Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt sterkere av å trene styrketrening?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei hei! Er en gutt på 15 år som har begynt å trene for ca. 2 måneder siden (styrketrening). 2-3 ganger i uka. Jeg skjønner at det avhenger av gener osv men fortsatt lurte på om jeg har blitt sterkere enn det jeg var før? Det er ikke fasitsvar på det sikkert men kanskje dere kan rådgi? Før det har jeg gått på fotball og evt andre aktiviteter. Vekten min har økt med ca. 2.5 kg i løpet av disse to månedene. Hilsen

Besvart 20.01.2019 09:29
 

Svar
Hei

Så flott at du har begynt med styrketrening! Det er helt riktig at gener har en del å si for resultatene man får av trening. Men de aller fleste blir sterkere av å trene styrke, og etter to måneder vil de flest merke en forskjell. Et tydelig tegn på at du har blitt sterkere er at du klarer flere repetisjoner på øvelsene, eller at du klarer tyngre vekter eller tyngre øvelser. Kjenn litt etter disse tingene. Å bli sterkere handler ikke bare om at man får større muskler, men nettopp at man blir sterkere.

Når du har gått opp i vekt, kan det ha sammenheng med at du har begynt å trene styrke og dermed fått mer muskler. Men det er vanskelig å si helt sikkert. 

Du kan lese mer om hvordan styrketrening påvirker kroppen i artiklene under.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening