Hopp til hovedinnholdet

13 år og ble voldtatt av tre eldre gutter! Hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 14år, jeg går altså i 9.klasse og jeg har hatt en ubehagelig opplevelse. Da jeg var 13år, altså da jeg gikk i 8.ende rota jeg meg oppi noe rart. En gutt fra 10.klasse, altså 2år eldre enn meg, kom gående mot meg en skoledag og spurte meg om jeg kunne møte han bak sykkelskuret i friminuttet, jeg sa at det var greit. Jeg trodde han skulle banke meg eller noe liknende, men plutselig kysset han meg på munnen. Han kysset meg ganske lenge og jeg husker at jeg ikke protesterte. Han dytta meg inntill en vegg og kyssa meg lenge. Han begynte å tungepule med meg og jeg syntes det var veldig deilig. Plutselig prøvde han å stikke hånden ned i buksa mi. Jeg sa stopp til han, men han hørte ikke. Etterhvert dytta jeg han vekk og ropte stopp. Han bare lo og så på meg. -Hva er det? spurte han. -Er du feig? -Nei, sa jeg. -Jeg bare vil ikke... -Kom hjem til meg idag, etter skolen. -Men.... -Kom hjem til meg, ellers sier jeg til alle at du klådde på meg og klinte med meg! -Driter jeg i! Ropte jeg. -Kom hjem til meg, ellers banker vi deg. Så slo han meg i ansiktet og gikk sin vei. Jeg vet ikke hvorfor, men dum som jeg var møtte jeg opp hjemme hos han. Han tok meg med inn på rommet sitt og vi satt en stund på senga hans og snakket om kysset og det som skjedde på skolen. Han ba flere ganger om unnskyldning for at han hadde truet meg og slått meg og jeg tilga han for alt. Han lente seg plutselig over meg og begynte å kysse meg igjen. Etter hvert begynte han å kle av seg selv og jeg sa til han at han måtte stoppe. Dette var noe jeg ikke ville. Likevel stoppet han ikke. Han ropte ett eller annet veldig høyt og plutselig kom det to eldre gutter inn, sikkert fra videregående. De låste døra og hjalp han med å få kledt av meg klærne mine OSV. Etter hvert tvang de meg blandt annet til å suge dem og både sugde meg og misbrukte meg seksuelt. Da de var ferdige, kledte de på meg og sa til meg at jeg skulle gå hjem og holde kjeft, ellers skulle de drepe meg. Jeg sa det ikke til noen, og har ikke hatt noen plan om å si det heller. Jeg vet ikke om jeg skal tørre å ta kontakt med noen, jeg er en gutt og synes jo at det er pinlig å si: Jeg ble voldtatt... Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du deler denne overgreps-historien. Det er tabu å snakke om overgrep. Ja, gutter og menn blir også seksuelt misbrukt og de opplever voldtekter. Trist og vondt at du har opplevd dette. Du er sterk og modig som forteller om dette og skriver inn til oss. 

Jeg har lagt ved noen korte og lange artikler om seksuelle overgrep. Tror de kan være til nytte for deg nå. Se også på listen over hjelpetjenester, der kan du finne og ringe fagpersoner og få en god samtale om det vonde som skjedde og hva du skal gjøre nå og i hvilken rekkefølge.

DIXI Ressurssenter for de som har opplevd voldtekt gir også råd og hjelp. De har åpen telefon: 22 44 40 50 / mobil: 930 58070  man., tirs., tors. og fre. kl. 09.00–15.00 og ons. kl 09.00 – 20.00.

Du kan også anonymt ringe Alarmtelefonen på 116 111 for en bra prat.

 

Et tredje råd er at du kontakter helsestasjon for ungdom i din kommune. De er flinke til å hjelpe. De kan også anbefale psykolog hvis du trenger det. Det er ekstra viktig at du får styrket egne grenser og selvfølelse etter voldtektene du har opplevd. Overgrepsminnene kan forstyrre din egen seksuelle utvikling. Snakk med en fagperson om dette slik at du får all den hjelp du ønsker.

Det anslås ca 8000 - 16000 voldtekter og voldtektforsøk i Norge pr år. Det er mange flere. De kvinner og menn som har blitt voldtatt anmelder sjelden voldtekten blant annet på grunn av trusler fra overgriper. Vurder om du skal anmelde voldtektene du ble utsatt for.

Hos Utsattmann.no får du også trygge råd. Se nettsiden deres her.

Lykke til! Skriv gjerne til oss igjen!

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep