Hopp til hovedinnholdet

hvordan få et sunt forhold til trening?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ikke et sunt forhold til trening. Hvis jeg har planlagt å trene en dag og ikke får gjort det, ønsker jeg serriøst å dø. Hvis pappa sier at jeg må roe meg ned og ikke få dra på trening, kommer selvmordstankene og jeg vil umiddelbart ta livet mitt. Jeg vet det høres sykt ut, men jeg kan innrømme at jeg er nok ikke helt frisk i hue. Jeg har ingenting gøy å fylle livet mitt med hvis jeg ikke trener. Hvis jeg ikke trener blir jeg utrolig deppa og går helt i kjelleren helt til neste tunge økt. Hvordan kan jeg få et sunt forhold til trening? Og hvordan skal jeg klare å takle det hvis jeg ikke får trene? Det er veldig kipt å bli så lei seg av hviledager

Besvart 09.09.2018 10:48
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Det er leit å lese at du har fått så vanskelige tanker om trening og hvile.

Det er helt nødvendig med hviledager når man trener mye. Uten hviledager vil du bryte kroppen din ned fremfor å bygge den opp. Mange som trener mye kan bli "avhengig" av treningen og bli oopprørt og stresset når de ikke trener. Da er det helt nødvendig med støtte fra foreldre og trenere som kan bestemmer at det må legges inn hviledager. Foreldre er pliktige til å ivareta barna sine når barna selv ikke kan ivareta seg selv på en god nok måte. Når faren din legger inn treningsfri så er det nok fordi han er bekymret for at du overtrener som igjen kan føre til store skader for deg. 

For å bli bedre på å takle hviledager kan det være hensiktsmessig for deg å få noen å snakke med. Dette kan for eksempel være helsesøster. Du kan få støtte til å finne nye strategier enn trening for å få ut for eksempel frustrasjon og vanskelige tanker.

På sidene til sunnidrett.no kan du lese om hvor viktig det er med restitusjon for å bli en god idrettsutøver. 

 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett