Hopp til hovedinnholdet

Det kribler i magen og føler at jeg skulle masert klitoris. Er jeg kåt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei det er en video på nette som jeg ofte ser på, det er to gutter, hver gang jeg ser den kjenner jeg at det kribler i magen (akkurat som om jeg skulle masert klitorisen) er jeg kåt? Hvordan er en jente kåt?

Besvart 20.01.2019 16:44
 

Svar
Hei!

Ut ifra din beskrivelse, kan det stemme at det du kjenner er kåthet.

Hvordan en jente vet at hun er kåt, er hvis pusten begynner å gå fortere, hun ønsker stimulering og kjærtegn på ulike deler av kroppen og kjenner seg varm. Skjedekanalen blir også våtere og glattere.

For en jente å være kåt, innebærer å kjenne seksuell lyst, det vil si å ønske stimulering og kjærtegn på ulike deler av kjønnsorganene sine. De mest følsomme områdene hos jenter er klitoris, rundt åpningen av skjeden/ kjønnsleppene og litt inni skjeden. Hun kan også føle at det er deilig å berøre andre deler av kroppen. Dette er individuelt for den enkelte jente.

Ved å øve seg på å berøre ulike deler av kroppen sin og kjønnsorganene sine, vil hver enkelte jente finne ut hva hun liker og ikke liker av berøring. Dette kalles også å onanere.

Det er viktig å bruke egen fantasi, og tenke og fokusere på noe eller noen man liker veldig godt. Å se på en video med to gutter, som du gjorde, kan være en situasjon som kan gjøre en jente kåt, slik du opplever. 

Det finnes ingen oppskrift på hvordan man skal onanere. Både gutter og jenter har ulike teknikker, og det beste er egentlig å prøve deg frem til hva du synes er best. Hvis man føler at man er tørr, kan man bruke litt glidemiddel, olje eller en krem uten parfyme.

Noen liker å presse, gni eller massere klitoris og områdene rundt på slik at man får nytelse. Noen liker å stramme musklene i bekkenet for å kjenne på denne gode nytelsen.

Håper dette var svar på det du lurte på.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttige å lese.

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex