Hopp til hovedinnholdet

Hvor sikker er egentlig en hormonspiral?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Hadde sex for noen dager siden med ei jente. Hun har fått en spiral for omtrent 1 uke og 2 dager siden. Hun sa det var greit at vi ikke brukte kondom og derfor fikk jeg orgasme og spruta inni henne uten kondom men hun hadde spiral. Hvor stor sjanse er det for at hun er gravid nå? Vil dere anbefalle å gjøre dette? Hun sier hun tar bare abort om hun blir gravid, men veldig usikker siden jeg vil ikke at hun skal i det hele tatt bli gravid. Så hvor stor sjanse er det for at hun er gravid. Og hvor sikker er egentlig en "Hormonspiral"! Takk på forhånd

Besvart 21.01.2019 11:59
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no og så bra at hun du hadde sex med bruker hormonspiral.

Hormonspiral regnes som det sikreste prevensjonsmiddlet man har, og det regnes som 99,8% sikkert (ifølge Sex& Samfunn). Dersom hun satte inn spiralen 9 dager før dere hadde sex så skal hun være beskyttet mot graviditet.

Dersom du er bekymret for å gjøre noen gravid så vil jeg anbefale at du bruker kondom I tillegg, da vil du også være beskyttet mot seksuelt overførbare sykdommer.

Håper dette var svar på det du lurer på, jeg legger også ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

Les mer

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex