Hopp til hovedinnholdet

Lyst til å ha sex med bestevennen min. Kommer jeg til å angre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 14 år og jeg har veldig lyst til å ha sex med bestevennen min, han har sagt ja til det og jeg sa jeg måtte tenke på det, han er 16. Jeg er klar for det psykisk men jeg vet bare ikke om kroppen min er klar, jeg er ikke fornøyd med kroppen Min men jeg har veldig lyst til å ha sex med han. Visst jeg har sex med han, tror du jeg kommer til å angre? (Dette er en person jeg stoler veldi mye på) Er det for tidlig å ha sex nå? Jeg vet at seksuelle lavalderen er 16 men jeg vet ikke om jeg klarer å vente, haha

Besvart 12.09.2018 19:55
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Du skriver at du har lyst til å ha sex med din venn, men du er usikker på om du er klar for det, og om du kommer til å angre hvis du har sex med han. Det sier meg at du ikke er klar ennå. Hvis du er så usikker på om du kommer til å angre på det, bør du vente til du vet at du er klar. 

Det kan også være vanskelig å ha sex med sin bestevenn. Mange vet ikke hvordan forholdet bli i ettertid og vennskapet kan endres. 

Det er noen ting man burde være klar over for å kunne ha god sex med en annen person. Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.

Kroppen burde være utviklet, og det er også viktig at man føler seg moden og klar for det.

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Føler du deg trygg på deg selv? Føler du deg klar? Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er du som bestemmer over din egen kropp.

Det er veldig viktig at den du skal ha sex sammen med har lyst og er klar for det. Sex skal være positivt for dere begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres intime soner. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Jeg vil også minne om at den seksuelle lavalderen er 16 år. Det vil si at din venn ikke har lov til å ha sex med deg, og kan i verste fall bli straffet.

Anbefaler at du leser artiklene jeg har lagt ved svaret.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex