarmen.  Glidemidlet vil gjøre at det kjennes bedre når fingre, dildo eller en penis blir ført inn i endetarmen.
 
På grunn av større fare for blødninger og rifter når en har analsex er det også større sjanse for overføring av infeksjoner som smitter seksuelt som for eksempel klamydia. Et kondom vil beskytte mot seksuelt overførbare infeksjoner. (En skal kun bruke vannbasert glidemiddel når en bruker kondom siden olje vil ødelegge kondomet).
 
Før en fører noe inn, er det ok med litt forsiktig kos og stimulering av endetarmsområdet; både huden rundt og selve åpningen. Bruk tunge eller en finger og bruk gjerne glidemiddel når en koser med finger i endetarmen. Skal en ha samleie i endetarmen, vil den som skal få noe inn som regel synes det er mest behagelig å ligge på magen, legg gjerne en pute under magen - rett under navlen. Den som skal få noe inn i endetarmen, er den som bestemmer om det er ok samtidig som det også er greit å stoppe underveis hvis det blir vondt eller ubehagelig, slik som du har opplevd. 
 
Menn har en kjertel - prostata som er lokalisert like nedenfor urinblæren. Denne kjertelen er forbundet med nytelse for mange menn. En kan prøve å finne den like innenfor endetarmsåpningen mot magen. Du kan bruke en plasthanske eller kondom på fingre når du gjør dette.
 
Mange lurer på om det vil være avføringsrester inne i tarmen. Hvis en har vanlig avføring så vil den ytterste delen av tarmen, endetarmen være tømt. Noen velger likevel å skylle forsiktig med lunkent vann ved hjelp av dusjstrålen og en finger. En kan også bruke en skylleballong med lunkent vann før en har analsex. Denne får du kjøpt på et apotek.
 
De fleste rumper vil kunne brukes til analsex. Du trenger ikke å forbedre eller gjøre rumpen finere for å ha glede av og nyte analsex.
 
 
Håper svaret var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen

Sexologisk rådgiver (NACS), Sex og samfunn, i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv