Hopp til hovedinnholdet

Hva slags fotballag skal jeg begynne på?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år. Siden jeg var 6 år har jeg spilt fotball. Når jeg var rundt 9 år begynte jeg på et lag som var ett år eldre enn meg. Etterhvert fikk vi en trener jeg virkelig ikke liker. Han bare tuller, skryter av seg selv og er generelt ikke en god trener. Men noe av det aller verste er at han har favoritter. Og jeg er ikke en av dem. Jeg er en god spiller, men det bryr ikke han seg om. Nå tror jeg at jeg skal bytte lag. Det er litt dumt fordi spillerene er snille, men jeg føler meg ikke som en del av laget pga. han. Det er drømmen min å drive med fotball når jeg blir voksen. Så spørsmålet mitt er nå; begynner jeg på et helt OK lag hvor jeg er klart best, begynner jeg på et bra lag hvor jeg er like god som de andre, eller blir jeg på laget jeg spiller på nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så syne å høre om denne treneren. Det høres ut som at det å bytte lag er riktig for deg, og viktig for at du skal fortsette å ha det gøy med fotballen, noe som jo er det viktigste. Men det går også an at du tar opp dette med foreldrene dine, og at det kan være et foreldremøte eller møte med ledelsen i klubben, sånn at ting kan endre seg.

Men hvis du ikke vil dette, eller det ikke fungerer, er lagbytte en løsning. Når det gjelder hva slags lag du skal begynne på, så tenker jeg at selv om det jo er gøy å være en av de beste spillerne på laget, kan det på mange måter faktisk være mer gøy å spille med folk som er like gode. Da får du mer utfordringer, og ofte blir man bedre av det, enn av å spille med de som er dårligere. At du trives på laget og liker spillerne er jo også veldig viktig. Det kan være en idé å trene litt med hvert av disse lagene, og se hva du liker best.

Lykke til!

 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lagsport
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lagsport