Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine bestemme om jeg skal ha regulering eller ikke? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en litt skjev tann og jeg vil IKKE ha regulering men mamma og pappa tvinger meg!!! Kan de bestemme om jeg skal ha regulering eller ikke? Det er bare pga utsendet og at det er fint å ikke ha en skjev tann, det er ikke noe problemer med tannen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er frustrert! Foreldrene dine bestemmer nok enda mye, men det er ingen god løsning å være så uenig om reguleringen. Snakk med foreldrene dine, og gjerne sammen med reguleringstannlegen. Dersom det er så veldig lite behov for tannregulering, er det ikke sikkert at du egentlig trenger det. Dere kan legge fram fordeler og ulemper ved reguleringen slik at alle kan se dette fra flere sider. Etterpå er det ofte lettere å være enig om man skal ha regulering eller ikke.

Om du snakker med andre på din alder, vil du oppdage at det er helt normalt og veldig vanlig med tannregulering. De fleste gruer seg mest til reguleringen før de får den satt på. Når den er på plass, blir man veldig raskt vant med det, og oppdager at folk egentlig ikke er så opptatt av det. Tenk så fint det blir når du får reguleringen av. Det er mye bedre å regulere tennene i din alder enn å vente til man er voksen. Da blir det mye dyrere og reguleringsperioden vil dessuten ta mye lengre tid.  Lykke til!

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tannhelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tannhelse