Hopp til hovedinnholdet

Får ikke timene i døgnet til å strekke til - hva gjør jeg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Litt usikker på om dette er rette emne. Trenger litt råd og veiledning i forhold til skole og trening og generelt livsstil i hverdagen. Pendler hjemmefra til skolen hver dag og må da stå opp klokka 5 og dra til skolen og kommer hjem fra skolen klokken 5 på ettermiddagen, noen ganger 6. Har også en valp som jeg må ta av når jeg kommer hjem og føler meg helt sykt sliten og trøtt på kvelden. Får ikke til å trene eller noe fordi jeg er så sliten. Brukte 1/2 timer trening om dagen når skolen var nærmere ifjord men nå får jeg ikke trent i det hele tatt. Legger meg klokken 9/halv 10 og er helt utslitt. Får i meg nok mat og drikke men skjønner ikke hva jeg kan gjøre får å få litt trening inn i hverdagen samt en time tur med hunden.. noen tips?

Besvart 12.01.2019 17:08
 

Svar
Hei


Det er 24 timer i døgnet. 12-13 av disse bruker du på skole og reise. 8 timer til å sove. Dette er gitte faktorer som du ikke bør endre på.

Da er det igjen 3-4 timer til å hvile, trene, spise og gå tur med hunden.

Mitt råd er at du prioriterer tur med hunden. Da får både du og hunden frisk luft og bevegelse.

Annen form for trening bør du legge til helgene, det er mer enn godt nok.

Du har et tett program, og må prioritere hardt. Jeg er imponert over at du står i det, og gjennomfører.

Mer enn det du gjør, er ikke mulig. Du må for all del ikke få dårlig samvittighet for at du ikke rekker mer. Det vil kun gjøre deg stresset og nedfor.

Legger ved en del artikler som du muligens finner interessante.

Masse lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett