Hopp til hovedinnholdet

Hvem har rett?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Er det lov for en arbeidsgiver å ta en til siden å ha en uoffisiell diskusjon/prat om et tema som enere blir brukt mot en? Da ble det ungdommsens mot den voksnes ord.

Besvart 26.09.2018 11:06
 

Svar
Hei

Dette spørsmålet er vanskelig å besvare, da det er svært generelt. Arbeidsgiver har en generell styringsrett til å styre, lede og organisere en virksomhet. Samtidig stiller arbeidsmiljøloven krav om at arbeidsgiver skal sørge for at arbeidsmiljøet er fullt forsvarlig både fysisk og psykisk. En uenighet med arbeidsgiver vil ikke nødvendigvis bety at arbeidsmiljøet ikke er forsvarlig. Du kan ta saken opp med verneombud for å få råd dersom det er vanskelig å snakke med din leder.


Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Fakta om arbeidsmiljøloven

Matpakke (colourbox.com)

Visste du at det finnes en egen lov som bare er til for å beskytte og hjelpe deg som arbeidstaker? Les mer om arbeidsmiljøloven her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb