Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ferdig med livet, så neste mandag er jeg ikke mer.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg er ferdig med livet eg greier det ikkje noko meir det har ingen meining og ingen lysi enden på tunnelen eg skjer alfal ingenting og eg har skjer hardt å godt eg har ingan som lika meg uaset ka eg gjer eg har prøvd og tenke positivt. Men da kommar det bare flere negative ting å dyttar meg ned igjen så på neste mandag er eg ikkje meir viss ikkje eg får ein skikkelig god grun te å leve

Besvart 18.01.2019 15:56
 

Svar
Hei jente 14 år.

Det er alvorlig det du skriver om og jeg blir veldig bekymret for deg. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Jeg forstår at det kan være vanskelig å se lyset i enden av tunellen, om du har tanker om at ingen liker deg og det stadig hender negative ting som dytter deg ned. 

Det er veldig viktig at du snakker med de du har rundt deg og forteller hvordan du har det. 

Da det er helg og jeg tenker at du trenger hjelp med en gang, må du gå til Legevakten der du bor eller ringe Legevakten på tlf 116 117.

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge tlf 116 111. De er der for deg og vil hjelpe deg med hvordan du nå skal oppsøke hjelp. 

Du skal ikke ha det slik du her det nå og det er VIKTIG at du får hjelp nå. 

Du skal ikke ha det så vondt som du har det nå og heller ikke være alene med så alvorlige og vonde tanker og følelser. Be om og ta imot hjelp og la de rundt deg gi deg trygghet, trøst og god omsorg. 

Ikke gi opp og ta imot den hjelpen du får. Det er viktig nå. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser