Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov til å bruke pre workout uten konsekvenser. Er det lov?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Heisann! Mamma har funnet ut at jeg bruker Pre workout før treningene mine. Hun og pappa er imot dette, og henter meg ikke på treninger så lenge jeg tar kosttilskuddet. Jeg må da ta buss, og så gå 2km i mørket... Burde ikke jeg få lov til å bruke dette uten konsekvenser, siden vergemålsloven sier at ungdom på 15 år kan bestemme over egne penger så lenge det ikke er helseskadelig? De mener jeg må forholde meg til reglene deres? Hva bør jeg gjøre?

Besvart 15.01.2019 09:57
 

Svar
Hei

Det kan være frustrerende å få beskjed om at man ikke får lov til noe, særlig når man har brukt egne penger på det. Det er likevel høyere risiko forbundet med bruk av preworkout produkter enn andre, da de ofte har en blanding ingredienser der effektene kan være lite kjent med veldig høyt koffein innhold.

Har du forsøkt å forklare de hva slags ingredienser som er i produktet? Om dere snakker om innholdet i boksen kan det jo hende at de får en forståelse over at du vet hva du putter i deg? Det hørtes nemlig ut som det er det de er bekymret for. Samtidig vet vi at denne type kosttilskudd er tilknyttet flere doping/forurensningssaker enn andre, som gjør at foreldrene dine kanskje tenker at det er en helserisiko knyttet til bruk?

 

Når det kommer til om det er lov at ikke henter deg på treninger, er det dessverre ingen lov som plikter de til å plukke deg opp på trening.

Hilsen Dopingkontakten

Chat (tirs-fre kl 11-18, www.antidoping.no/dopingkontakten)

Telefon (tirs-fre kl 11-18, 80050200)

E-post (dopingkontakten@antidoping.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Myter og fakta om kosttilskudd

Bilde av et eple og tabletter. (www.colourbox.com)

Ikke alle trenger kosttilskudd for å holde seg friske. Her får du myter og fakta om vårt behov for å få i oss vitaminer og mineraler i tablettform.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett