Hopp til hovedinnholdet

Vi hadde det helt fint seksuelt fram til at jeg fikk smerter i underlivet under samleiet...

 

Spørsmål
Hei! Jeg er ei jente på 18 år. Har vært sammen i kjæresten min i over 2 og et halvt år. Vi har vært seksuelt aktive litt over 2 år. Vi har aldri hatt sex med andre enn hverandre, verken før forholdet eller i forholdet. Vi hadde det helt fint seksuelt fram til at jeg fikk smerter i underlivet under samleiet. Da hadde vi hatt det helt fint i 1 og et halvt år. Smertene kom plutselig uten at noe spesielt skjedde. Siden da har 90 % av samleiene vært smertefulle.

Smertene er i og rundt skjedeåpningen. Enten foran i åpningen eller bak, det spørs litt på hvilken stilling vi velger. Varigheten er alt i fra 5 min til 2 dager etter avsluttet samleie. Smerten kan beskrives som stikkende og brennende. Det er ofte vondt å tisse etterpå fordi urinen kommer til på de smerteflle områdene. Jeg har hatt urinveisinfeksjoner tidligere så jeg er klar over hvordan det kjennes ut, og det er ikke slik svie det er snakk om. Må også tilføye at smertene er bedre og verre i perioder.

Jeg dro til helsesøster som mente det kunne være urinveisinfeksjon. Så vi tok en urinprøve som var negativ på infeksjon i urinveiene. Hun ba meg om å bestille en time hos legen, så det gjorde jeg. Legen mente det var klamydia, jeg fortalte at både jeg og kjæresten min ikke hadde hatt sex før vi traff hverandre. Og jeg er 100% sikker på at han ikke hadde vært utro. Legen insisterte på å ta en klamydiatest, og jeg var ikke klar over at slike tester ble tatt ved en undelivsundersøkelse. Denne undersøkelsen var min første og jeg har aldri i hele mitt liv hatt det så vondt som under den undersøkelsen. Legen var så hardhendt. Og han tok ingen hensyn til at jeg hadde smerter. Han tok også en bakterieprøve. Fikk svar et par dager senere om at jeg ikke gadde klamydia, men at jeg hadde en infeksjon (gardnerella bakterier). Bivirkningen på kuren jeg måtte ta var sopp, så jeg hadde to kurer på to uker. Gikk i treningsbukser og skjørt i lang tid. Jeg kuttet også ut stringtrusene for å unngå flere infeksjoner.

Smertene er ikke blitt bedre. Og det er gått 5 mnd siden jeg var hos legen. Jeg har ikke lyst til å bestille flere timer i frykt for smertene jeg opplevde sist gang.

Smertene har ødelagt sexlivet vårt, og det begynner å ødelegge forholdet vårt også. Det har gått så langt at jeg biter tennene sammen og fullfører samleiet likevel om det er vondt. Jeg begynner å bli en flink skuespiller, men det er ikke slik jeg ønsker å ha det.

Kan du/dere gi meg noen råd? Hva kan være årsaken til disse smertene?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Mange unge kvinner har så store smerter i skjedeåpningen, at det er umulig å ha et vanlig sexliv. Dette er vestibulitt. Ingen vet sikkert hvorfor kvinner får slike smerter, men det kan ha en sammenheng med langvarig og ubehandlet soppinfeksjon. Vestibulitt er en langvarig og smerte- eller irritasjonstilstand som påvirker nervene i området rundt skjedeinngangen. Smertene utløses ved penitrering som f.eks samleie og bruk av tampong. Kvinner som har dette problemet trenger hjelp. Det er synd at du har hatt en så dårlig opplevelse hos legen din, kanskje du skal vurdere å bytte fastlege? Uansett trenger du en lege som du kan snakke med om dette, da det finnes behandling. Flere store sykehus samt Olfia klinikken har en egen vulvamottakelse. Du bør bli henvist til videre for nærmere undersøkelse. Det er kun legen din, eller legen på helsestasjon for ungdom som kan gjøre dette. Mitt råd er derfor at du oppsøker legen eller helsestasjon for ungdom. Fortelle om plagene dine og forhør deg om Vestibulitt. Det er synd å gå med så store plager som det du har, når det finnes hjelp.
Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Er det best å gå alene eller flere sammen på tur?