Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg komme over han?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Eksen gjorde det slutt med meg for litt over ett år siden. Jeg ante ikke hva jeg hadde gjort galt og jeg var virkelig desperat på å ha han i livet mitt. Jeg følte at han ikke ga meg ordentlige grunner og jeg har mange ubesvarte spørsmål som jeg fortsatt lurer på. Dette er grunnen til at jeg ikke klarer å komme over han. Jeg gråt hele tiden og ante virkelig ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg ville ikke slippe taket så vi sa vi kunne være venner, men det skjedde selvfølgelig ikke. Jeg var så forelska at jeg kunne gitt opp alt for han. Det stopper ikke der, i tillegg til alt det der hvor jeg så vidt klarte å stå opp og gå til skolen og late som alt var greit. Hadde han begynt å drive med ei annen ei kanskje sånn noen dager senere. Det synes jeg er så disrespekt som det bare går an. De var oppå hverandre i koridoren og jeg følte/føler meg brukt og dritt. Som sagt har jeg mange usagte ting og spørsmål så derfor klarer jeg ikke å legge det bak meg. Hvordan skal jeg komme over han?

Besvart 03.11.2018 16:27
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Det høres veldig vanskelig ut for deg.

Et brudd kan være veldig vondt og vanskelig, og det kan ofte ta lang tid før man kommer seg videre og har det godt med seg selv igjen.

Nå har det allerede gått et år siden bruddet og du har det fortsatt vondt, så jeg vil anbefale deg at du også involverer andre rundt deg om hvor vanskelig du har det og at det føles tungt å akseptere bruddet mellom dere. De rundt deg kan hjelpe deg opp og videre, og hjelpe deg til å tenke litt annerledes. Kanskje du er i en bedre posisjon til det nå, når det har gått en stund? Vi trenger nære og kjære rundt oss når vi har det vanskelig. Jeg ber deg om å bruke tid sammen med venner og familie, og jeg vil anbefale at du forsøker å rette fokus på at det ikke var meningen at det skulle bli dere to.

Du kan også gå til helsesøster på skolen eller til Helsestasjon for ungdom. De er der for deg og kan hjelpe deg til å sortere tanker og følelser. De kjenner også til flere hjelpeteknikker, som jeg tror kan være fint for deg å lære deg.

Se også artikler som jeg har lagt ved til deg, og følg rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på tidligere partnere?

En jente sitter på gulvet og ser trist ut, mens hun holder den ene hånden i håret sitt. (www.colourbox.com)

Det å bli sammen med noen er spennende og fylt med mange gode følelser. Etterhvert som man blir bedre kjent kan det likevel dukke opp informasjon om partneren som det er vanskelig å takle.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise