Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange dager i uken burde man trene magen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurte på hvor mange dager i uka man burde trene magen. Jeg har hørt folk si ikke mer enn tre dager, for ellers så kan musklene vokse feil eller noe? Er det riktig?

Besvart 12.11.2018 17:44
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Musklene kommer ikke til å vokse feil selv om du trener dem flere ganger i uken, så det trenger du ikke bekymre deg for.

Man sier ofte som en hovedregel at man bør trene styrketrening tre ganger i uken på hver muskelgruppe. Det passer for mange fordi man da trener nok til å få god effekt, samtidig som musklene får hvile mellom hver treningsøkt.

Men mange trener både mer og mindre enn dette, og hvor mange ganger i uken som er passer kommer an på mange ting, blant annet utgangspunktet ditt, type trening, og hva man vil oppnå.

Noen trener mageøvelser nesten hver dag, og trives med det. Andre trener færre ganger i uken, men tar kanskje flere øvelser hver gang. Hvis du ikke er vant til å trene mageøvelser fra før, kan du begynne med 1-2 ganger i uken, og så ta flere ganger etterhvert som du blir sterkere.

Det viktigste er egentlig at du kjenner litt etter. Hvis du har trent magen dagen før, og er veldig støl og sliten i de musklene, kan det være lurt å ta en pause en eller to dager, sånn at musklene får tid til å bygge seg opp igjen. Det er ikke farlig å trene selv om man er støl, men man klarer som regel ikke å ta like mye i på de dagene, og da får man ikke like god effekt av øvelsene.

Jeg legger ved noen artikler som forklarer dette litt nærmere.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening