Hopp til hovedinnholdet

Har begynt å få smerter i nedre del av magen under samleie i det siste.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år og har begynt å få smerter i nedre del av magen under samleie i det siste. Jeg og kjæresten min har hatt sex daglig i flere måneder og har ikke vært med noen andre enn han siden før forholdet startet (juni) og har plutselig fått sterke smerter i magen under samleie i det siste og dette har aldri vært et problem tidligere. Har også brystsmerter ved at brystene er veldig ømme. Jeg har p-stav som ble satt inn i mai og har ikke hatt regelmessig mensen siden den gang, så er vanskelig å se noe på det. Smertene er mer som kramper nederst i magen under navelen og kommer sterkere og sterkere under akten. Hva kan dette være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at d skrev til ung.no
 
Først til dette med smerter i brystene. Det er vanlig at brystene kan bli ømme når man starter med p-stav. Det går vanligvis over etter en stund. 
Det er vanlig at blødnings-mønsteret endres når man går på p-stav. Noen blør ingenting, andre litt og uregelmessig, mens andre blør mer. 
Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om smertene. Legen vil sannsynligvis teste deg for SOI slik som klamydia. Klamydia kan gi smerter i magen slik du beskriver. Klamydia kan ligge lenge i kroppen før den gir noen tegn. Du kan ha hatt det før du møtte kjæresten, eller at han hadde det fra tidligere, har smittet deg og at det først nå gir tegn. Det er svært viktig at du snakker med legen om dette. Hvis du får feber samtidig med smertene, må du snakke med legevakten; 116 117. 
Kan det være at du ikke er nok seksuelt tent? Da er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen kan lage små rifter og sår som svir.
Livmortappen/inngangen til livmoren blir myk når man er seksuelt tent. Hvis man ikke er tent kan den være hard, noe som kan gi smerter. 
Hvis han støter penisen for langt og dypt i skjeden kan det gi smerter. 
Vedlagt er en del artikler med informasjon som kan være til hjelp for deg!

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex