Hopp til hovedinnholdet

Er dette voldtekt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Spørsmål Hei, er en jente på 16 år, jeg liker sex og har sex med flere menn og den sprut sæd inni meg og noen ganger blir jeg utslettet og sovner av mens dem har sex med meg Jeg bare lurer er det voldtekt? Ja eller nei? Trenger bare et kort svar. :) Takk for tiden deres!

Besvart 04.09.2018 21:25
 

Svar
Hei Jente 16

Takk for din henvendelse til oss.

Vi forstår godt  når man begynner å ha sex, at dette kan være veldig spennende og føles godt, men oppfordrer deg til å være forsiktig slik at du ikke angrer på dette ved en seinere anledning. Vi leser at det er flere sexpartnere, men er usikker på om dette er samtidig eller over flere dager. Uansett så vil det å ha sex med en person som ikke er våken eller i stand til å gi sitt samtykke, betegnes som en voldtekt.

Vi anbefaler deg å snakke med noen om dette, slik at du kanskje kan få litt veiledning på dette med sex. Noen gode voksne å prate med kan være helsesøster, kontaktlærer eller foreldrene dine.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på 116111, hjemmeside:www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmesidewww.incest80057000.no

På disse telefonene kan du være anonym om du ønsker det

Legger ved noen linker som kan være fine for deg å lese

 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep