Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å ikke bli tynnere og bygge mer muskler.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har på en måte blitt avhengig av trening, det eneste jeg tenker på er å trene og jeg trener hele tiden. dette har resultert i dårlig matlyst og at jeg har blitt veldig tynn, hva skal jeg gjøre for å bygge mer muskler og ikke bli tynnere?

Besvart 01.11.2018 21:42
 

Svar
Hei

Når du trener så mye som du beskriver er det veldig viktig at du spiser nok mat regelmessig. For at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg trening trenger den både å hvile seg og få nok næring. Det er ikke mulig å bygge muskler uten   at du spiser nok mat. 

På nettsidene til sunnidrett.no finner du egne sider som omhandler å spise smart når du trener. Du må minimum spise fire hovedmåltider hver dag og i tillegg restitusjonsmåltider etter trening. Mange trenger også mellommåltider før trening. Du bør spise minimum en halv til en time etter trening. Om du ikke er sulten bør du likevel spise slik at kroppen din får nok næring gjennom dagen. Noen ganger er det slik at men ikke kjenner sult, da er det superviktig at de voksne rundt deg støtter deg til å spise nok mat. 

Jeg anbefaler deg å snakke med helsesøster på skolen din slik at du kan bli fulgt opp av helsepersonell fremover. Jeg blir bekymret for deg når jeg leser at du spiser lite og har gått ned i vekt. Om det er vanskelig å snakke om dette kan du vise dette spørsmålet/svaret fra ung.no både til helsesøster og til foreldrene dine.  

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser