Hopp til hovedinnholdet

Er det sikkert å bruke proteinpulver når man er 14 år?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Lurer på on det er sikkert å bruke proteinpulver når man er 14 år? Er det noen stoffer som ikke er bra inni proteinpulveret? Mamma og pappa mener at det er fabrikklaget og dermed er kjemikalier/stoffer som ikke er bra. Finnes det noen merker som selger 100% safe proteiner?

Besvart 13.01.2019 18:14
 

Svar
Hei

Jeg har ikke kjennskap til at proteinpulver kjøpt i norske butikker skal være helsefarlig å innta i en alder av 14 år. Dersom man skal kjøpe proteinpulver er det derimot viktig å gjøre litt research om innholdet i produktet. Spesielt produkter som selges fra en del butikker på nettet, kan inneholde forbudte og helseskadelige stoffer (stoffer som står på dopinglisten blant annet). 

Det skal også sies at det er helt unødvendig for deg å bruke proteinpulver. Man får i seg nok protein gjennom vanlig kost. Faktum er at man trenger mer protein dersom man trener veldig mye, men fortsatt vil dette økte behovet være dekket gjennom vanlig mat. Ved å erstatte vanlig mat med proteinpulver, vil du risikere å ikke få i deg viktige mineraler og næringsstoffer kroppen din trenger. Et overskudd av protein vil, på samme måte som ekstra karbohydrater og fett, kunne lagres i kroppen som fett og gi vektøkning. Les mer om protein og proteinpulver i artiklene vedlagt.

Om grunnen til at du ønsker å bruke proteinpulver er fordi du ønsker resultater av treningen din, anbefaler jeg deg å lese vedlagt artikkel.

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Proteinpulver kan være usunt

Gutter drikker proteinshake på treningssenter  (colourbox.com)

Er proteinpulver veien å gå til en fin og veltrent kropp? For de fleste er dette bortkastede penger. For andre kan det være direkte usunt.

Les mer

Proteiner

Proteiner er nødvendige for oppbygning av nye celler - både under vekst og til vedlikehold av kroppen.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett