Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med kjæresten til vennen min

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex med kjæresten til vennen min. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke at hun skal hate meg. Jeg har ikke tenkt å si noe fordi jeg vil ikke at alle i klassen skal få vite det.

Besvart 15.12.2018 18:58
 

Svar
Hei!

Å ha sex med kjæresten til en annen er ikke greit. Men det var jo ikke bare din skyld. Kjæresten til vennen din var også med på det, og har vært utro. 

Du har to valg i denne situasjonen: å fortelle hva du har gjort, eller å ikke fortelle det. 

Hvis du velger å fortelle det bør du snakke med kjæresten til vennen din om at du kommer til å si det til vennen din. Det kommer jo til å få konsekvenser for han også. Du må også være klar over at vennen din kan bli veldig sint eller lei seg, og at hun kanskje ikke ønsker å være vennen din lenger. Det er også fare for at det vil bli spredd rykter om det. Men du har i alle fall vært ærlig og stått for det du har gjort hvis du forteller det. 

Hvis du ikke forteller det vil du bære på denne hemmeligheten. Det kan være veldig slitsomt å bære på hemmeligheter, spesielt hemmeligheter som kan såre andre. En annen ting som kan skje er at kjæresten til vennen din velger å fortelle vennen din om det som har skjedd. Det blir antakelig veldig vondt for henne, og hun kan bli sint på både kjæresten sin og deg. Du risikerer også her at hun ikke ønsker å være vennen din lenger, både fordi du hadde sex med kjæresten hennes og fordi du har holdt det hemmelig. 

Uansett hva du velger risikerer du at dette blir vondt og vanskelig, både for deg selv og vennen din. Men jeg tenker at det alltid er best å fortelle sannheten og være ærlig. 

Kanskje kan det være godt for deg å snakke med en voksen om dette. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster kan gi deg gode råd og støtte og reflektere sammen med deg om hva som er best å gjøre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex