Hopp til hovedinnholdet

Går det an å trene utholdenhetstrening hjemme?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei eg er ein jente på 15år som har det veldig travelt i ukedagene. Eg er ein veldig aktiv jente, men eg lurte på om det var muleg å trene utoldenheit heime. For eg har sett mange sånne videoer som er for utoldenheit på YouTube osv. So eg lurte på om du får samme effekten av å trene utoldenheit heime isteden for ute. For det er ikj heile tiden eg har lyst til å gå ut å springe intervaller. Derfor lurte eg på om det er mulig å trene utoldenheit heime samtidig som du ville ha fått det samme resultatet som å trene intervaller ute

Besvart 31.08.2018 10:29
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du er aktiv! Det går helt fint an å trene utholdenhetstrening inne/hjemme. Det er mange gode videoer på youtube, så du kan gjerne bruke dem. Velg gjerne noen hvor du bruker hele kroppen, og vær litt skeptisk. Velg noen du synes har god kvalitet og trygge øvelser. Ellers så er det kjempegod utholdenhetstrening å hoppe tau. Du kan hoppe en stund, eller gjøre det i intervaller på samme måte som når du løper. 

Ved å gjøre styrkeøvelser med kort pause mellom, vil du også trene utholdenhet, men på en litt annen måte. Da er det snakk om utholdende styrketrening. Dette er veldig effektiv trening. For eksempel kan du prøve deg på dette programmet.

Det viktigste er egentlig at du finner aktiviteter du synes er gøy, og hvis du har mulighet til å være litt ute samtidig, er jo det veldig ålreit.

Du skriver ikke noe om hvordan aktiv du er, og om det annen trening som gjør at du har dårlig tid på hverdagene. Men hvis det er det, så må du jo tilpasse aktivitetsmengden din etter det, sånn at kroppen din får nok hvile.

Les mer om utholdenhetstrening i artikkelen under.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Studenter går opp trapp (Colourbox.com)

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om